پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
فرزند زمین آب دارد
![فرزند زمین آب دارد](/web/imgs/16/153/5nzw31.jpeg)
دانشمندان در کریستالهای آتشفشانیای که از ماه به زمین آورده شدهاند، مقدارکمی آب یافتهاند. این ذرات ظاهرا به لایههای درونی ماه تعلق دارند. این گمان قوت گرفته که بر روی کره ماه ممکن است ذخایر بزرگتری از آب موجود باشد.
در تلاشهای تاکنونی برای یافتن آب بر روی اجرام آسمانی منظومه شمسی، هیچگاه ماه آدرس اول نبوده است. با وجود این که همواره تردیدهایی در مورد وجود یخ در قطبهای تنها قمر زمین وجود داشته، اما دانشمندان تا کنون بیشتر بر روی مریخ یا قمرهای اروپا به دنبال آب بودند. حال محققان آمریکایی بر روی کریستالهای آوردهشده از کره ماه ذرات آب کشف کردهاند.
این کریستالها در مأموریت سپتامبر ۱۹۷۱ "آپولو ۱۵" به زمین آورده شده بودند. اکنون دانشمندان با استفاده از آزمایشهای نانو اجرام مورد نظر را دقیقتر بررسی کردهاند. در این آزمایشها، قطعه مورد آزمایش با ذرات باردار هدف قرار میگیرد. این بمباران ذرات دیگر جرم مورد آزمایش را آزاد میکند. ذرات آزادشده با رصدگرهای بسیار قوی شناسایی میشوند. در این روش ذرات و حجمهای بسیار ریز و اندک نیز شناسایی میشوند.
در قطعات آوردهشده از ماه ترکیبات دیگری همچون گوگرد و کربن نیز کشف شدهاند. این قطعات به دلیل فعالیتهای آتشفشانیای به وجود آمدهاند که بیش از سه میلیارد سال پیش به وقوع پیوستهاند. دانشمندان گمان میکنند که بیش از ۹۵ درصد آب موجود در گدازههای آتشفشانی در هنگام فوران بخار شده است. بر اساس محاسبات محققان، قطعات آوردهشده پیش از فوران حدود ۷۵۰ ppm (ذره در میلیون ذره) آب داشتهاند. این همان مقدار آبی است که در گدازههای بسیار قدیمی زمین کشف شده است.
به گفته یکی از محققان بنیاد پژوهشی واشنگتن، «کشف جدید، این نظریهی اعجابانگیز را قوت میبخشد که لایههای دور ماه نیز به اندازه لایههای سنگی سطح زمین آب دارند».
● آب ماه از کجا آمده است؟
دانشمندان گمان میکنند که ذخایر آب بیشتری در قطبهای ماه و لایههای درونی این قمر وجود دارند. بر اساس نظریه تاکنون موجود، ماه ۵/ ۴ میلیارد سال قبل بر اثر برخورد زمین با جرمی بزرگ، از سیاره ما جدا شده است. تا کنون گمان میشد که بر اثر این برخورد، آب موجود بخار شده باشد. با پیدا شدن آب باید اکنون بخشهایی از این نظریه دوباره بررسی شود.
دانشمندان در مورد آب موجود در ماه دو گمان دارند: یا تمام آب موجود بر روی "تکهی زمین" بر اثر برخورد یادشده بخار نشده است، یا آب موجود در ماه، در کمتر از ۱۰۰ میلیون سال پس از برخورد بزرگ، از طریق دیگر اجرام آسمانی به ماه رسیده است.
این که آیا آب پس از فورانهای آتشفشانی، در دهانههای کوههای آتشفشانی قطبهای ماه و دور از نور جمع شده باشد را، دانشمندان ناسا در مأموریتهای بعدی بررسی خواهند کرد.
نقل از: http://oonieknafar.blogfa.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست