پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

بی فرهنگی هایی که برخی «زرنگی» می پندارند


بی فرهنگی هایی که برخی «زرنگی» می پندارند

معنای واژه های «زرنگی» و «آدم زرنگ» می تواند تعابیر مختلفی داشته باشد برخی از مردم به اشتباه این ۲واژه به معنای زیر پا گذاشتن حقوق دیگران, رعایت نکردن قانون و نادیده گرفتن آداب اجتماعی در نظر گرفته می شود

معنای واژه‌های «زرنگی» و «آدم زرنگ» می‌تواند تعابیر مختلفی داشته باشد. گاهی اوقات زندگی به ذکاوت و استعداد در انجام موفقیت‌آمیز کارها اتلاق می‌شود گاهی نیز به توانایی‌های ذهنی و جسمی؛ متاسفانه در اندیشه برخی از مردم به اشتباه این ۲واژه به معنای زیر پا گذاشتن حقوق دیگران، رعایت نکردن قانون و نادیده گرفتن آداب اجتماعی در نظر گرفته می‌شود. در ادامه به ۱۱ عملی که بعضی افراد از آن تعبیر به «زرنگی» می‌کنند اشاره می‌کنیم:

● عبور از چراغ قرمز

رانندگانی که با دیدن چراغ زرد به جای کم کردن سرعت خود پای‌شان را روی پدال گاز فشار می‌دهند تا گرفتار چراغ قرمز نشوند، به دلیل این‌که چند ثانیه‌ای جلو بیفتند، تصور می‌کنند با عملی هوشمندانه زرنگی کرده‌اند که ولی این کار سبب افزایش احتمال تصادفات در معابر و تقاطع خیابان‌ها می‌شود و در اصل ریسک صدمات جانی و مالی را افزایش می‌دهد.

● عبور از لاین مخالف

ترافیک شهر طاقت‌فرسا و خسته‌کننده است ولی این دلیل نمی‌شود در خیابانی ۲طرفه زمانی که پشت انبوهی از اتومبیل‌ها گیر افتاده‌ایم و لاین مخالف خلوت است از خط ممتد تجاوز کرده و با سرعت زیاد در لاین مربوط به مسیر مقابل از کنار بقیه عبور کنیم. این اوج بی‌فرهنگی است.

● اشتباه در پس گرفتن باقی پول

حتما زیاد برخورد کرده‌اید زمانی که اقدام به خرید کالایی می‌کنید، فروشنده به دلیل تراکم کاری در برگرداندن باقی پول شما اشتباه کرده و مبلغ بیشتری را بازمی‌گرداند شما متوجه می‌‌شوید، آیا اشتباه فروشنده را به او یادآوری می‌کنید و وجه اضافی را به او بازمی‌گردانید؟ گاهی در بانک‌ها نیز از این قبیل اشتباهات رخ می‌دهد و باید وجه دریافتی اضافه را برگردانید، مطمئنا مایل نیستید پول ناسالمی در زندگی شما وارد شود!

● کم‌کاری در محل کار

برخی کارمندان کم‌کاری و انجام ندادن مسئولیت‌های‌شان به طور کامل و در وقت مقرر را نوعی «زرنگی» می‌پندارند و سعی می‌کنند تا حد امکان از بار وظایف‌شان کم کنند، زمان غیرمعقولی را به انجام کارهای شخصی، غیبت و بیکاری می‌پردازند و در انتها احساس می‌کنند سر شرکت و مدیران خود را کلاه گذاشته‌اند؛ معمولا این‌گونه افراد همیشه در همان رده شغلی خود باقی می‌مانند و هیچ‌گونه پیشرفت در مقام و درآمدشان حاصل نمی‌شود.

● زیرآب‌زنی در محل کار

عمل زشت و ناپسند دیگری که ممکن است به «زرنگی» تعبیر شود، توطئه‌چینی علیه دیگر کارمندان است که باعث شود از کار اخراج شده یا وجهه‌شان تخریب شود، حسادت و انگیزه‌های مادی ممکن است باعث شود فردی با القای مسائل نادرست در ذهن مدیر شرکت باعث بیکار شدن همکارش شود و بعد از آن احساس «زرنگی» کند در صورتی که این عمل بسیار زشت و برخلاف همه موازین اجتماعی و اخلاقی است.

● استفاده غیرمجاز از خدمات بیمه‌ای دیگران

گران بودن هزینه‌های درمانی و مخارج بیمارستان‌ها دلیل بر این نیست که فردی برای دریافت خدمات درمانی از دفترچه فرد دیگری استفاده کند و آن را «زرنگی» تصور کند با این کار دودش به چشم سازمان‌هایی که به شما خدمات می‌دهند خواهد رفت.

● هجوم برای دریافت نذورات

در ایامی که به مناسبت‌های مذهبی نذورات و غذاهای نذری به عموم ارائه می‌شود متاسفانه برخی افراد که گاهی وضعیت مالی بسیار خوبی نیز دارند با اتومبیل‌های خود در خیابان‌ها به دنبال مراکز نذری رفته و اتومبیل خود از انواع غذاها پر می‌کنند و اجازه نمی‌دهند خانواده‌های نیازمند سهم بیشتری ببرند. بعد هم هر کسی بیشتر نذورات جمع کرده باشد در تصور خود «زرنگ‌تر» است.

● پرخوری در مهمانی ها

شاید برخورد کرده باشید با اشخاصی که در مهمانی‌ها همانند میدان جنگ به فکر جمع‌آوری غنائم و استفاده هرچه بیشتر و بهینه‌تر از موادغذایی و امکانات میزبان هستند و هنگام صرف غذا حداکثر تلاش خود را برای انباشتن انواع غذاها می‌کنند این‌گونه افراد به نوعی حس زرنگ بودن درون‌شان موج می‌زند.

● تعویض البسه پس از استفاده

موضوع دیگری که گاهی مشاهده می‌شود این است که فردی پس از خرید لباس از آن در مراسمی استفاده کرده و روز بعد به بهانه‌های مختلف اقدام به پس دادن جنس به فروشنده می‌کند و در ذهن خود برای این‌ «زرنگی» احساس غرور و رضایت می‌کند.

● تقلب در امتحانات

افرادی که در امتحانات از انواع و اقسام روش‌های کلاسیک و نوین تقلب در امتحان بهره می‌برند و به این ترتیب از پس سوالات دشوار در امتحان مربوطه برمی‌آیند، باید بدانند تقلب در حقیقت نوعی کلاه گذاشتن بر سر خودشان است و نه «زرنگی». دانشجویی که از طریق تقلب به مدرک دست‌یابد مطمئنا نخواهند توانست در بازار کار موفق شود.