یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

زیر و بم یک لباس


زیر و بم یک لباس

راهنمای خرید لباس زیر در گفتگو با دکتر مریم یوسفی متخصص پوست و مو

حتما برای شما هم پیش آمده که گاهی اوقات، مخصوصا در روزهای گرم، کشاله رانتان عرق‌سوز شود یا در اثر پوشیدن شلوار و لباس زیر تنگ، تمام این ناحیه دچار خارش و قرمزی شود...

در بعضی مواقع، درد و ناراحتی‌تان ممکن است آنقدر زیاد ‌شود که پیش متخصص پوست بروید و متوجه شوید که به عفونت قارچی مبتلا شده‌اید. متخصصان پوست برای خرید لباس زیر مناسب توصیه‌های ویژه‌ای دارند. دکتر مریم یوسفی، متخصص پوست و مو و استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، توصیه‌هایی در این رابطه دارد.

▪ خانم دکتر! آیا لباس زیر می‌تواند باعث خارش و التهاب پوستی شود؟

ـ بله؛ ناحیه کشاله ران و پوست دستگاه تناسلی خارجی در بسیاری از موارد دچار مشکلات پوستی شامل خارش، قرمزی و پوسته‌ریزی می‌شود. این مشکلات گاهی به دلیل مشکلات پوستی شامل انواع اگزماها، پسوریازیس، دیابت، لیکن‌پلان و نیز قارچ‌هایی مانندکاندیداست اما گاهی این خارش و حساسیت در ناحیه کشاله ران و ناحیه تناسلی ناشی از حساسیت به لباس زیر است. همه افراد، مخصوصا افرادی که از مشکلات پوستی ناحیه تناسلی و کشاله ران رنج می‌برند، باید توجه بیشتری به جنس لباس زیر خود داشته باشند.

▪ شما چه توصیه‌ای برای خرید این لباس دارید تا پوست سالم‌ بماند و دچار خارش و التهاب نشود؟

ـ این لباس باید به اندازه کافی آزاد باشد تا جریان هوا به سادگی برقرار شود و میزان تعریق را در این ناحیه به حداقل برساند. جنس این لباس نیز بسیار مهم است. تا حد امکان باید از پوشیدن لباس‌های زیرپلاستیکی و با پارچه‌های مصنوعی پرهیز کرد.

▪ می‌گویند بیشترین مشکل پوستی که در این ناحیه ایجاد می‌شود، قارچ‌های پوستی است؛ چرا؟

ـ بله؛ ناحیه کشاله ران، محیطی بسیار مساعد برای رشد باکتری‌های مختلف و قارچ‌هاست؛ چون قارچ‌ها محیط گرم، مرطوب و تاریک را بسیار دوست دارند و تمام این شرایط در ناحیه کشاله ران فراهم است. به همین دلیل

است که به کرات شاهد درگیری پوست این ناحیه توسط باکتری‌ها و قارچ‌ها هستیم.

▪ همه به یک نسبت در خطرند؟

ـ نه! بعضی‌ها بیشتر در خطرند؛ مثلا خانم‌هایی که چاق یا مبتلا به دیابت هستند، بیشتر در معرض قارچ کاندیدا هستند و این قارچ می‌تواند ناحیه کشاله ران را درگیر و پوست ناحیه را قرمز، متورم و خارش‌دار کند. این افراد ممکن است درگیری واژینال با کاندیدا نیز داشته باشند. در آقایان، به‌خصوص در کسانی که کشاله ران‌هایشان مرتب در حال تعریق و سایش با شلوار است نیز به کرات شاهد درماتوفیتوز یا درگیری قارچی کشاله ران هستیم؛ به‌گونه‌ای که به صورت یک‌طرفه یا دوطرفه، فرد دچار قرمزی، خارش و التهاب می‌شود و اغلب حاشیه‌ای مشخص و پیشرونده در این موارد وجود دارد که به تشخیص پزشک کمک می‌کند.

▪ در تابستان این مشکلات بیشتر دیده می‌شود یا در زمستان؟

ـ این اتفاقات در فصل تابستان که هوا گرم‌تر و تعریق در این ناحیه شایع‌تر است، شیوع بیشتری می‌یابد؛ به‌خصوص در سربازان که مدت طولانی شلوارهایشان را از پا خارج نمی‌کنند و محیطی مرطوب و عرق‌کرده در ناحیه کشاله ران آنها برای مدتی طولانی به وجود می‌آید.

▪ گاهی حتی لباس‌های زیر نو هم باعث التهاب و خارش پوست می‌شوند؛ چرا؟

ـ در این موارد، ممکن است آلرژی به جنس پارچه این لباس وجود داشته باشد. به‌طور کلی بهترین جنس پارچه برای لباس زیر، پارچه نخی و کتان است و از انتخاب لباس‌هایی با پارچه‌های صناعی و پلاستیکی برای زیرپوش این ناحیه حساس باید پرهیز کرد زیرا می‌توانند اولا میزان تعریق را به دلیل ایجاد یک فضای بسته افزایش دهند و بنابراین فرد را مستعد بسیاری از بیماری‌های پوستی و قارچی کنند و ثانیا احتمال آلرژی به الیاف صناعی بسیار بیشتر از نخ یا کتان است.

▪ لباس زیر تنگ، چطور؟ این نوع لباس‌ها هم برای پوست دردسر ایجاد می‌کنند؟

ـ بله؛ بهتر است از پوشیدن لباس‌های زیر تنگ نیز پرهیز شود زیرا لباس چسبان در این ناحیه می‌تواند به افزایش تعریق کمک کند و موجب تحریک پوست در افرادی که مشکلات پوستی کشاله ران دارند، شود.

▪ بهتر است چه تعداد از این لباس‌ها را داشته باشیم؟

ـ کلا لباس زیر از کالاهای مصرفی‌ای است که باید آن را زود به زود نو کرد و تعداد زیادی هم باید داشت. اگر لباس زیر به اندازه کافی داشته باشید، آن را زود به زود عوض ‌کنید، به راحتی هم پس از مدتی دور بیندازید. در عین حال می‌توانید لباس زیرتان را بعد از شست‌وشو و پیش از پوشیدن اتو کنید.

▪ بهترین روش شست‌وشوی این لباس‌ها چیست؟

ـ لباس زیر را بهتر است با دست بشویید یا اگر با ماشین لباسشویی این کار را انجام می‌دهید، بهتر است برنامه ماشین لباسشویی را روی لباس‌های حساس قرار دهید؛ زیرا اگر برنامه و دمای بالاتری را انتخاب کنید باعث می‌شود بافت لباس آسیب ببیند و زودتر از بین برود.

دکتر گلرخ ثریا