چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
آیا «ناندرتال» ها اجداد ما هستند؟
"ناندرتال" ها که شکارچیان حرفه ای با زندگی اجتماعی بودند، چرا منقرض شدند؟ آیا آنها می توانند از میان ژن هایشان به دوران ما بازگردند؟ برای بسیاری از مردم، "ناندرتال" ها بعنوان انسان های پشمالو با خوی حیوانی و وحشی که بجای مغز دارای ماهیچه های قدرتمند هستند، تداعی می شوند و این همان برداشتی است که مردم و دانشمندان تا آخرین تحول این قرن داشتند. اما در سال۱۹۵۰ کارشناسان همگی بر این شدند که با یافته های جدید که اتفاقات تجدیدنظر شده را هیجان انگیز می کرد، این تصور را از بین ببرند. در همین زمان "ویلیام گلدینگ" در رمانش به نام "وارثان" می نویسد; "ناندرتال"ها ملت ساده ای بودند که با هم زندگی می کردند و توسط مهاجمین جنگ طلب یعنی نوع بشر امروزی از بین رفتند. هرچند، کارشناسان متخصص در امور عصر هجر هنوز با این جنبه از زیست شناسی "ناندرتال"ها و رفتارشان موافق نیستند و این مجادله بویژه در مورد روابط شان با انسان مدرن هنوز ادامه دارد.
"ناندرتال"ها شبیه چه کسانی بودند؟
آنها صورتی درشت با بینی برآمده، ابروهای پرپشت و بدون چانه داشتند. از ۱۹۰۰۰۰ سال پیش، آنها در محدوده اروپا و جنوب آسیا از انگلیس در غرب تا عراق فعلی در شرق زندگی می کردند. آنها از نوع اجتماع "هوموهیدلبرگنس ها" که در دوره چهارم زمین شناسی (پلیستوسن) ساکن اروپا بودن مشتق شدند.
آنها چگونه از عصر یخبندان نجات یافتند؟
در طول دوران "پلیستوسن"، پوشش های عظیم یخ در دوره ای از عقب نشینی و پیشرفت بسته شدند. وقتی آنها عقب نشینی کردن دمای هوا بالا می رفت و جنگل های خزان پذیر اروپا همه جا را پوشش می داد و هنگامیکه کوه های یخی پیشرفت می کردند دمای هوا افت می کرد و پوشش گیاهی تبدیل به تندرا می شدند. در این دوران وقتی "هیدلبرگنس" ها خود را با شرایط سازگار کردند تبدیل به "ناندرتال"ها شدند. "ناندرتال"ها ماهیچه های قدرتمندی داشتند که بعلت سازگاری با عصر یخبندان بوجود آمده بود و این خصیصه از دوران کودکی در آنها نمود پیدا می کرد، بطوری که یک کودک ۸ ساله "ناندرتال" مانند یک کودک ۱۲ساله انسان امروزی بود.
شکارچیان گوشت خوار
آنها در گروه موجودات گوشت خوار رده بالا قرار داشتند و به همین منظور نیازمند مهارت کافی در شکار بودند. آنها گوزن، گاو کوهان دار و... را شکار می کردند.
رفتارهای اجتماعی
روابط اجتماعی برای "ناندرتال"ها مهم بوده و این موضوع بخاطر زبان و گویش آنها بوده است. استخوان هنجره آنها که هم اکنون در یک محفظه نگهداری می شود نشان دهنده اینست که آنها قادر بودند بطور کامل صحبت کنند. اما ممکن است جمله های آنها ناقص بوده باشد. پروفسور"استنلی آمبروس" استاد دانشگاه "ایلنویز" می گوید: من فکر می کنم آنها بسیار آمرانه صحبت می کردند، بعنوان مثال آنها بجای اینکه بگویند; آیا ممکن است آن شی را به من بدهید؟ می گفتند; آن را بده به من. این غارنشینان همچنین از سالمندان و ناتوانان قوم خود حمایت می کردند. طبق بقایای بدست آمده از یک "ناندرتال" سالمند که تمام دندان هایش را از دست داده نشان می دهد که استخوان بالای حفره داندان هایش التیام پیدا کرده و این بیانگر این موضوع است که دیگران قبل از اینکه به وی غذا دهند آن را می جویدند.
انقراض
اما ظهور انسان های مدرن حدود ۴۰۰۰۰ سال پیش در اروپا "ناندرتال"ها را به رقابت بر سر منابع با اجداد ما کشاند و این رقابت ها باعث از بین رفتن آنها شد. حدود ۲۸۰۰۰ سال پیش آخرین "ناندرتال"ها از بین رفتند. فردانیوز به نقل از بی بی سی می نویسد: شبیه سازی کامپیوتری در درگیری های بین یک انسان مدرن و ناندرتال نشان می دهد که امکان مرگ و میر یک ناندرتال فقط ۲درصد بیشتر از یک انسان امروزی بوده و با وجود ۱۰۰۰سال زندگی همین امر باعث انقراض "ناندرتال"ها شده است. اما برخی از محققان معتقدند که "ناندرتال"ها منقرض نشده اند. در عوض با انسان های مدرن اختلاط نژاد و با ژن مردم اروپا مخلوط شده اند.
آیا آنها اجداد ما هستند؟
در سال۱۹۹۹م، اسکلت یک کودک "ناندرتال" در حفاری های "لاپیدو" در کشور پرتقال کشف شد و معلوم شد که متعلق به ۲۵۰۰۰سال پیش است و یافته ها حاکی از این بود که این موجود مخلوطی از یک "ناندرتال" و انسان مدرن است و می توان برداشت کرد که آن یک موجود دورگه بوده است. اما استخراج DNA از قسمت کوچکی از استخوان این موجود نشان می دهد که اطلاعات ژنی آن هیچ شباهتی به انسان مدرن ندارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست