دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
کنگر، سرشار از ویتامین
از آنجا که یبوست یکی از مشکلات شایع بیشتر افراد است و تداوم این ناراحتی میتواند بیماریهای دیگری را به دنبال آورد، بنابراین مصرف سبزیجات تازه هر فصل به صورت خام، پخته یا در انواع خورشها میتواند کمک شایانی به رفع این مشکل کند و از سوی دیگر مواد ارزشمندی را به بدن برساند. یکی از سبزیجاتی که در فصل بهار میروید و بسیار لذیذ و سرشار از ویتامین است، کنگر نام دارد. این سبزی را معمولا به صورت خورش مصرف میکنند و سرشار از ویتامینهای A، B، E و املاح معدنی است. قسمت مورد استفاده این سبزی، مانند کرفس ساقه آن است که پس از جدا کردن تیغها و کمی تفتدادن در روغن میتوان برای طبخ خورش به کار برد. بهتر است ساقههای کنگر، جوان و به کلفتی انگشت سبابه باشد و برای پاک کردن آن از قیچی و دستکش استفاده کنید.
خوردن برگهای این سبزی افزایشدهنده ادرار و محرک کلیهها و کبد است و به ترشح صفرا کمک میکند. این سبزی موجب کاهش کلسترول و تریگلیسیرید خون میشود و به دلیل داشتن پتاسیم یک کاهنده مفید فشار خون به حساب میآید؛ پس خوردن کنگر را به کسانی که از چربی و فشار خون بالا رنج میبرند یا مستعد بیماریهای قلبی ـ عروقی هستند، توصیه میکنیم. این سبزی به دلیل مواد فیبری، قابلیت هضم کم و خاصیت مسهلی و ملینی دارد و میزان کالری آن بسیار محدود است. این سبزی چون اینولین دارد باعث افزایش باکتریهای مفید روده میشود و در کل به حفظ سلامت روده بزرگ کمک میکند و از خطر ابتلا به سرطان میکاهد. هورمونهای موجود در این سبزی ترشحات غدد را تقویت میکند، پس شهرت زیادی در تقویت غرایز جنسی دارد. کنگر بادشکن خوبی است و به درمان مرض قند کمک میکند و باعث هضم آسان غذا میشود. این سبزی در فصل بهار در تمام سبزیفروشیها یافت میشود و دارویی موثر برای جلوگیری از دل بهمخوردگی زنان در زمان حاملگی است و در کل از عوارض ویار میکاهد.
توصیهها
از آنجایی که برگهای کنگر محرک انقباض کیسه صفرا هستند اگر سابقه ابتلا به سنگ کیسه صفرا دارید از کنگر کمتری در خورش استفاده کنید، چرا که این موضوع میتواند به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا منجر شود.
برای تهیه این خورش بهتر است سبزیجات را به جای سرخ کردن فقط کمی تفت دهید، چرا که سرخ شدن زیاد از ویتامینهای C، E، B۱ و B۲ این خورش میکاهد و در کل آن را فاقد مواد مغذی میکند.
پخت طولانی و حرارت زیاد خورشهای سبزیدار نیز میتواند به تخریب اسیدفولیک و ویتامینهای A، C و B۶ سبزیها منجر شود. به طور کلی خورشها کمی سنگین، پرحجم و دیر هضم هستند. آنها را در وعده شام مصرف نکنید و برای هضم و جذب بهتر مواد پروتئینی و ویتامینی آنها پیاز، سبزی تازه یا ترشی بخورید. همچنین بهتر است برای سبک شدن این وعده غذایی به جای گوشت قرمز از گوشت سفید استفاده کنید.
چون این سبزی حاوی سدیم است از مصرف نمک خودداری کنید و برای مزهدار کردن آن از آبلیمو کمک بگیرید. آبلیمو سرشار از پتاسیم است و میتواند اثر نامطلوب سدیم را بکاهد و جایگزین نمک شود.
توجه: از نگهداری این خورش در فریزر بپرهیزید، چراکه طولانی شدن زمان نگهداری این خورش از ارزش غذایی آن میکاهد.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست