چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
پشت صحنه کنفرانس ضد انقلابی برلین چه کسی بود
پشت صحنه کنفرانس ضد انقلابی برلین یکی از طراحان عملیات «براندازی در سکوت» و از بنیانگذاران رادیو آزادی (وابسته به سیا) بوده است.
نام این فرد«حسن ماسالی» است که از ابتدای اجرای پروژه «نفوذ و استحاله از درون» جمهوری اسلامی، به عنوان جریان محوری آن به همراه دیگر طیفهای براندازی خاموش خارج کشور از جمله هوشنگ انصاری (از طیف سلطنت طلب) ، منوچهر گنجی ( از درفش کاویانی و سازمان دفاع از حقوق بشر و آزادی برای ایران) ، بهمن نیرومند، شاکری و مهدی سردانی (از اعضای سابق مرکزیت شورای مقاومت ملی منافقین) و برخی طیفهای دیگر اپوزیسیون معتقد به استحاله از درون خارج و داخل کشور نقش فعالی داشته است.
«حسن ماسالی» ، ۶۸ ساله مسئول امور ایران در حزب سبزهای آلمان است و این شاخه را به همراهیک آلمانی اداره میکند. او در تماس با برخی طیفهای ضد انقلاب داخل و خارج کشور توانست از طریق بنیاد هاینریش بل (وابسته به حزب سبز) کنفرانس ضد انقلابی برلین را طراحی و اجرا نماید. پیش از این فاش شده بود که حزب سبزها توسط بازوی فرهنگی خود (بنیاد هاینریش بل) ، ابراهیم یزدی و توسلی را در ماههای پایانی سال ۷۸ به آلمان دعوت و در این باره با آنها مذاکره کرده بود.
«حسن ماسالی» در حاشیه کنفرانس برلین با برخی ایرانیان سفر کرده به این سمینار از جمله چنگیز پهلوان، مهرانگیز کار، حسن یوسفی اشکوری و عزتالله سحابی دیدار و گفت و گو داشته است.
اهمیت نقش آفرینی «حسن ماسالی» در کنفرانس برلین و ارتباط گیری وی با برخی افراد و جریانها در داخل کشور از آن جهت است که وی از عناصر اصلی و یکی از مجریان پروژه براندازی خاموش و اصلاحات آمریکایی و مرتبط با سرویسهای اطلاعاتی غرب و آمریکا است.
ماسالی در سال ۱۳۳۹ وقتی که در آلمان تحصیل میکرد، وارد کنفدراسیون دانشجویان در آلمان غربی سابق شد و به فاصله کوتاهی در کادر رهبری آن قرار گرفت. در سال ۱۳۴۹ «گروه اتحاد کمونیستی» را به وجود آورد که بعدها آن را به «وحدت کمونیستی» تغییر نام دادند.
ماسالی به همراه همسرش در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی از ایران خارج و رویارویی با انقلاب اسلامی را پی گرفت. او سالها پیشتر ادعا کرده بود« رژیم جمهوری اسلامی در کوتاه مدت رفتنی است». او به همراه «بهمن نیرومند» ، (مترجم اکبر گنجی در مصاحبه با نشریه آلمانی تاگس اشپیگل سایتونگ) و «مهدی سردانی طارمی» ، «مسعود رجوی و ... شورای به اصطلاح مقاومت ملی را تشکیل دادند؛ اما پس از استقرار گروهک منافقین در عراق و افزایش اختلافات درون گروهی از این شورا جدا شد.
ماسالی به همراه طیفهیا دیگر برانداز از سال ۱۳۶۸ به بعد وارد فاز جدید مبارزه فرهنگی ـ سیاسی با انقلاب اسلامی شد و حرکت جدیدی را با هدایت سازمان سیا و سازمانهای اطلاعاتی غربی آغاز کرد به طوری که در سال ۱۳۷۳ «حسین مهری ، از رادیو ضد انقلابی لس آنجلس و همکار سیا، با ترتیب دادن یک میزگرد با حضور عناصر شاخص ضد انقلاب خارج کشور همچون «حسن ماسالی»، «منوچهر گنجی» ، «علی راسخ» ، «پرویز دستمالچی» ، «مهدی حائری» و ...درباره یک «ائتلاف تاکتیکی»ـ برای اجرای پروژه نفوذ و «استحاله از درون» بحث کردند. در این میزگرد، حائری تصریح کرده بود «در اثر ضعف و عدم همبستگی اپوزیسیون ، جمهوری اسلامی توانسته ۱۵ سال حکومت کند» راسخ نیز گفته بود «ما فرهنگ ائتلاف نداریم».
«حسن ماسالی» چند سال پیشتر در گفت و گو با نشریه کیهان لندن نیز در پاسخ به این پرسش که اگر دوباره انقلابی به وجود بیاید به عنوان یک عنصر مبارزه چگونه عمل میکند؟ گفته بود« تنها تا مرحله براندازی یا تغییر حکومت فکر نمیکنم بلکه برای کسب قدرت سیاسی و ... فکر برنامه میریزم».
در همین اثنا بود که در راستای سناریوی جدید دشمن برای براندازی خاموش، «منوچهر گنجی» عضو شناخته شده سیا و از ضد انقلابیون فراری تأکید کرده بود «مبارزه فرهنگی ـ سیاسی، مبارزه ساکت و غیر مستقیم نیست بلکه علنی و آشکار صورت میگیرد». «هوشنگ انصاری» نیز گفته بود «باید عوامل خود را به متن قدرت رژیم نفوذ دهیم». این در حالی بود که «حسن ماسالی» مسئول امور ایران در حزب سبزهاو طراح پشت پرده کنفرانس برلین در سال ۷۵ گفته بود «برای حذف نظام ولایت فقیه اگر به شیوه سنتی برخورد کنیم، باید بگوییم سرنگونی نظام ولایت فقیه با شیوه مبارزه مسلحانه با ایجاد جبهه واحد ضد دیکتاتوری به رهبری یک سازمان پیشاهنگ ، اما تجربه گذشته به ما آموخته است که برای تغییر یک نظام ... ضروری است درباره همه ابعاد سیاسی و اقتصادی و فرهنگی آن و مبارزه با آن به دقت بیندیشیم».
او برای اجرای استراتژی براندازی خاموش در همین نشریه ۹ راهکار را تشریح کرده که عمدهترین آنها شامل ایجاد پلورالیسم (در تمام زمینهها) و جدا کردن دین و ایدئولوژی از حکومت و... بود.
ماسالی در ادامه فعالیت خود در سال ۱۳۷۸ در گفت و گو با کیهان سلطنت طلبان چاپ لندن گفت «جمهوری اسلامی ایران واپسگرا و استبدادی و تروریست است». او به دیدگاههای آقای خاتمی پرداخته و نتیجه گرفته بود که او همان حرفهای (امام) خمینی را میزند.
ماسالی برای هماهنگی بیشتر در اجرای تهاجم سیاسی ـ فرهنگی علیه انقلاب اسلامی و تسریع در فرآیند براندازی خاموش در سال ۱۹۹۵ (۱۳۷۳)، تمام طیفهای ضد انقلاب داخل و خارج کشور را در «کنفرانس همبستگی هامبورگ» در آلمان جمع کرد که برخی قسمتهای آن در برنامه هویت بررسی شد. در این کنفرانس ، عزتالله سحابی و تعدادی دیگر از ایران شرکت کرده بودند.
گفتنی است «ماسالی» در جریان دادگاه مفتضح میکونوس به همراه «بنیصدر فراری» تدارک آن را بر عهده داشت. همچنین وی عامل دعوت از «منوچهر محمدی و مهاجری نژاد»، دو تن از عوامل اصلی آشوبهای خیابانی تیر ماه ۷۸ تهران به نمایندگی از بنیاد هاینریش بل بوده است.
گزارشهای دیگری حاکی است که در ابتدای تأسیس رادیو آزادی ایران (وابسته به سیا) سازمان سیا از وی برای همفکری و ارائه نظر به آمریکا دعوت کرده بود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست