یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

بررسی میزان شیوع و عوامل موثر بر افسردگی بعد از زایمان


بررسی میزان شیوع و عوامل موثر بر افسردگی بعد از زایمان

افسردگی بعد از زایمان بعنوان یک اختلال خلقی ممکن است در تعدادی از بانوان دیده شود و سلامت روان مادر و کودک را به خطر اندازد

● زمینه و هدف:

افسردگی بعد از زایمان بعنوان یک اختلال خلقی ممکن است در تعدادی از بانوان دیده شود و سلامت روان مادر و کودک را به خطر اندازد. حداقل ۷% مادران بعد از زایمان از این اختلال رنج می برند و مطالعات نشان می دهد که متغیرهای مختلف حین بارداری و بعد از زایمان با این پدیده مرتبط هستند. هدف این مطالعه ارزیابی میزان شیوع افسردگی بعد از زایمان و متغیرهای مرتبط با آن در مراجعین به بخش زنان و زایمان بیمارستان های بوعلی و امام حسین تهران بوده است.

● روش کار:

روش مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بوده است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته و آزمون ۲۱ سئوالی افسردگی بک استفاده شد. جمع آوری اطلاعات از آزمودنی ها (۱۰۰ نفر) بصورت انفرادی و در محل بیمارستان صورت گرفت و با توجه به نوع متغیرها در تحلیل اطلاعات از آزمون غیر پارامتریک مجذور کای استفاده شد.

● یافته ها:

۱۷% آزمودنی ها از افسردگی متوسط و شدید رنج می برند و از میان ۱۴ متغیر پیش بینی کننده افسردگی بعد از زایمان بانوان، چهار متغیر بارداری ناخواسته، عدم رضایت از زندگی زناشویی، اشتغال و وضعیت اقتصادی پایین خانواده با پدیده افسردگی بعد از زایمان ارتباط معنی دار آماری داشت ( ۰۵/۰>p)

● نتیجه گیری:

میزان شیوع افسردگی بعد از زایمان در مقایسه با سایر مطالعات در دامنه بالاتری قرار دارد بنابراین افزایش آگاهی کارکنان بخش زنان و زایمان از این اختلال و در صورت مشاهده موارد افسرده ارجاع آنها به مراکز مشاوره ای ضروری به نظر می رسد.

عنوان فایل
بررسی میزان شیوع و عوامل موثر بر افسردگی بعد از زایمان application/pdf
barresie mizane shiooe.pdf
202 KB
دانلود

محمد نریمانی

پروین نخستین روحی

مهناز یوسفی