چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
شکمی صاف و بدون نفخ با تخم کتان
خواص بذر یا تخم کتان
دکتر روازاده متخصص طب سنتی درخصوص دانه کتان گفت: دو نوع کلی تخم کتان موجود است:
- تخم کتان طلایی
- تخم کتان قهوهای
ارزش غذایی هر دو این تخم کتان ها تقریبا یکسان بوده و هر دو حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ می باشند. تخم کتان میزان بسیار کمی کلسترول و سدیم داشته و در هر ۲۰ گرم آن ۵۴.۷ کیلوکالری انرژی موجود است.
بذر کتان منبعی سرشار از مواد مغذی همچون فیبر ، منگنز ، ویتامین B۱، چربی های سالم و آنتی اکسیدان است.مصرف بذر کتان مزایای زیادی برای سلامتی مصرفکنندگان آن دارد. فیبر بالای آن به دلیل قابلیت جذب فراوان آب و غیرقابل هضم بودن، به بهبود کارکرد سیستم گوارش و دفع بسیار کمک میکند؛ از این رو بذر کتان در کاهش مشکلات یبوست و بیماری سندروم روده تحریکپذیر بسیار مفید است. تخم کتان به صورت محلول در آب برای درمان های موضعی و به صورت خوراکی ( دم کرده ، پودر ، روغن ) مورد استفاده قرار می گیرد.
بیشترین استفاده تخم کتان در خانم ها و برای کاهش چربی ناحیه شکم و تناسب اندام است
تخم کتان از جمله موادی است که به طور چشم گیری برای کاهش چربی شکم مورد استفاده قرار می گیرد ، این دانه با اثرات معجزه گر به شما کمک می کند تا شکمی صاف داشته باشید و کاهش وزن خوبی را تجربه کنید ، اثراتی مانند کاهش نفخ ، پاکسازی معده ، آب کردن چربی ها ، برطرف کردن تورم سلولی و ورم بدن.
برای اینکه از حداکثر فواید بذر کتان بهره مند شوید باید قبل از مصرف دانه آن را آسیاب کنید چرا که بذر کامل ممکن است بدون اینکه هضم شود از طریق دستگاه گوارش دفع شود.
تخم کتان برای بیماران دیابتی
لیگنان موجود در کتان، برای کاهش کلسترول کل و کلسترول با دانسیته پایین(به اصطلاح کلسترول مضر) خون و حفاظت از سلولها در برابر اثر اکسایشی رادیکالهای آزاد حاصل از سوخت و ساز چربیها بسیار مفید است. بذر کتان به کاهش گلوکز خون و در نتیجه بهبود وضعیت بیماران دیابتی کمک میکند. بذر کتان همچنین اثرات ضدالتهابی دارد و سطح اسید چرب امگا۳ در سرم خون را افزایش میدهد. این بذر میتواند به عنوان یک مکمل غذایی و به اشکال کپسول روغنی، آرد یا دانه کامل مورد مصرف روزانه قرار گیرد.
هشدار درباره مصرف تخم کتان
تاکنون مواردی از اثرات جانبی یا خطرات ناشی از مصرف بذر کتان در کودکان و مادران باردار گزارش نشده؛ با این حال میزان مصرف مناسب آن ۵ تا ۱۰ گرم در روز است. چنانچه مصرف روزانه بذر کتان بسیار زیادتر از حد (حدود ۱۰ قاشق) و خصوصاً به صورت خام باشد، به دلیل داشتن ترکیبات سمی سیانوژنیک، علائم مسمومیت در فرد مصرف کننده بروز میکند وهمچنین مصرف مقادیر زیاد این دانه میتواند تعادل هورمونی بدن را برهم زند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست