دوشنبه, ۱۱ تیر, ۱۴۰۳ / 1 July, 2024
مجله ویستا

مرغ بریان با پرتقال و آلوی جنگلی


مرغ بریان با پرتقال و آلوی جنگلی

یکی از روش‌هایی که برای طعم‌دار کردن مرغ کاربرد زیادی دارد این است که مرغ را در مایه‌ای متشکل از آب، نمک و شکر می‌خوابانند. گوشت یا مرغی که با این روش طعم‌دار می‌شو طعم‌دارتر است و بافت آن پس از پخت آب‌دار است.

مواد لازم:

پرتقال: یک عدد

مرغ درسته: یک عدد،‌حدود یک و نیم کیلوگرم

پیازمتوسط: ۲ عدد

روغن مایع: به میزان لازم

آلوی خشک ترش: ۱۲ - ۱۰ عدد

دانه فلفل سیاه: یک قاشق ‌چای‌خوری

پودر سیر: یک قاشق چای‌خوری

کره نرم‌شده: ۵۰ گرم

سبزیجات معطر خشک: ۲ قاشق چای‌خوری

نمک و فلفل: به میزان لازم

مزه دار کردن غذا:

یکی از روش‌هایی که برای طعم‌دار کردن مرغ کاربرد زیادی دارد این است که مرغ را در مایه‌ای متشکل از آب، نمک و شکر می‌خوابانند. گوشت یا مرغی که با این روش طعم‌دار می‌شو طعم‌دارتر است و بافت آن پس از پخت آب‌دار است.

مرغ درسته یا خردشده را با یک چاقوی کوچک سوراخ‌سوراخ کنید. تعداد این سوراخ‌ها در یک مرغ کامل در حدود ۱۰ تا ۱۲ عدد در نواحی گوناگون است.

در ۲ لیتر آب ۳ قاشق غذاخوری نمک و ۲ قاشق غذاخوری شکر حل کنید و مرغ را به ازای هر نیم کیلو یک ساعت در آب و نمک بخوابانید. یعنی یک مرغ یک و نیم کیلوگرمی باید ۳ ساعت در محلول طعم‌دار کردن قرار بگیرد. مرغ طعم‌دار شده را از روش معمول بریان کنید. دقت کنید که باید مرغ را با چاقو سوراخ کنید و پوست آن باید سالم بماند.

روش تهیه

۱. مرغ را حداقل نیم ساعت قبل از پخت از یخچال خارج کنید تا دمای محیط را بگیرد. کره، پودر سیر، و سبزیجات خشک را با کمی نمک و فلفل مخلوط کنید.

۲. کره را در فضای بین پوست و گوشت مرغ قرار داده و مرغ را ماساژ دهید تا به صورت یکنواخت زیر پوست پخش شود. با چاقو چند سوراخ کوچک روی گوشت مرغ ایجاد کنید تا کره طعم‌دار داخل بافت مرغ شود.

داخل شکم مرغ را هم به کره آغشته کنید.

۳. ۲ قاشق غذاخوری روغن را داغ کنید. یکی از پیازها را ساطوری کرده و ۵ دقیقه روی شعله متوسط تفت دهید. آلوها و دانه‌های فلفل را اضافه کرده و کمی نمک و فلفل بپاشید. پس از یک دقیقه از روی شعله بردارید.

۴. پرتقال را ورقه ورقه کرده و با مایه پیاز و آلو مخلوط کنید. داخل شکم مرغ را با پرتقال و آلو پر کنید. پای مرغ را با نخ پرک ببندید تا مواد از داخل شکم مرغ خارج نشود. بهتر است شکم مرغ را هم با خلال دندان ببندید.

۵. یک ظرف نسوز را چرب کرده و مرغ را در آن قرار دهید. پیاز دوم را خلالی کرده و کمی روغن و نمک و فلفل روی آن بریزید و دور مرغ پخش کنید.

۶. مرغ را یک ساعت و نیم در طبقه وسط فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد بپزید. پس از یک ساعت مرغ را خارج کنید. از آب و روغن داخل ظرف روی مرغ بریزید، سپس آن را مجددا داخل فر گذاشته و دمای پخت نیم ساعت آخر را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. مرغ بریان را با نان یا برنج و سالاد سبز سرو کنید.

نکات:

۱. برای هر نیم کیلو مرغ نیم ساعت زمان پخت در نظر بگیرید.

۲. مرغ بریان باید پخته و آبدار باشد. پخت بیش از اندازه مرغ را خشک می‌کند و پخت کمتر از معمول باعث خامی مرغ و بوی زهم می‌شود.

۳. اگر مرغ را با جوجه‌گردان برشته می‌کنید یک ظرف گود زیر آن قرار دهید و هر ۲۰ دقیقه از آب جمع شده در آن روی مرغ بدهید.

۴. می‌توانید به جای پرتقال از لیموترش یا نارنج استفاده کنید.