شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

جوش صورت نوزاد، درمان مناسب


هنگامی که سر نوزاد به خوبی گرد می شود و پف و لوچی چشم هایش کاهش می یابد، جوش های صورت نوزاد نمایان می شوند. این جوش ها در هفته دوم و سوم بعد از به دنیا آمدن نوزاد و در 40% نوزادان مشاهده می شود. خوشبختانه این جوش ها موقتی است و جای نگرانی نیست.
 
چه چیزی باعث تشکیل جوش بر روی صورت نوزاد می شود؟
در واقع هورمون ها باعث تشکیل جوش بر روی صورت نوجوانان می شوند. اما در مورد نوزادان، هورمون های نوزاد باعث تشکیل جوش نمی شود بلکه تاثیر هورمون های مادر است که بر جریان خون نوزاد تاثیر می گذارد. این هورمون های مادر غدد چربی نوزاد را تحریک می کند و باعث تشکیل جوش بر روی پیشانی، چانه، گونه و پلک (و گاهی اوقات سر، گردن، پشت و قسمت بالای قفسه سینه) می شود. از طرف دیگر خلل و فرج روی پوست نوزاد به طور کامل تشکیل نشده است بنابراین گرد و خاک و لکه ها بیشتر در خلل و فرج نفوذ می کنند.
روش های درمان جوش صورت نوزاد:
جوش را فشار ندهید.
روزی دو یا سه بار صورت را پاک کنید و از خشک شدن آن جلوگیری کنید.
از صابون یا لوسیون در قسمت های آسیب دیده استفاده نکنید.
از محصولات مراقبت از پوست و برطرف کننده جوش که مخصوص بزرگسالان می باشند، استفاده نکنید.
از روش های طبیعی برای درمان جوش استفاده کنید: پاک کردن منطقه آسیب دیده با شیر مادر به تسریع فرایند بهبود جوش کمک می کند.
جوش صورت در نوزادان و خارش
ممکن است جوش صورت نوزاد با سایر بیماری های پوستی مانند میلیا اشتباه گرفته شود. جوش صورت نوزاد جوش های قرمزی می باشد در حالی که در میلیا، جوش ها سرسفید و بسیار کوچک هستند. اما درمان هر دو جوش یکسان می باشد؛ ابتدا صورت را بشویید، با گذشت زمان جوش ها برطرف می شوند.
 
جوش های دیگری نیز بر روی صورت نوزاد تشکیل می شود (که برخلاف جوش، اغلب باعث خارش و ناراحتی نوزاد می شود و در مناطقی غیر از صورت نیز تشکیل می شود).
 
رایج ترین این جوش ها:
جوش گرمایی: این جوش ها قرمز، مرطوب و کوچک هستند و معمولا هنگامی که هوا گرم است بر روی بازو، پاها، بالای قفسه سینه و نزدیک پوشک و صورت تشکیل می شود. این جوش ها باعث خارش می شود.
جوش های پوشک: این جوش های قرمز به دلیل رطوبت، خارش و کمبود هوا در منطقه پوشک تشکیل می شوند.
کلاه گهواره: این برجستگی های قرمز از جوش های صورت نوزاد کوچکتر است و ممکن است به رنگ های زرد و به صورت پوسته پوسته شدن پوست معمولا بر روی سر نوزاد تشکیل می شوند (هرچند ممکن است این برجستگی ها به ابرو و قسمت های بالای بدن نوزاد نیز برسد).
اگزمای نوزاد: در این حالت پوست به صورت تکه تکه خشک، پوسته پوسته و قرمز به نظر می رسد (اغلب در اطراف گونه ها و در پوست سر). این جوش ها سپس گسترده می شوند و اغلب به آرنج و پشت زانوها می رسند. سپس این جوش ها تبدیل به جوش های پر از مایع تبدیل می شوند و پس از مدتی می ترکند.
 
چه زمانی برای معالجه جوش های صورت نوزاد نیاز به مراجعه به پزشک است؟
جوش های صورت نوزاد معمولا به صورت خود به خودی و بدون مداخله از بین می روند. اما اگر فکر می کنید جوش آلوده (به عنوان مثال در صورت قرمزی جوش یا ترشح یا تورم) است یا اگزما (در این صورت نیاز به کرم برای جلوگیری از گسترش جوش می باشد) می باشد به پزشک مراجعه کنید.
 
چقدر طول می کشد جوش های صورت نوزاد ناپدید شوند؟
جوش های صورت نوزاد در 6 ماهگی نوزاد از بین می روند.