شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
خورش ترهفرنگی
![خورش ترهفرنگی](/web/imgs/16/11/487z41.jpeg)
ترهفرنگی از جمله سبزیجات فصول سرد سال است که در انواع و اقسام غذاها مورد استفاده قرار میگیرد.
به روش پخت آن در بسیاری از سوپها پرداختهایم ولی این بار نوبت به خورش آن است. در این خورش ترهفرنگی به همراه جعفری یا گشنیز طبخ شده و عطر و طعم خوشایند آن مضاعف میشود.
مواد لازم برای ۶ نفر:
گوشت خورشی، نیم کیلوگرم
ترهفرنگی، ۶ عدد متوسط
جعفری، نیم کیلوگرم
پیاز، یک عدد بزرگ
روغن مایع، یک پیمانه
آبغوره، یک پیمانه
رب گوجهفرنگی، یک قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی
زردچوبه، نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
۱ ) گوشتهای تکه شده را شسته و داخل سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. از طرف دیگر، پیازها را نیز به صورت خلالی خرد کنید.
۲ ) قابلمهای آماده کنید و مقداری روغن در آن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. پس از آن، پیاز خلالی شده را در روغن بریزید تا طلایی رنگ شود، سپس زردچوبه را اضافه کرده و همراه با پیاز حرارت دهید. [آشنایی با خواص پیاز]
۳ ) حالا موقع اضافه کردن گوشت است. پس از آنکه تکههای گوشت را نیز در پیاز داغ و زردچوبه تفت دادید، حدود ۲ یا ۳ لیوان آب به مخلوط گوشت و پیاز سرخ شده اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا گوشت بپزد.
۴ ) در این فاصله زمانی، جعفری را پاک کرده و پس از شستن به صورت ریز خرد کنید، سپس در یک تابه مقداری روغن ریخته و پس از داغ شدن روغن، جعفری خردشده را در آن تفت دهید. پس از آن، ترهفرنگیها را شسته و ساقه را از برگها جدا کنید.
سپس ساقه سفیدرنگ ترهفرنگیها را به قطعات ۳ سانتیمتری حلقهحلقه کنید. حالا ترهفرنگی خرد شده را به جعفری تفت داده شده اضافه کرده و چند دقیقه حرارت دهید.
۵ ) پس از آن، مخلوط جعفری و ترهفرنگی را به گوشت پخته اضافه کنید. از طرف دیگر رب را در کاسه فلزی کوچکی با مقداری روغن، کمی تفت داده و سپس به این مخلوط اضافه کنید.
نکته:
با تفت دادن رب در روغن، هم طعم خامی آن گرفته میشود و هم رنگ رب در غذا بیشتر خواهد شد.
۶ ) پس از اینکه رب را به غذا اضافه کردید، زیر شعله اجاق گاز را کم کنید و بگذارید خورش آهسته جوشیده و جا بیفتد. البته در اواخر پخت خورش، آبغوره را نیز اضافه کنید و پس از آنکه چند جوش خورد، خورش را در ظرف موردنظر کشیده و همراه برنج سرو کنید.
نکته:
این خورش را با مرغ نیز میتوانید درست کنید که البته روش پخت آن با روش قبلی تفاوتی نمیکند؛ فقط به جای گوشت از مرغ استفاده میشود. البته اگر فیله مرغ باشد، بهتر است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست