دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
۱۰ توصیه برای اینکه همسرمان حرفهای ما را بشنود
![۱۰ توصیه برای اینکه همسرمان حرفهای ما را بشنود](/web/imgs/16/36/59kig1.jpeg)
یکی از مهمترین دلایل طلاق از دست دادن مهارت شنیدن از طرف زوجین است. این مهارت نیاز به تلاش و کوشش دارد تا نهادینه شود . در اینجا شری و باب استرتف دو روانشناس مشهور به شما ۱۰ نکته برای بالا بردن این مهارت میآموزند:
۱) جبهه گرفتن:
در این حالت باید بگذارید همسر شما حرفهای خود را تمام و کمال بزند. خیلی سخت است که ساکت ماند و اعتراض نکرد پس راهی برای آرام شدن خود پیدا کنید. بعضی اشخاص دست رازیر چانه میگذارند – طوری که نتوانند صحبت کنند- تا طرف مقابل حرفهایش را تمام کند.
۲) ذهن باز :
زود قضاوت نکنید. زود به انتهای قضیه نرسید و یکه به قاضی نروید یا در میان صحبتها مدام دنبال درست و غلط نگردید. قبل از نتیجه گیری کردن در مورد حرفهای او(زن یا مرد) کمی فکر کنید ؛ خصوصا اگر میدانید این صحبت فقط از یک احساس زود گذر نشات میگیرد.
۳) شنیدن در تقدم است:
این افراد اول ترجیح میدهند حرفهای طرف مقابل را بشنوند قبل از اینکه بطور ذهنی آنرا فرض کنند.البته نه از نوع سر سری قبل از هر چیز با چشمانتان میتوانید به او بفهمانید که شنونده خوبی هستید .مثلا تلویزیون تماشا نکنید ، روزنامه نخوانید، از کارهای روز مره دست بردارید؛ فقط به او توجه کنید.
۴) تکنیک بازگشت:
تکنیک بازگشت به شما کمک میکند طرف بداند که شما هنوز جریان فکری و حواستان معطوف به اوست . برای این کار کافی است هرازچندگاهی جمالاتی مثل: " گوشم با تویه" "می شنوم بگو" این کار به حفظ رابطه شنیداری شما کمک میکند و شما چیزی از حرفهای او را از قلم نمی اندازید.
۵) تماشا کردن به نشانهها:
بعضی از احساسات به زبان نمی آیند ولی نشانههایی از خود بروز میدهند . این در مورد هر فردی وجود دارد .مثل :شانه بالا انداختن ؛ تون صدا و نغییرات ان ؛ دست به سینه زدن ؛ پاها را روی هم انداختن ؛سر تکان دادن ؛ یا نشانههایی در صورت( خنده ؛ اشک ؛ تعجب ؛ شک ؛ترشرویی ؛ نفرت ؛ چشم غره) عادات شخصی (بازی کردن با کاغذ یا دستمال کاغذی ؛ ضرب با انگشتان) این نشانهها میتواند بیشتر از ۵۵% سخنان طرف مقابل را به ما بفهماند.
۶) موانع شنیدن را از سر راه بردارید:
کسی که این موانع را از سر راه برداشته شنونده خوبی است : ذهن خوانی ؛ دوباره از اول گفتن ؛ فیلتر کردن ؛قضاوت کردن ؛ عوض کردن موضوع ؛ نصیحت کردن ؛ مسدود کردن و راه را بستن ؛ وول خوردن ؛ خیال پردازی کردن ؛ شاسیته تر بودن ؛ با خود همراه کردن.
۷) تمر کز کنید :
روی نکات مهم حرفهای همسرتان تمرکز کنید ؛ خیلی خوب است تابعد از تمام شدن حرفهایش سوالهایی را برای بیشتر روشن شدن موضوع شنیده شده بپرسید و با این کار به او بگویید برایش ارزش قائلید.
۸) تفاوتهای جنسیتی :
توجه به تفاوتهای جنسی میتواند مهارتهای شنیداری شما را بهبود ببخشد . مثلا : مردان بیشتر دوست دارن اطلاعات در مورد قضیه دریافت کنند و مساله را حل کنند در حالی که زنان دوست دارند اطلاعات بدهند . بیشتر صحبتهای زنان به روابط شان با همسر ؛ فرزند ؛ و افراد دیگر میگذرد اما مردان کمتر به این مساله توجه دارند ....
۹) احترام گذاشتن :
به نقطه نظرات همسرتان احترام بگذارید حتی اگر با انچه میگوید مخالف باشید در این فضا یک گفتمان سازنده شکل میگیرد .
۱۰) نصیحت کردن و صحبت کردن :
هرگز نصیحت نکنید، تازمانی که از شما سوال کند . صحبت هم نکنید چرا که دو مهارت شنیدن و گوش دادن باهم امکان ندارد. همه احساسات ما نه درست است و نه غلط ؛ چرا که هر دو ما انسانیم .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست