دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

تاثیر مصرف غذاهای تند بر سلامت


تاثیر مصرف غذاهای تند بر سلامت

غذاهای پر ادویه در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. علاوه بر طعم دادن به غذا، ادویه برای سلامت جسمی نیز می تواند مفید باشد. در این مطلب از سایت «MSN» به چند خواص مصرف غذاهای تند اشاره …

غذاهای پر ادویه در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. علاوه بر طعم دادن به غذا، ادویه برای سلامت جسمی نیز می تواند مفید باشد. در این مطلب از سایت «MSN» به چند خواص مصرف غذاهای تند اشاره خواهیم کرد.

کاهش وزن:

فلفل داغ حاوی کپساسین (Capsqicin) با سرعت بخشیدن به سوخت و ساز به بدن کمک می کند تا کالری ها سریع تر بسوزد.

کپساسین با بالابردن دمای بدن، ضربان قلب را بالا می برد علاوه بر آن بررسی ها نشان داده است، افرادی که غذاهای تند مصرف می کنند، وعده غذایی کوچک تر می خورند و کالری کمتری مصرف می کنند.

برای قلب مفید است:

فلفل قرمز با بهبود بخشیدن به توانایی بدن در حل کردن لخته خون، به سلامتی قلب کمک می کند. طبق بررسی ها افزودن فلفل به رژیم غذایی باعث می شود کلسترول مضر به مدت طولانی تری در برابر اکسیده شدن مقابله کند و در نتیجه خطر حمله قلبی را کاهش دهد.

کپساسین موجود در فلفل با التهاب که عامل خطر حمله قلبی شناخته شده است، نیز مقابله می کند.

آمار نشان داده است، فرهنگ هایی که اغلب غذاهای تند مصرف می کنند، با میزان پایین تر سکته و حمله قلبی روبه رو هستند.

گردش خون بهبود یافته:

غذاهای تند با ایجاد گردش خون خوب، فشار خون را کاهش می دهد. با خوردن غذای تند، دمای بدن بالا می رود و در نتیجه با افزایش جریان خون، قلب شروع به پمپاژ می کند.

فلفل قرمز که غنی از ویتامین A و C است، دیوار های رگ های خون را نیز تقویت می کند.

خاصیت ضدسرطانی:

تحقیقات متعددی نشان داده، که مصرف منظم فلفل و پودر کاری خطر مبتلاشدن به سرطان را کاهش می دهد.

کپساسین رشد سلول های سرطانی را کند می کند و در بعضی از مواقع، باعث از بین رفتن سلول های سرطانی بدون آسیب رساندن به سلول های اطراف می شود. در کشورهایی مانند هند و مکزیک که مصرف کپساسین بالا است، آمار بعضی از سرطان ها نیز پایین است.

بهبود بخشیدن به قوه هاضمه:

ادویه با افزایش ترشح اسیدهیدروکلوریک (Hydrochloric) در معده به سیستم گوارشی کمک می کند. کپساسین باکتری مانند «H.pylori» را از بین می برد و از زخم معده جلوگیری می کند. با وجود این، اگر با خوردن غذاهای تند دچار سوزش سردل شدید، داروی ضد اسید بخورید تا اسید معده خنثی شود.

آرتریت:

زردچوبه التهاب مفصل و از بین رفتن استخوان را کاهش می دهد. کورکومین (Curcumin) موجود در زردچوبه، درد مربوط به آرتریت را از بین می برد.

آنفلوآنزا و سرماخوردگی:

کپساسین عرق زاست و این دو بیماری را تسکین می دهد.

علاوه بر آن مجرای بینی را باز می کند و علایم سینوزیت و علایم دیگر این دوبیماری را بهبود می بخشد.

برنامه خواب را بهبود می بخشد:

محققان استرالیایی دریافتند افرادی که به طور منظم غذاهای تند استفاده می کنند راحت تر به خواب می روند. این افراد نیز بهتر از خواب بیدار می شوند و طی روز از انرژی بیشتری برخوردار هستند.

بهترکردن روحیه:

فلفل میزان هورمون های اندورفین و سروتونین را که مسکن درد هستند و احساس خوبی به فرد می بخشند، در بدن تقویت می کند. این ادویه خاصیت مقابله کردن با افسردگی و تسکین استرس را نیز دارد.

قدرت تنفسی را بهبود می بخشد:

فلفل تند عملکرد خلط آور دارد و به بیماران آسم، برونشیت حاد، سینوزیت، آمفیزم و بیماری تنفسی دیگر کمک می کند تا آسان تر نفس بکشند.

فلفل داغ با از بین بردن گرفتگی مجرای تنفسی به فرد کمک می کند تا راحت تر نفس بکشد.

البته مهم است که غذاهای تند به طور معتدل مصرف شود، به ویژه که اگر معده حساسی دارید و یا این که به غذاهای تند عادت ندارید، احتیاط کنید.

مترجم: کشمیری