دوشنبه, ۱۱ تیر, ۱۴۰۳ / 1 July, 2024
مرغ بریان با پرتقال و آلوی جنگلی
مواد لازم:
پرتقال: یک عدد
مرغ درسته: یک عدد،حدود یک و نیم کیلوگرم
پیازمتوسط: ۲ عدد
روغن مایع: به میزان لازم
آلوی خشک ترش: ۱۲ - ۱۰ عدد
دانه فلفل سیاه: یک قاشق چایخوری
پودر سیر: یک قاشق چایخوری
کره نرمشده: ۵۰ گرم
سبزیجات معطر خشک: ۲ قاشق چایخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
مزه دار کردن غذا:
یکی از روشهایی که برای طعمدار کردن مرغ کاربرد زیادی دارد این است که مرغ را در مایهای متشکل از آب، نمک و شکر میخوابانند. گوشت یا مرغی که با این روش طعمدار میشو طعمدارتر است و بافت آن پس از پخت آبدار است.
مرغ درسته یا خردشده را با یک چاقوی کوچک سوراخسوراخ کنید. تعداد این سوراخها در یک مرغ کامل در حدود ۱۰ تا ۱۲ عدد در نواحی گوناگون است.
در ۲ لیتر آب ۳ قاشق غذاخوری نمک و ۲ قاشق غذاخوری شکر حل کنید و مرغ را به ازای هر نیم کیلو یک ساعت در آب و نمک بخوابانید. یعنی یک مرغ یک و نیم کیلوگرمی باید ۳ ساعت در محلول طعمدار کردن قرار بگیرد. مرغ طعمدار شده را از روش معمول بریان کنید. دقت کنید که باید مرغ را با چاقو سوراخ کنید و پوست آن باید سالم بماند.
روش تهیه
۱. مرغ را حداقل نیم ساعت قبل از پخت از یخچال خارج کنید تا دمای محیط را بگیرد. کره، پودر سیر، و سبزیجات خشک را با کمی نمک و فلفل مخلوط کنید.
۲. کره را در فضای بین پوست و گوشت مرغ قرار داده و مرغ را ماساژ دهید تا به صورت یکنواخت زیر پوست پخش شود. با چاقو چند سوراخ کوچک روی گوشت مرغ ایجاد کنید تا کره طعمدار داخل بافت مرغ شود.
داخل شکم مرغ را هم به کره آغشته کنید.
۳. ۲ قاشق غذاخوری روغن را داغ کنید. یکی از پیازها را ساطوری کرده و ۵ دقیقه روی شعله متوسط تفت دهید. آلوها و دانههای فلفل را اضافه کرده و کمی نمک و فلفل بپاشید. پس از یک دقیقه از روی شعله بردارید.
۴. پرتقال را ورقه ورقه کرده و با مایه پیاز و آلو مخلوط کنید. داخل شکم مرغ را با پرتقال و آلو پر کنید. پای مرغ را با نخ پرک ببندید تا مواد از داخل شکم مرغ خارج نشود. بهتر است شکم مرغ را هم با خلال دندان ببندید.
۵. یک ظرف نسوز را چرب کرده و مرغ را در آن قرار دهید. پیاز دوم را خلالی کرده و کمی روغن و نمک و فلفل روی آن بریزید و دور مرغ پخش کنید.
۶. مرغ را یک ساعت و نیم در طبقه وسط فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد بپزید. پس از یک ساعت مرغ را خارج کنید. از آب و روغن داخل ظرف روی مرغ بریزید، سپس آن را مجددا داخل فر گذاشته و دمای پخت نیم ساعت آخر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. مرغ بریان را با نان یا برنج و سالاد سبز سرو کنید.
نکات:
۱. برای هر نیم کیلو مرغ نیم ساعت زمان پخت در نظر بگیرید.
۲. مرغ بریان باید پخته و آبدار باشد. پخت بیش از اندازه مرغ را خشک میکند و پخت کمتر از معمول باعث خامی مرغ و بوی زهم میشود.
۳. اگر مرغ را با جوجهگردان برشته میکنید یک ظرف گود زیر آن قرار دهید و هر ۲۰ دقیقه از آب جمع شده در آن روی مرغ بدهید.
۴. میتوانید به جای پرتقال از لیموترش یا نارنج استفاده کنید.
انتخابات ریاست جمهوری سعید جلیلی انتخابات مسعود پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری 1403 ایران پزشکیان جلیلی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ انتخابات 1403 ریاست جمهوری
هواشناسی قتل تهران شهرداری تهران خانواده آموزش و پرورش سازمان هواشناسی سلامت پلیس محیط زیست سیل آلودگی هوا
قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو دولت سیزدهم بازار سرمایه بورس خودرو دلار بازار خودرو حقوق بازنشستگان قیمت سکه بانک مرکزی
سینما تلویزیون علیرضا قربانی تخت جمشید سینمای ایران کنسرت رسانه ملی دفاع مقدس شهید سید ابراهیم رئیسی کتاب موسیقی
شورای عالی انقلاب فرهنگی دانش بنیان ماهواره دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی باتری وزیر علوم
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه ترکیه فلسطین فرانسه آمریکا جو بایدن روسیه جنگ غزه دونالد ترامپ چین
فوتبال استقلال پرسپولیس یورو 2024 لیگ برتر تیم ملی انگلیس باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال علیرضا بیرانوند بازی نقل و انتقالات آلمان
هوش مصنوعی گوگل الکامپ نمایشگاه الکامپ ربات اپل سرعت اینترنت وزیر ارتباطات
عینک آفتابی طب سنتی ورزش گرمازدگی آلزایمر ویتامین سکته مغزی قند خون