پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
مجله ویستا

کارامل شکلاتی مکزیکی


کارامل شکلاتی مکزیکی

● مواد لازم برای ۴ نفر:
▪ شکر (۱۲۰ گرم)
▪ آب (۲ قاشق غذا خوری)
▪ آب لیمو ترش (نصف یک عدد)
▪ شیر پاستوریزه (۲۸۰ میلی لیتر)
▪ شکلات (۶۰ گرم)
▪ دارچین نکوبیده (یک تکه)
▪ تخم مرغ (یک عدد)
▪ زرده ی تخم …

مواد لازم برای ۴ نفر:

شکر (۱۲۰ گرم)

آب (۲ قاشق غذا خوری)

آب لیمو ترش (نصف یک عدد)

شیر پاستوریزه (۲۸۰ میلی لیتر)

شکلات (۶۰ گرم)

دارچین نکوبیده (یک تکه)

تخم مرغ (یک عدد)

زرده ی تخم مرغ (۲ عدد)

شکر (۴ قاشق غذا خوری یا ۶۰ گرم).

طرز تهیه:

۱۲۰ گرم شکر را با آب و آب لیمو ترش در قابلمه ی کوچک ریخته و روی حرارت می گذاریم تا شکر حل شود. گاهی تابه را حرکت می دهیم، ولی به هیچ وجه هم نمی زنیم و می گذاریم بجوشد و به رنگ کاراملی در بیاید. فر را از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه ی سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم می کنیم. قالب را با کارامل می پوشانیم، به این ترتیب، که کارامل را داخل قالب ریخته و تکان می دهیم تا یک لایه از آن داخل قالب را بپوشاند و می گذاریم تا خنک شود. شکلات را خرد کرده و داخل شیر می ریزیم. سپس، روی حرارت می گذاریم تا شکلات حل شود. بعد دارچین را هم اضافه می کنیم. یک عدد تخم مرغ، زرده ها را با باقی مانده ی شکر به هم می زنیم، سپس دارچین نکوبیده را از داخل شیر بیرون می آوریم و شیر گرم را در حال به هم زدن، به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه می کنیم. پس از آن مخلوط را داخل قالب ریخته و به صورت بن ماری داخل فر می گذاریم که ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بماند یا تا وقتی که وسط دسر خیلی کم بلغزد. (گرم کردن و حل کردن مواد غذایی روی بخار آب را طریقه ی بن ماری می گویند. به عنوان مثال: محتوی ظرف غذا را در ظرف آبی قرار داده و آن را روی حرارت اجاق قرار می دهیم تا آب آرام آرام بجوشد و غذای سرد به این وسیله گرم شود و این بهترین و بهداشتی ترین روش برای گرم کردن غذا و حل کردن شکلات می باشد.

در طرز تهیه این دسر هم آمده است که قالب محتوی مواد دسر را در یک ظرف آب گرم قرار داده و در فر می گذاریم تا به روش بن ماری تهیه شود.) سپس، از داخل فر خارج کرده، می گذاریم خنک شود و بعد به مدت ۵ تا ۶ ساعت می گذاریم در یخچال بماند؛ آنگاه داخل ظرف بر می گردانیم. کافی است اطراف قالب را با نوک چاقو جدا کنیم و کمی قالب را تکان دهیم تا دسر به راحتی بیرون بیاید.