چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
حجاب و حق زن
دیدگاه اولیه اسلام (برخلاف مسیحیت) به غریزه جنسی نه تنها پلید نیست، بلکه آن را عنصری ضروری در تکوین جوامع انسانی و وسیله ای حیاتی برای تأمین بسیاری از اهداف ضروری زندگی بشر می داند . از همین رو رهبانیت را به شدت نفی و ازدواج را مستحب مؤکد و درصورت بیم لغزش جنسی، واجب می داند و عبارات تندی در رد تجرد دارد.
اما در عین حال معتقد است که باید بر روابط دو جنس، قوانینی حاکم باشد تا این غریزه ضروری که همانند بنزین قابل اشتعال است، از آنچه باید، مهمتر و مشتعل تر نشود. قوانینی که رعایت عفاف را در جامعه تضمین کند این قوانین مجموعه، بزرگیست که پوشش (برای هر دو جنس) بخشی از این مجموعه است. شاید بزرگترین بخش! اسلام معتقد است اگر آتش غریزه جنسی بیش از حد نیاز مشتعل شود، با اهداف اصیل و ناب انسانی ایجاد تزاحم کرده و عوارض وخیمی به بار می آورد. افراط همانطور که هرجای دیگری مشکل ساز است اینجا نیز هم...
تزاحم ها از این قراراند:
یک) با بالا رفتن سطح تحریک، امکان لغزش اخلاقی افراد جامعه افزایش یافته و تکرار آن سبب ازبین رفتن عفاف که مهمترین عامل مقاومت در برابر تحریکات جنسیت، می شود و دوری از معنویات و خاموشی نور الهی را درپی خواهد داشت.
دو) زن آنقدر جذاب و فریباست، که اگر پوشش نداشته باشد این خطر همیشه تهدیدش می کند که همه وجودش را در جسمش تعریف کرده و سایر ابعاد انسانی اش راچنان نادیده انگارند که گویی وجود ندارد! و با خالی کردن زن از هویت انسانی، او را مبدل به کالای جنسی کنند و مانع پیشرفت استعدادهای روحی و فکری اش شوند.
سه) چون بخش عمده ای از پیوند عاطفی همسران در اثر نیاز جنسیشان به یکدیگر است با تبدیل این نیاز به بی نیازی و پاسخ دادنش ازطریق غیرهمسر، پیوند عاطفی زوجین، که هسته اولیه خانواده اند متزلزل شده و حس وفاداری در میانشان ازبین می رود و خانواده که سلولی از پیکره اجتماع است، متلاشی شده یا اگر باقی بماند ناشاد و ناکارآمد می شود؛ و جامعه مخوفی متولد خواهد شد که پر است از کودکان تک والدی، نامشروع و بی سرپرست و این به معنای نابودی تدریجی جامعه است.
چهار) دیگر اینکه روابط آزاد، در بهترین فرض اش، که هردو علاقمند به اتمامش باشند، عدم ثبات در زندگی را باعث می شود. و البته واضح است که اگر یکی از زوجین ناراضی باشد، در پی شکست عاطفی بار غمی عمیق را بدوش خواهد کشید. عوارض روابط آزاد بین دو جنس بسیار است که مختصرش در بالا گذشت.
حال سؤال این است که آن مجموعه قوانین کدامند و چرا پوشش مهمترین آنهاست؟ آن قوانین غیر از پوشش شامل اینهاست:
شوخی، اختلاط، صمیمیت، نگاه جنسی و هرآنچه بین دو جنس عاطفه و بعد، فتنه جنسی ایجاد کند ممنوع!
حالا چرا پوشش(خصوصاً برای زن) تا این اندازه مهم است؟
در رابطه بین دو جنس مرد غالباً فعال (آغازگر) وزن منفعل است. تحریک مرد از طریق قوه باصره و زن از طریق شنیداری اتفاق می افتد. براین اساس اگر زن با جلوه گری، باعث تهییج بصری مرد شود، آغازگر رابطه جنسی خواهد بود، که این رابطه اگر در چارچوب خانواده باشد، مفید؛ و اگر نه، تحریک آغاز شده و مقاومت کم می شود، لغزش و بعد گناه اتفاق می افتد. تکرار گناه عفاف و حیا را ازبین می برد و سقوط در ورطه بی بندوباری جنسی عواقب وخیم بالا را درپی خواهد داشت. این نکته اصلی اهمیت داشتن پوشش است.
اما اینکه پوششی که اسلام گفته چیست؟
اول اینکه شهید مطهری (ره) معتقد است که حجاب (پرده) لفظ درستی نیست. چون پرده نشینی و خانه نشینی زن را به ذهن متبادر می کند درحالی که اسلام هرگز این را نخواسته! و این چه طور ممکن است درحالی که بانوان جامعه را همانند مردان به شرکت در فعالیت های سیاسی و علمی دعوت کرده؟ و بانوان الگو در اسلام بارها اثرات اجتماعی بزرگ به جا گذاشته اند. نظیر مسئولیت عقیله بنی هاشم زینب کبری (سلام الله علیها) در افشا کردن حقایق عاشورا.
بلکه لفظ درست، ستر (پوشش) است. با این هدف که زن در جامعه به عنوان انسان ظاهر شود و نه زن! زنانگی اش و لوازم آن را افشا نکند تا فتنه جنسی ایجاد نشود.
پوشش مد نظر قرآن امری ذی مراتب است. به این معنا که تا بیست نمره گذاری می شود. نمره ده مرز حلال وحرام و نمره بیست برترین پوشش است. نمره ده مرز هنجار است که باید در جامعه اجباری باشد تا از به وجود آمدن پیامدهای شوم بی پوششی پیشگیری شود و نمره بیست سقف ارزش! که ارزش ها هرگز اجباربردار نیستند... نمره ده پوشاندن همه بدن به استثنای وجه و کفین به اضافه گشاد بودن این لباس و نمره بیست، حجابی گسترده است که ما از آن تحت عنوان چادر نام می بریم. نمره، ده در آیه ۳۱ سوره مبارکه نور با لفظ خمار (مقنعه یا روسری ای که دامنش برادوش بدن و گردن و گوش ها را بپوشاند) و نمره بیست در آیه ۵۹ سوره مبارکه احزاب با لفظ جلباب (ملحفه، چادرشب) آمده است.
لیلا قدیمی
عضو شورای عالی خواهران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست