چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
برخورد دوگانه از نوع اصولگرایانه
در شرایطی که طرح سوالات موهن درباره پیامبر اسلام در آزمون ضمن خدمت فرهنگیان آموزش و پرورش بازتاب منفی زیادی در افکار عمومی داشته است گروهی از شخصیت های سیاسی و نمایندگان عضو جریان اصولگرا اعلام کردند به خاطر شرایط فعلی کشور ضرورتی به پیگیری این مساله نیست.
برخی نمایندگان اصولگرای مجلس اعلام کردند بهتر است وزارت آموزش و پرورش دقت بیشتری کند تا دیگر به پیامبر اسلام توهین نشود. اما اصولگرایان در شرایطی از ضرورت پایین کشیدن فتیله اعتراضات به سوالات موهن درباره پیامبر اسلام سخن می گویند که برخی شخصیت های اصلاح طلب اعلام کردند اگر این اتفاق در زمان خاتمی رخ داده بود تاکنون ده ها گروه کفن پوش در شهرهای مختلف به خیابان ها ریخته بودند و فریاد سر می دادند.
اشاره اصلاح طلبان به چاپ یک کاریکاتور قرن هجدهم در یکی از روزنامه های نزدیک به جریان اصلاح طلب بود که از آن تعبیر به توهین به امام خمینی(ره) شد و به فاصله کوتاهی به خاطر آمدن کفن پوشان به خیابان ها، کشور درگیر یک بحران ملی شد. همچنین به خاطر انتشار مطلبی در یک نشریه دانشجویی به نام موج در تیراژ ۵۰ نسخه اصولگرایان و جریان مخالف اصلاحات از آن تعبیر توهین به امام زمان(عج) کردند و به خاطر تظاهرات مختلفی که انجام دادند بلافاصله کشور دچار یک بحران گسترده شد و اخبار آن در تمام رسانه های بین المللی هم منعکس شد.
عبدالواحد موسوی لاری دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز و وزیر سابق کشور در گفت وگو با ایسنا با طرح این پرسش که اگر این اتفاق در دوره دولت گذشته افتاده بود چه می شد، گفت؛ در آن دوره شاهد بودیم با یک نشریه که تعداد تیراژش به هزار هم نمی رسید به دلیل چاپ یک کاریکاتور که از آن شبهه توهین به یکی از روحانیون ایجاد شده بود، چطور برخورد شد.
در آن زمان آقایان کفن پوشیدند، راهپیمایی کردند، حوزه علمیه را تعطیل کردند و در شهرستان ها علما و روحانیون بسیج شدند. دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز در ادامه گفت؛ اگر خدای ناخواسته این سوالات در خارج از کشور و توسط دشمنان نظام و انقلاب تکثیر و روی آن تحلیل داده شود، قطعاً یک بحران عظیم در بین جوامع اسلامی به ویژه در مجامع متعصب تر به وجود خواهد آورد.
به اعتقاد این فعال سیاسی تهیه کنندگان سوالات ضمن خدمت معلمان کاملاً می دانستند که این کارشان چه تبعات منفی دارد و چه اهانت بزرگی انجام می دهند و از لابه لای این سوالات کاملاً فهمیده می شود که تهیه کنندگان آن خط دار و جهت دار عمل کرده و قصد داشتند در جهت منکوب کردن چهره نورانی پیامبر اسلام (ص) قدم بردارند.
دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز در پایان تاکید کرد؛ باید با این قضیه علنی برخورد شود تا مشخص شود مجریان امر و وزیر آموزش و پرورش و مسوولان کشور درد دین دارند و نسبت به ساحت مقدس پیامبر (ص) حساس هستند، به هیچ عنوان کوتاه نمی آیند و شدیداً برخورد می کنند. البته موسوی لاری در شرایطی این انتقاد را مطرح کرد که حسین نجابت نماینده تهران و عضو هیات رئیسه مجلس از ضرورت عدم پیگیری مساله سخن می گوید.
وی در گفت وگویی با ایسنا با بیان اینکه به اندازه یی که ضروری بوده، پیگیری صورت گرفت، تصریح کرد؛ نباید در شرایط فعلی پیگیر مسائل باشیم. عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان گفت؛ نمایندگان مجلس درگیر بودجه ۸۶ هستند و هم و غم نمایندگان باید این باشد که بودجه به بهترین شکل ممکن و به نفع مردم و در همکاری با دولت تصویب شود و حتی المقدور باید از مسائل حاشیه یی پرهیز شود.
همچنین سیدرضا اکرمی عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به اینکه نباید مساله را خیلی بزرگ جلوه داد و باید به همان اندازه با آن برخورد کرد، افزود؛ تا آنجا که بیان شده با طراحان این سوالات برخورد شده و معاونان وزیر از این امر اطلاعی نداشته و قول داده اند با این مساله برخورد جدی کنند. اکرمی گفت؛ در این ارتباط مجلس و خود وزارت آموزش و پرورش پیگیر هستند و به نظر من در این ارتباط نیازی به سوال از وزیر و استیضاح او وجود ندارد و باید با دقت بیشتر از ترویج چنین نگاه سطحی به آموزه های دینی خودداری کرد.
البته در این میان هنوز برخی نمایندگان عضو فراکسیون اصولگرایان به موضوع معترض هستند و از اینکه توهین به پیامبر وجه المصالحه درون گروهی اصولگرایان قرار گرفته است به شدت انتقاد می کنند. چنانچه عماد افروغ رئیس کمیسیون فرهنگی با اشاره به بحث سوالات آزمون ضمن خدمت فرهنگیان، با بیان اینکه مسببین این حادثه باید به مجازات کافی برسند، گفت؛ البته ممکن است ذهن های ساده بگویند به این ترتیب دولت یا وزارت آموزش و پرورش تضعیف می شود. باید از این ذهن های ساده پرسید آیا اگر جایگاه پیامبر(ص) تضعیف شده و مقام بلند و منیع ایشان خدشه دار شود بلااشکال است، اما اگر وزیری زیر سوال برود محل اشکال؟
وی در گفت وگو با ایسنا با طرح این پرسش که کدام را باید فدای دیگری کرد، افزود؛ وزیر باید استعفا می داد. افروغ در ادامه با بیان اینکه در بعضی مواضع با سکوت دوستان، اولین اصل اخلاقی مبنی بر اینکه آن چه برای خود نمی پسندی برای دیگران هم نپسند لحاظ نمی شود، گفت؛ اگر این اتفاق در دوره گذشته و یکی از وزارتخانه های آن دوره اتفاق افتاده بود، ما چه واکنشی نشان می دادیم؟ این استاد دانشگاه در ادامه این پرسش ها را مطرح کرد که چرا معلمان اخلاق سکوت می کنند و علمای حوزه ها فریاد نمی زنند؟
آیا واقعاً باید همه چیز را به سیاست پیوند داد؟ آیا باید همه چیز را به دوران، برهه و مقطع نسبت داد و قضاوتی ورای برهه و مقطع نکرد؟ وی تصریح کرد؛ آن چه در دوره های دیگر خطا بوده، اگر در دوره اصولگرایی رخ دهد، خطایش مضاعف است.
● مجمع مدرسین حوزه علمیه قم خواستار توجه مراجع تقلید شد
بر همین اساس مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در رابطه با برخی سوالات مطرح شده از سوی آموزش و پرورش در رابطه با پیامبر اکرم(ص) بیانیه یی صادر کرد. در ابتدای این بیانیه آمده است؛ «پرسش هایی که اخیراً از سوی آموزش و پرورش در رابطه با پیامبر اکرم(ص) برای آموزش ضمن خدمت معلمان طرح شد، به قدری موهن است که هر مسلمانی را به شگفتی و تاسف وامی دارد و در تحیر می ماند.
آیا ریشه طرح چنین سوالاتی با جهل و نادانی طراحان است یا عناد و توطئه یی است که با این روش می خواهد شخصیت پیامبر اسلام(ص) را تحریف کند یا ریشه در برداشت های متحجرانه و سطحی نگرانه از مسائل دینی دارد؟،» این تشکل روحانیون اصلاح طلب در ادامه افزود؛ «آنچه هر مسلمانی را بیشتر می آزارد این است که چرا در یک وزارتخانه یی که با چند میلیون جوان و نوجوان رابطه پرورشی و آموزشی دارد، چنین حرکات سخیف و موهن صورت گیرد؟،» مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه ضمن محکوم کردن طرح این سوالات موهن، بر این باور تاکید کرد که باید ریشه چنین پدیده تلخ را در تنزل پیدا کردن فرهنگ دینی جست وجو کرد. همچنین از متولیان واقعی فرهنگ اسلام به ویژه مراجع بزرگوار شیعه خواست که به سادگی از کنار این مسائل نگذرند. این تشکل سیاسی در پایان اعلام کرد؛ «آیا این تاسف آور نیست که آموزه های دینی پیش از انقلاب را کسانی چون شهید بهشتی، باهنر و مفتح اداره می کردند و امروز پس از گذشت قریب سی سال نه تنها تعالی نیافته، بلکه سطح پرسش ها، در گزینش ها و امتحانات چنین افت و تنزل پیدا کرده باشد که هر مسلمانی را به تحیر وامی دارد؟
بی گمان ریشه این تنزل فرهنگ دینی که منجر به گریز از دین در سطح دانشوران و فرهنگیان می گردد از سوی کسانی و در سطحی از مدیران کلان فرهنگی دامن زده می شود که آگاهی کمتری به مسائل دینی دارند.»
● اعتراض انجمن روزنامه نگاران زن
انجمن روزنامه نگاران زن ایران هم در بیانیه یی با تقبیح انتشار سوالات موهن در آزمون ضمن خدمت فرهنگیان برخورد قاطع با عاملان این قضیه را خواستار شد. در این بیانیه آمده است؛ به راستی چگونه است که داعیه داران حمایت و طرفداری از پیامبر اعظم (ص) همسو با کج فهمان بر ساحت مقدس عصاره بشریت هتک حرمت می کنند.
ملتی که در واکنش به اقدام نابخردانه چاپ کاریکاتور در دانمارک آنچنان ایستادگی می کند با رفتاری مشابه در سرزمین اسلام روبه رو می شود، به راستی پاسخ این همه درد و رنج را در کجا باید جست وجو کرد؟ حوزه های علمیه چرا سکوت کرده اند؟ رئیس جمهور چرا پاسخ نمی گوید؟ وزیر آموزش و پرورش چرا...؟ به راستی اگر این واقعه در دولت گذشته به وقوع پیوسته بود، حوزه های علمیه و مدعیان حمایت از دین کفن پوش به میدان نمی آمدند؟
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست