سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
ابزارهای هوشمند, حاکمان زندگی امروز
هوشمندبودن صفتی است که هر روز تعداد بیشتری از تجهیزات و لوازم دور و بر ما کسب میکنند تا آینده متفاوتی را برای زندگی به تصویر بکشند.
از ساخت گیرندههای هوشمند برای پیشبینی وضعیت آب و هوا تا تولید پارچههای هوشمند با قابلیت استفاده برای تمام فصول سال و سازگاری با محیط و همچنین طراحی بارکدهای هوشمندی که روی چمدانهای مسافران چسبانده میشود یا برگزاری کلاسهای آموزشی هوشمند در مدارس هوشمند، گوشیهای هوشمند، تلویزیونهای هوشمند و رباتهای هوشمند که جراحی از راه دور را امکانپذیر میسازند و میتوانند مراقبت از بیماران و سالمندانی که تنها زندگی میکنند و نیاز به مراقبت دارند را بهعهده گیرند، همه از پیامدهای فراگیرشدن و توسعه هوشمندی در دنیای امروز هستند که شاید بتوان گفت هیچ راه گریزی برای جلوگیری از ورود آنها به جریان زندگی وجود ندارد.
● برقراری ارتباطاتی از نوع هوشمند
فناوریهایی که پسوند هوشمندی را با خود به یدک میکشند، در سالهای اخیر به حدی پیشرفت کردهاند که حالا با اطمینان میتوان گفت رویای زندگی هوشمند دارد به نوعی به حقیقت مبدل میشود. فناوریهای هوشمند درحقیقت برای مصنوعات اطراف ما قدرت ارتباط با کاربرانشان را فراهم میکنند. فناوریهای جدیدی در طراحی و ساخت نسل جدید گوشیهای هوشمند باعث شده تا این گوشیها نهتنها ویژگیهای چهره کاربر را تشخیص دهند، بلکه میتواند حرکات چشم او را نیز بدقت تحتکنترل قرار دهند. بنابراین در اینجا منظور از دستورات کاربر طیف وسیعی از تغییرات ایجادشده در حرکات دست، ویژگیهای چهره، جهت نگاهکردن، حرکات چشم و... است. با فراگیرشدن این فناوری در ساخت ابزارهای هوشمند مانند تلفن همراه، تبلت، لپتاپ و... به محض نگاهکردن به نمایشگر صفحه روشن میشود. بنابراین تا زمانیکه مشغول خواندن متنی روی نمایشگر هستید میتوانید مطمئن باشید که نمایشگر خاموش نمیشود. در حقیقت هر چه تعامل بین کاربر و ابزارها بیشتر باشد ، میزان هوشمندی آنها نیز بمراتب بیشتر است. بعد دیگر هوشمندی ابزارها و فناوریهای امروزی امکان دسترسی به حجم بسیار زیادی از دادههای مورد نیاز کاربر از طریق بستری است که اینترنت فراهم کرده است. فناوریهای هوشمند از طریق فناوری wi-fi به اینترنت دسترسی دارند و به این ترتیب میتوانید به کمک ابزارهای هوشمند به آسانی قابلیتها و اطلاعات مورد نظرتان را با دیگران به اشتراک بگذارید.
● وقتی مرزها معنایی ندارد
بیتردید ابزارهای هوشمند در بسیاری از جوامع، قدرت زندگی را در دست گرفتهاند و تعیینکننده مسیر زندگی بسیاری از افراد شدهاند. برای بسیاری از افراد و بخصوص جوانان و نوجوانان زندگی بدون گوشیهای تلفن همراه و آن هم از نوع هوشمندش یعنی هیچ. صحبت با دوستان در حین رفتن به محل کار یا بازگشت به خانه، بررسی صندوق پست الکترونیک شخصی از طریق گوشی تلفن همراه و بهروزرسانی اطلاعات در شبکههای اجتماعی ازجمله امکانات گوشیهای هوشمند است. نفوذ فناوریهای هوشمند در زندگی امروزمان موجب ایجاد نگرانیهایی درباره وضعیت سلامت و کارکرد مغز انسان نیز شده است. در حقیقت، فناوریهای هوشمند زمینهای را فراهم کرده تا هیچ مرز و محدودهای برای برقراری ارتباطات و همچنین دسترسی به اطلاعات وجود نداشته باشد.
نکته: درحقیقت تعامل روزمره با فناوریهای هوشمند فعالیت سلولهای مغزی و همچنین مسیرهای عصبی مغز را تحت تاثیر خود قرار میدهد. گویی به جای این که انسان فناوری را تحت کنترل درآورد، دنبالهرو فناوری شده است
در نتیجه در بیشتر زمانهایی که بیدار هستیم مغز به کمک ابزارهای هوشمندی که به آن دسترسی داریم چند فعالیت مختلف را به صورت همزمان انجام میدهد، غافل از این که احاطه بیش از حد فناوری موجب کاهش تمرکز ما میشود و مرکز توجه را بیش از اندازه در انتخاب اطلاعات در محیط پیرامونمان درگیر میسازد. در حقیقت تعامل روزمره با فناوریهایی مانند گوشیهای هوشمند، تلویزیونهای هوشمند یا حضور در کلاسهای درس مدارس هوشمند فعالیت سلولهای مغزی و همچنین مسیرهای عصبی مغز را تحت تاثیر خود قرار میدهد. گویی به جای این که انسان فناوری را تحت کنترل درآورد، دنبالهرو فناوری شده است، بنابراین باید توجه داشت که لازم است موتور سبک زندگی هوشمند را که بسرعت در حال حرکت است، گاهی خاموش کرده یا حداقل سرعت آن را کاهش دهیم تا از سکوت و آرامش زندگی نیز تا حدی بهرهمند شویم. برای جوانان امروزی که از آنها به عنوان حرفهایهای دنیای ارتباطات هوشمند نام برده میشود، تصور دنیایی بدون حضور ابزارهای هوشمند، اینترنت و عدم امکان دسترسی به منابع خبری غیرممکن است. شاید برای ما و بسیاری از افرادی که در سنین بزرگسالی زندگی هوشمند را تجربه میکنیم مراجعه به کتاب و کتابخانه بهترین راه برای یافتن پاسخی مناسب برای سؤالات مطرحشده در ذهنمان باشد، اما بدون شک جوان و نوجوان امروزی با این مقوله آشنایی ندارد.
برای او استفاده از موتورهای جستجوی اینترنتی مطمئنترین و سریعترین راه برای رسیدن به پاسخ صحیح است. به هر حال، قطار فناوری با همه مزایا و معایبی که میتواند داشته باشد با سرعت درحال حرکت است و اگر ما در این مسیر همگام با فناوری حرکت نکنیم، شاهد شکاف عمیقی میان جمعیت جوان و سالمند خواهیم بود.
● تحقق رویای زندگی در خانههای هوشمند
پیشرفت فناوری در مسیری گام برمیدارد تا به جایگزین مناسبی برای برقراری ارتباط میان کاربر و فناوری تبدیل شود و با حضور در کانون خانواده امکان استفاده گروهی را فراهم کند. تلویزیونهای هوشمند قدم بزرگی در مسیر به شمار میروند. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد تلویزیونهای هوشمند این است که با ایجاد فضایی هوشمند در یک محیط گرافیکی استفاده از تلویزیون و امکانات مختلفی را که از طریق این جعبه جادویی ارائه میشود، تسهیل میکنند. توانایی تشخیص چهره به شما این امکان را میدهد تا از طریق نمایشگر تلویزیونی به حسابهای کاربری خود در سرویس پست الکترونیک یا شبکههای اجتماعی دسترسی داشته باشید. حرکات دست شما نیز به منزله در اختیارداشتن یک نشانگر اختصاصی برای انتخاب و اجرای برنامههای مختلف است. تنظیم صدا، روشن و خاموششدن دستگاه، جستجو و اجرای برنامه و همچنین انتخاب شبکه تلویزیونی را نیز میتوانید به فناوری کنترل صوتی واگذار کنید. نسل جدید گوشیهای تلفن همراه نیز تعامل کاربران با گوشیها را دستخوش تحولاتی اساسی ساخته است. تلفنهای همراه امروزی که تحت عنوان گوشیهای هوشمند به بازار عرضه میشود حتی توانایی تشخیص چهره و صدای کاربر را دارد. این پیشرفتها همه و همه حاکی از آن است که به تعامل میان کاربران و فناوریهای روزمره و کاربردی جامه عمل پوشانده شده است. عرضه گوشیهای هوشمند و برنامههای کاربردی آنها استفاده از تلفن همراه و کاربردهای آن را تغییر داده است.
تجمع فناوریها و رسانههای مختلف در قالب گوشیهای هوشمند که هیچگونه محدودیت زمانی و مکانی برای استفاده از آنها وجود ندارد، امکانات بسیار زیادی را در اختیار کاربران قرار داده است. انجام فعالیتهای مختلف مانند بازیهای آنلاین، دسترسی به اطلاعات تبلیغی، امکان پرداخت قبوض و پرداختهای اینترنتی، دسترسی به حسابهای بانکی و اینترنت ازجمله امکانات و ویژگیهای مشترک این گوشیها به شمار میآید. ابزارهای هوشمند ازجمله زیرساختهای مهم و ضروری برای سکونت در خانههایی از نوع هوشمند است. ابزارهای هوشمند به یک سیستم جامع اطلاعرسانی متصل میشوند تا بتوانند به عنوان یکی از اجزای خانههای هوشمند، زندگی هوشمندانهای را برای ساکنان خود به تصویر بکشند. احداث خانهها و به تبع آن شهرکها و شهرهای هوشمند، پنجرهای به سوی یک دنیای جدید با حضور آخرین دستاوردهای حوزه فناوری است که میتواند نویدبخش زندگی آسانتری باشد. درحقیقت در شهرهای هوشمند همه خدمات موردنیاز افراد به روشی هوشمندانه و بااستفاده از آخرین فناوریهای روز دنیا تامین میشود.
فرانک فراهانی جم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست