شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
مراكز اطلاعات Data Center در امریكا
دولت امریكا به منظور ارتقای ضریب ایمنی مراكز اطلاعاتی خود بانكهای اطلاعاتی و كارگزاران شبكه(Servers) خود را در مكانهای با امنیت بالا نگهداری میكند. بعضی از این اماكن محوطههای وسیعی در اعماق كوههای راكی، در نقاط پنهانی از اعماق صحراهای نوادا وآریزونا، در زیر یخچالهای آلاسكا و در اعماق اقیانوسها میباشند.
این نقاط با شدیدترین تدابیر امنیتی حفاظت میشوند از طرف دیگر پیشبینیهای ایمنی تهدیدات فیزیكی، از جمله آتش سوزی و بلایای طبیعی را به حداقل رسانده است. تجهیزات حفاظتی، امكان دستبرد و یا آسیب هوشمندانه فیزیكی را كاهش داده است. در این اماكن خطوط متعدد فیبرنوری با پهنای باند بالا بالاترین سرعت انتقال داده و اطلاعات را تأمین میكنند. تجهیزات پرسرعت مانند سوپركامپیوترها (Main Frame) و پردازندههای بسیار سریع و موازی بالاترین سرعت دسترسی را در اختیار میگذارند. سیستمهای پیشرفتهٔ تنظیم دما و حرارت، تنظیم رطوبت و كنترل تركیبات هوای محیط بهینهترین شرایط را برای كار تجهیزات مهیا میسازند و تجهیزات مانیتورینگ دقیق، لحظه به لحظه وضعیتهای مختلف را كنترل و بازنگری میكنند.بناهای مستحكم در اعماق زمین نه تنها توان تحمل شدیدترین زلزلهها را دارند، بلكه در مقابل قویترین بمبهای هستهای موجود آسیبی نمیبینند. سیستمهای پشتیبان، از اطلاعات در فواصل زمانی مشخص بر طبق آخرین تكنیكهای موجود نسخههای پشتیبان تهیه میكنند. ژنراتورها و مولدهای قوی برق(UPS)، آمادهٔ تأمین نیروی برق لازم در صورت بروز اختلال میباشند و پوششهای مخصوص، تجهیزات را از تهدید امواج مختلف از قبیل امواج ماكروویو و یا میدانهای الكترومغناطیسی خارجی یا تولید شده از خود تجهیزات محافظت میكنند.
به هر یك از این مراكز، مركز دادهای (Data Center) گفته میشود. در كنار هر مركز دادهای دو مــــركـــز دیـــگـــر آمـــادهٔ انجام عملیــات میباشنــــد. یــكـــی مركز بازیافت اطلاعات آسیب دیده (Disaster Recovery center)است كه فعالیتهای آنها در قالب كلی بازیافت داده (Data Recovery) میگنجد كه خود مقولهٔ بسیار مهمی است كه از ضروریترین نیازهای هر ارگان و تشكل مرتبط با اطلاعات میباشد.
مركز دوم مركز كنترل و فرمان است كه مدیریت انسانی مركز دادهای را به عهده دارد، در این مركز افرادی با تخصص بالا و با دستمزدهای بسیار بالا كار میكنند. بانكها اطلاعاتی و سرورهای مربوط به زیرساختهای این كشور از قبیل شبكهٔ برق، آب و نیز اطلاعات شركتهای دولتی یا خصوصی حساس مثل شركتهای اسلحهسازی و یا اطلاعات بانكها در این مراكز نگهداری میشود.
ایدهٔ مركز داده (Data Center) در سطوح پایینتر و با درجه حساسیت كمتر نیز پیاده شده است. به طوری كه امروزه شركتهایی وجود دارند كه با فراهم آوردن اماكنی كه بعضی از امتیازات فوق را دارند در ازای دریافت اجارهبها اطلاعات فردی یا سازمانها را میزبانی میكنند و خدمات مورد نظر آنها را با كیفیتی بسیار بهتر در اختیار مشتریان قرار میدهند. سایتهای خارجی دفتر در چنین محیطهایی قرار داده شدهاند.
به صورت خلاصه مزایای استفاده از مراكز داده عبارتند از:
▪ امنیت فیزیكی بالا
▪ امنیت الكترونیكی بالا
▪ مقابله با افزونگی و تكرار اطلاعات
▪ ارائهٔ بالاترین سرعت پردازش در یك مكان
▪ ارائهٔ بالاترین سرعت انتقال اطلاعات
▪ خرید تنها یك نسخه از نرمافزارها
▪ پشتیبانی متمركز
اگر از مراكز داده استفاده نشود و هر سازمانی بانك اطلاعاتی خود را در شبكه داشته باشد، به تعداد سازمانها نیاز به تیم پشتیبانی جداگانه، نرمافزار جداگانه، سختافزار جداگانه، پهنای باند جداگانه، امنیت جداگانه و ... خواهیم داشت كه سر بار هزینهای بالایی دارد. به نظر میرسد ایدهٔ Data Center به دلیل تأمین كارایی و امنیت بالا و جلوگیری از افزونگی، سهولت نگهداری و مدیریت و بسیاری جنبههای فنی دیگر، در تحقق اهدافی همچون دولت الكترونیكی، ایدهای كارساز باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست