چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مرغ شکم پر با برنج قهوه ای
گوشت مرغ از منابع غذایی حاوی پروتئین محسوب میشود و هر فرد روزانه به یک گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدنش نیازمند است...
پروتئین در بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن و ساختمان هورمونها اثر دارد و تقریبا برای بیشتر فعالیتهای حیاتی بدن موردنیاز است بنابراین کمبود آن عوارض بسیاری را در بدن ایجاد میکند. این هفته تصمیم گرفتهایم یکی از غذاهای پرپروتئین را به شما معرفی کنیم. با ما همراه شوید.
● مقدار کالری
مواد اولیه مرغ شکمپر در مجموع ۳۰۰۰ کیلوکالری انرژی دارند. اگر این غذا میان ۶ نفر تقسیم شود، به هر نفر ۵۰۰ کیلوکالری انرژی خواهد رسید. در صورت خوردن این غذا با نان، به ازای هر برش نان (یک کف دست) ۸۰ کیلوکالری دیگر نیز به مقدار یادشده اضافه خواهد شد.
● همراه این غذا
توصیه میکنیم این غذا را با نان سبوسدار و یک بشقاب سالاد سبزی بخورید. بهتر است این سالاد با سبزیهایی مانند کاهو، جوانه گندم، گوجهفرنگی و کلم قرمز تهیه و با آب نارنج مزهدار شود.
● طـرز تـهـیـه
ابتدا در تابهای هویج و پیاز را در روغن کانولا تفت دهید. سپس برنج، آلو (۲ ساعت خیس خورده) و گردو را اضافه کنید و با هم کمی حرارت دهید. به غیر از زنجبیل و زعفران، سایر ادویهها را اضافه کنید. در کاسهای دیگر ۵۰ گرم کره را بگذارید تا نرم شود سپس به آن زعفران، نمک و زنجبیل اضافه کنید تا به صورت کرم درآید. این کرم را در زیر پوست مرغ و تمام سطوح آن بزنید، شکم مرغ را نیز از مخلوط تهیهشده پر کنید و پای مرغ را با نخ مخصوص ببندید. ۱ ساعت مرغ را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد در فر قرار دهید و سپس آن را خارج کنید. در این مرحله ۲ قاشق غذاخوری نان تست پودرشده روی سطح مرغ بپاشید و دوباره آن را ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. بعد از گذشت این زمان، مرغ آماده خوردن خواهد بود و بعد از برش دادن میتوانید آن را میل کنید.
● مـواد لازم (برای ۶ نفر)
مرغ درسته/۱۲۰۰گرم/۲۰۰۰کیلوکالری
هویج رندهشده/۲عدد/۱۵کیلوکالری
پیاز متوسط/۱عدد/۱۵کیلوکالری
برنج قهوهای پخته/۱لیوان/۱۶۰کیلوکالری
کره/۵۰گرم/۴۵۰کیلوکالری
آلوی خیسخورده/۵عدد/۶۰کیلوکالری
گردوی کوبیده/۵عدد/۱۰۰کیلوکالری
روغن کانولا/۲قاشق غذاخوری/۱۸۰کیلوکالری
نان تست پودرشده/۲قاشق غذاخوری/۲۰کیلوکالری
جوزهندی رنده/۱قاشق چایخوری/۰کیلوکالری
زنجبیل/نوک قاشق چایخوری/۰کیلوکالری
زعفران آبشده/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری
پودر آویشن/۵/۰قاشق چایخوری/۰کیلوکالری
زردچوبه/۱قاشق چایخوری/۰کیلوکالری
● پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
۷ راز مرغ شکمپر
مرغ شکمپر از غذاهای لذیذی است که مردم در نقاط مختلف دنیا به روشهای متنوع و با انواع خوراکیها آن را میپزند. برخی آن را در فر تهیه میکنند و برخی روی آتش. به هر حال، این روشهای مختلف نکتههای بسیاری دارند. در دستور پخت مرغ شکمپر با برنج قهوهای بهتر است نکتههایی مدنظر قرار بگیرد:
۱. مرغی که برای تهیه این غذا انتخاب میکنید، باید بین ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ کیلوگرم وزن داشته باشد زیرا درشت بودن بیش از حد آن باعث نپختن کامل مرغ میشود و بوی زحم آن کاملا گرفته نخواهد شد.
۲. در صورت تمایل میتوانید یک ساعت قبل از پخت مرغ و پرکردن شکمش، تمام سطوح آن را با رب گوجهفرنگی، زردچوبه، سیر و فلفل مزهدار و بعد از گذشت این مرحله آن را برای پخت آماده کنید.
۳. میتوانید برنج سفید را نیز برای تهیه این غذا استفاده کنید. البته استفاده از برنج قهوهای طعم این غذا را بهتر خواهد کرد اما برای پخت آن باید آب بیشتری را در مقایسه با پخت برنج سفید استفاده و زمان طولانیتری را برای حرارت دادن صرف کنید. در ضمن، برنجی که برای این غذا استفاده میشود، باید کتهشده باشد و لزومی ندارد آن را آبکش کنید.
۴. مرغ را در تابه بدون دسته تفلون قرار دهید یا در سینی فر که روی آن را ورقه آلومینیومی کشیدهاید، بگذارید.
۵. برای آنکه مرغ بیش از حد خشک نشود، بهتر است ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت، آن را از سمت سینه روی سینی فر قرار دهید تا چربیای که در قسمت رانها وجود دارد، بهتدریج به سمت سینه بیاید و باعث نرم و آبدار شدن گوشت این ناحیه شود.
۶. برخی افراد قبل از پخت مرغ، پوست آن را جدا میکنند در حالی که این کار برای تهیه مرغ شکمپر درست نیست. بهتر است مرغ با پوست پخته شود اما قبل از سرو، پوست مرغ را جدا کنید.
۷. همراه این غذا بهتر است پوره سیبزمینی، کلم بروکلی و گلکلم بخارپزشده قرار دهید. به این ترتیب ارزش تغذیهای وعدهای که میل خواهید کرد، افزایش پیدا میکند.
● اگر چربیخون دارید
بهتر است سینهمرغ را میل کنید و کنار آن سبزیهایی مانند کلم بروکلی، گوجهفرنگی و لوبیاسبز قرار دهید. میتوانید بهعنوان نوشیدنی، یک لیوان آب گریپفروت بخورید زیرا خوردن آب این آبمیوه به تنظیم چربیخون کمک خواهد کرد.
● اگر کمخونی دارید
با اینکه گوشت مرغ در مقایسه با گوشت قرمز آهن کمتری دارد، برای جذب بیشتر آهن موجود در این گوشت بهتر است آن را با
آبلیموی تازه یا آب نارنج مزهدار و میل کنید. در ضمن، بهتر است این مرغ را همراه سبزیهایی مانند هویج، کدو حلوایی و فلفل دلمهای رنگی بخورید تا جذب آهن افزایش پیدا کند.
● اگر لاغر هستید
پیشنهاد میکنیم هنگام خوردن این غذا به آن یک قاشق مرباخوری کره اضافه و آن را همراه سبزیهایی مانند نخودفرنگی، ذرت و
پوره سیبزمینی میل کنید تا میزان کالری دریافتیتان افزایش یابد. در ضمن، بهتر است این غذا را با یک لیوان آبمیوه (با پرتقال تازه) بخورید.
ساقی اخوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست