سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

پیشگیری از گرمازدگی


پیشگیری از گرمازدگی

معمولاً گرمازدگی زمانی اتفاق می‌افتد که دمای بیش از ۱۰۴ درجه فارنهایت (یا ۴۰ درجه سانتیگراد ) بوده و سبب اختلال در مکانیسم عملکرد تنظیم دمای بدن می‌گردد.
علائم گرمازدگی شامل …

معمولاً گرمازدگی زمانی اتفاق می‌افتد که دمای بیش از ۱۰۴ درجه فارنهایت (یا ۴۰ درجه سانتیگراد ) بوده و سبب اختلال در مکانیسم عملکرد تنظیم دمای بدن می‌گردد.

علائم گرمازدگی شامل پوست گرم، داغ و خشک عدم توانایی در عرق کردن، گرفتگی‌های عضلانی و تنفس‌های کوتاه و ضعیف می‌باشد.

لذا توصیه می‌گردد جهت پیشگیری از گرمازدگی نکات ذیل را رعایت نمایید:

۱) پیشگیری از تابش مستقیم نور آفتاب : روزها تا حد امکان از رفتن به بیرون از منزل اجتناب ورزیده و در صورت لزوم، هنگام بیرون رفتن، از کلاه، چتر و عینک آفتابی استفاده نمایید.

۲) همچنین نوشیدن حداقل ۲ لیتر از مایعات در طول روز برای جبران آب از دست‌رفته بدن ضروری است حتی اگر احساس تشنگی نداشته باشید.

نوشیدن شربت‌های سنتی نظیر خاکشیر، آب لیمو و شکر که به منظور پیشگیری از گرما‌زدگی در قدیم الایام توصیه می‌گردید بسیار مفید است، همچنین افراد باید آگاه باشند که میزان مصرف نمک در رژیم غذائی‌شان نیز به انداره نوشیدن آب اهمیت دارد. چرا که خوردن نمک به اندازه کافی، باعث تولید عرق در بدن می شود. به این ترتیب بدن می‌تواند به کمک عرق کردن و بخار شدن عرق خود به خود خنک‌تر شود.

۳) از سبزی‌های تازه و میوه‌های آبدار استفاده کنیم ( مانندهندوانه، خربزه، طالبی و .... بیشتر استفاده شود ) .

۴) لباس‌های نخی نازک و روشن استفاده کنید.

۵) حتی الامکان از خوردن غذاهای پختنی خودداری نموده و از غذاهای سرد بیشتر استفاده نمایید.

در صورت مواجهه با فردی که دچار گرمازدگی شده‌است می توانید :

ـ بلافاصله او را به نقطه‌ای خنک منتقل نمایید و لباسهای اضافی اورا دربیاورید و با آب ولرم پاشویه نموده و مایعات خنک را به تدریج به او بدهید در صورتیکه دچار علائم هشداردهنده زیر باشد، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید :

پوست داغ و خشک، اما بدون عرق

اغتشاش شعور و از دست رفتن هوشیاری

استفراغ مکرر

تنگی نفس