شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
مجله ویستا

کمه جوش | طرز تهیه کمه جوش (ماست جوش) خراسانی


مواد لازم برای کمه جوش (ماست جوش) خراسانی



    کمه:250 گرم (در صورت نبودن کمه از ماست چکیده استفاده میکنیم)
    تخم مرغ:2 عدد
    گوجه فرنگی:3 عددمتوسط
    پیاز:1 عدد متوسط
    نعنا خشک:2 قاشق سوپخوری
    نمک، فلفل،زردچوبه:به میزان لازم
    روغن:3 قاشق غذا خوری


طرز تهیه  کمه جوش (ماست جوش) خراسانی



    ابتدا کمه را با کمی نمک با چنگال خوب می زنیم سپس دوعدد تخم مرغ را به آن اضافه کرده و با چنگال به مدت 5 دقیقه می زنیم تا اثری از تخم مرغ دیده نشود(میتوان از همزن برقی هم استفاده کرد)
    کم کم آب اضافه کرده و هم می زنیم تا ماست رقیق شود.تا جاییکه دوغ غلیظی بدست آید آب اضافه می کنیم.
    پیاز را خلالی میکنیم و در یک قابلمه مناسب با روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود.گوجه فرنگی ها میتوان هم ریز ریز خرد کرد هم میتوان رنده کرد( بدون پوست بهتر می شود)گوجه ها را به پیاز اضافه می کنیم و با حررات کم به مدت 10 دقیقه تف میدهیم تا گوجه ها پخته شوند و آبشان کشیده شود.


کمه جوش | طرز تهیه  کمه جوش (ماست جوش) خراسانی


    نعنا نمک فلفل و زردچوبه را اضافه کرده مدام هم می زنیم تا نعنا کمی سرخ شود اما نسوزد.
    سپس به آرامی مایع ماست را اضافه کرده و با ملاقه تند تند هم می زنیم لحظه ای از همزدن دست برنمی داریم چون امکان بریدن ماست زیاد است تا زمانیکه مایع به جوش نیامده دائما هم می زنیم .
    پس از جوش آمدن یکی دو جوش که زد غذا آماده است و می توانیم با پیاز و سبزی خوردن و فلفلک آنرا سرو کنیم.غذا بعد از آماده شدن به غلظت یک دوغ غلیظ است. نانهای کاک را در کاسه خرد می کنیم و غذا را داغ داغ روی نانها می ریزیم.

نکات تکمیلی در مورد کمه جوش

کمه جوش جزو آبگوشت و اشکنه میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 15 دقیقه میباشد .
کمه جوش را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 2 نفر مناسب میباشد .

کمه جوش ، طرز تهیه کمه جوش (ماست جوش) خراسانی