دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
سفر به سلامت
سفر به کشورهای خارجی برای دریافت درمانهای پزشکی، جراحی و... توریسم درمانی نامیده میشود...
سفر بینالمللی بیماران پولدار از کشورهای فقیر به مراکز شیک و گرانقیمت در آمریکا، از گذشته معمول بوده اما در سالهای اخیر مدل دیگری مطرح شده است: افرادی که در کشورهای ثروتمند زندگی میکنند، برای یافتن درمانهای ارزانتر یا حتی روشهایی که در کشور خودشان قانونی نیست به دوردستها سفر میکنند. از زمانی که این مسافرتها زیاد شده بحثهایی در مورد خطرات و مباحث اخلاقی آن مطرح میشود. به عنوان نمونه نگرانیهایی در مورد استفاده از روشها یا داروهایی که هنوز در آمریکا به تایید نرسیده وجود دارد. به تازگی شرکتهایی تاسیس شده که تسهیلاتی برای بیماران ایجاد میکند. آنها کشورهای ارائهدهنده خدمات، انواع درمانها، نرخ آنها و... را به بیماران اطلاع میدهند. اما با این وجود، تعداد افرادی که این سفرها را انتخاب میکنند، در آمریکا کمتر از تصور قبلی است. برای این افراد پرداخت هزینه کمتر مهمترین علت سفر به آن سوی مرزهاست. بهخصوص این انتخاب برای بیماران آمریکایی که بیمه ندارند جذابیت دارد. کاستاریکا، هند و تایلند معروفترین مقاصد بیماران آمریکایی است.
خانههای لوکس، ویلاهای اجارهای دارای استخر خصوصی، زمین تنیس، انواع رستورانها و... کاستاریکا را تبدیل به یکی از جذابترین مقاصد سفر برای بیماران آمریکایی کرده است. این منطقه در آمریکای مرکزی به خاطر مناطق زیبای آن و آبوهوای خوبش، مسافران زیادی را به خود میپذیرد. اما علاوه بر توریستهای معمولی اینجا محلی برای سفرهای درمانی شده است. هر سال مسافران زیادی به این محل میآیند تا عمل دندانپزشکی و جراحیهای زیبایی خود را انجام دهند. قیمت این خدمات در کاستاریکا، نصف قیمت آنها در آمریکا یا کاناداست و مسافران هزارها دلار صرفهجویی میکنند و به علاوه سفر خوبی هم کردهاند. نکته جالب اینکه سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که سیستم مراقبتهای پزشکی در کاستاریکا، بهتر از آمریکاست. پس با توجه به این نکته در کنار قیمت خدمات پزشکی، عجیب نیست که هر سال به تعداد توریستهای درمانی این منطقه افزوده شود.
● سوئیس، بهشت بیماران در حال مرگ
سوئیس، مقصد مناسبی برای افرادی خارج از این کشور است که تصمیم دارند به زندگی خود پایان دهند. کمک به بیماران در حال مرگ از سال ۱۹۴۲ در سوئیس قانونی بوده اما این کشور قصد دارد این وضع را تغییر دهد. کمک به خودکشی بیماران در کشورهای هلند، بلژیک و بعضی ایالتهای آمریکا مجاز است اما فقط سوئیس به پزشکان خود اجازه میدهد که به خودکشی خارجیها کمک کنند. سال گذشته در این کشور، بیش از ۲۰ درصد کسانی که به کمک پزشکان خود را از بین بردند، خارجی بودهاند. معمولا این بیماران با نوشاندن آب مسموم به زندگی خود پایان میدهند. در سوئیس ۴ سازمان وجود دارند که «حق مردن» نام دارند. پزشکان این سازمانها، کارشان این است که به مردن افراد بیمار و در حال مرگ، کمک کنند. اما وزیر جدید دادگستری قصد دارد انجام این کار را سختتر کند تا افراد کمتری به آنها مراجعه کنند.
وزیر جدید معتقد است تبلیغاتی که توسط این سازمانها میشود، وجهه کشور را خراب کرده است. در این ۵ سال اخیر عده زیادی از سایر کشورها به سوئیس آمدهاند تا به زندگی خود پایان دهند. اکثر این افراد از کشورهای آلمان، انگلیس، فرانسه و چین بودهاند. اما موافقان کار این سازمانها بر این باورند که بیمارانی که در مراحل آخر بیماری خود هستند و بیماری آنها غیرقابلعلاج است، حق دارند که چنین تصمیمی بگیرند. حالا قرار شده که موافقان و مخالفان به پای صندوقهای رای بروند تا مشخص شود که آیا اکثریت مردم موافق انجام چنین کاری هستند یا نه؟ در قانون جدید، قرار است یک پزشک دیگر که در مراکز «حق مردن» کار نمیکند، بیمار را معاینه و بررسی کند و تایید کند که بیماری وی غیرقابلعلاج است و سپس اجازه خودکشی به وی داده شود. چنین کاری ممکن است باعث شود که تعداد کمتری از خارجیها برای کشتن خود به سوئیس بیایند.
● اروپا، توریسم پزشکی را رونق میدهد
اروپاییهایی که برای یافتن درمان، مشکل دارند یا در فهرست انتظار جراحی قرار دارند حالا میتوانند برای یافتن درمان مورد نیاز خود، به راحتی به هر جای اروپا سفر کنند. این قانون جدید به تازگی در پارلمان اروپا به تصویب رسیده و از سال ۲۰۱۳ اجرایی میشود. البته سالها در مورد حق و حقوق بیماران و تصویب چنین قانونی بحث شده که در نهایت مصوب شد. عضو کمیسیون سلامت اتحادیه اروپا گفته که این روز، روز مهمی برای سلامت اروپاییان است. این قانون به بیماران این کشورها اجازه میدهد که برای درمان خود به سایر کشورهای اروپایی سفر کنند. چنین قانونی به خصوص برای اروپاییان کشورهای کمتر پیشرفته قابلتوجه است که ممکن است بیماریشان در کشور خودشان تشخیص داده نشود یا نتوانند در کشور خود درمان مناسبی پیدا کنند. البته بیشتر بیماران ترجیح میدهند که در کشور خودشان به دنبال درمان باشند و جمعیت کمی حاضرند که برای درمان به کشور دیگری سفر کنند. در کنار تصویب این قانون قرار است مراکز اطلاعاتی هم در این کشورها ایجاد شوند که به بیماران اطلاعات لازم را در مورد بیماری آنها، داروهای موردنیازشان، راههای درمانشان و... که در سایر کشورها دریافت میکنند، بدهند.
● ویزای ۶ ماهه فیلیپین به بیماران
دولت فیلیپین اعلام کرده که ویزاهای پزشکی (درمانی) خاصی را برای افراد خارجی ارائه میدهد چون این کشور دنبال سهم بیشتری از صنعت توریسم درمانی در قاره کهن است. این ویزاها به خارجیها اجازه میدهند که آنها بتوانند ۶ ماه بدون تمدید ویزا در این کشور بمانند در حالی که به توریستهای عادی چنین اجازهای داده نمیشود. چنین راهکاری به فیلیپین کمک میکند که در بازار توریسم پزشکی آسیا، رقابت کند. پیش از این انحصار این صنعت در اختیار کشورهای تایوان، سنگاپور و تایلند بوده است. فیلیپین برای جذب توریست بیشتر به این کشور پزشکان خود را مسلط به زبان انگلیسی و آموزشهای حرفهای بینالمللی کرده است. به علاوه، کادر درمانی مجهزی از پرستاران آموزشدیده و سایر متخصصان گروه پزشکی را گرد آورده و امیدوار است که بتواند مسافران زیادی را از کشورهای اروپایی و آمریکایی به این کشور بکشاند. هزینه درمان و جراحی در این کشور حدود نصف درمانهای مشابه در آمریکا یا اروپاست. البته تدارک این برنامه از چند سال قبل انجام شده و از ۵ سال پیش این کشور در حال تجهیز بیمارستانهای دولتی و خصوصی خود بوده تا با سایر موسسات و بیمارستانهای کشورهای دیگر آسیایی رقابت کند.
منبع:AFP
ترجمه:آیدا روشنضمیر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست