دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
سیاهنویسی از نیجریه
بایی باندله توماس اگرچه متولد نیجریه است و یکسوم عمرش را در این کشور گذرانده اما به دلیل سکونت در لندن امروز به عنوان یکی از موفقترین نویسندگان انگلیسیزبان در این کشور شناخته میشود.
باندله توماس در سال ۱۹۶۷ متولد شده است. او به یقین یکی از مستعدترین و پرکارترین نویسندگان مهاجر در انگلیس محسوب میشود که آثار بی شماری را در ژانرهای داستان کوتاه، رمان، نمایشنامه، شعر، یادداشت و مقاله ادبی به جامعه ادبی و مطبوعات انگلیس ارائه کرده است. این نویسنده که در حال حاضر یکی از اعضای فعال گروه تئاتر ملی لندن با نام «کمپانی شکسپیر» است همکاریهای بسیاری را به عنوان نویسنده و نمایشنامهنویس با این گروه در طول دهه گذشته بر عهده داشته است.
درمیان آثار توماس میتوان به نمایشنامههای «باران» ۱۹۹۳، «رستاخیز در خشکترین فصل سال» ۱۹۹۴، «دو اسبسوار» ۱۹۹۴، مجموعه «مرگ با ما همراه بود» ۱۹۹۵، «خیابان» ۱۹۹۹، نمایشنامه «تولدت مبارک آقای دکا!»، «هنرپیشه» ۲۰۰۱ و... اشاره کرد که بسیاری از آنها توسط گروه «کمپانی شکسپیر» نیز به اجرا در آمده است.
از این نویسنده رمانهایی نیز با نامهای «مردی از دوردستها» ۱۹۹۱، «همدردی گورکن» ۱۹۹۱، «خیابان» ۱۹۹۹ و «پسر بورما» ۲۰۰۷ به بازار ادبی عرضه شده که برخی از آنها توسط خود نویسنده برای اجرای نمایش آماده شدهاند.توماس ۴۰ ساله که تا به امروز آثار بسیاری را در حوزه رمان و نمایشنامه به رشته تحریر درآورده جزو یکی از فعالان عرصه روزنامهنگاری لندن نیز محسوب میشود که مقالات و یادداشتهای زیادی از او در صفحات ادبی و فرهنگی روزنامههای این شهر منتشر شده است.
او جوایز ادبی زیادی چون جایزه ملی بهترین نمایشنامهنویس ۱۹۸۹، جایزه فستیوال نمایش لندن ۱۹۹۴، جایزه ادبی «پگی رمزی» ۱۹۹۸ و جایزه معتبر ادبی «اما»ی انگلیس در سال ۲۰۰۰ را از آن خود کرده است. یکی از بهترین رمانهای او با نام «مردی از دوردستها» که اولین رمان او نیز محسوب میشود روایتی بسیار خواندنی دارد.غالب آثار باندله توماس، چه در حوزه نمایشنامه و چه رمان با مضامینی چون فساد، قومپرستی، خشونت خانوادگی،
سقط جنین، جنایت، مصرف مواد مخدر و ... همراه است.
او سیاهیها و معضلات موجود در جوامع مدرن را با ریزبینی و دقت زیادی در آثارش مورد بررسی و واکاوی قرار میدهد و خواننده را دچار این تردید میکند که آنچه از نظرش گذشته بخشهایی از واقعیت بوده یا همگی زاییده تخیلات نویسنده بوده است. مضامین اصلی داستانهای او غالبا توصیف و شرح احوال مردمانی است که در دوران کودکی و نوجوانی در کنار آنها زندگی کرده است.
وی تحت تاثیر همین حال و هوا مجموعه اشعاری را سروده که تا به امروز آنها را به دست ناشر نسپرده است. مجموعه اشعار «در انتظار دیگران» ۱۹۸۹، منتخب اشعار «ذات کرکس» ۱۹۸۹ و مجموعه «نمایش باران» از جمله آثار او در این حوزه است که به جز تعداد بسیار محدودی از آنها که از طریق یکی از برنامههای رادیو بیبیسی منتشر شده غالب آنها به صورت رسمی در اختیار عموم خوانندگان و مخاطبان قرار نگرفته است.
به گفته منتقدان و صاحبنظران ادبی توماس از جمله نویسندگان مهاجر و انگلیسی زبان موفق است که در طول اقامتش در لندن آثار متعدد و بینظیری را به جامعه ادبی انگلیس ارائه کرده است. قلم و شیوه نوشتاری این نویسنده در حوزههای مختلف شعر، داستان، نمایشنامه، رمان و همینطور مقالات و یادداشتهای ادبی در مطبوعات انگلیس همواره مورد تحسین و تشویق منتقدان و مخاطبان ادبی بوده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست