پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

آش سماق، غذای محلی استان اصفهان


● مواد لازم:
آرد برنج یا برنج خرد كرده: دویست گرم
سماق خشك: نیم كیلو
گوشت چرخ‌كرده: ۲۵۰ گرم
سبزی (شامل تره، جعفری، ترخون، گشنیز و كمی نعناع:) یك كیلو
پیاز درشت: یك عدد
روغن: دویست …

مواد لازم:

آرد برنج یا برنج خرد كرده: دویست گرم

سماق خشك: نیم كیلو

گوشت چرخ‌كرده: ۲۵۰ گرم

سبزی (شامل تره، جعفری، ترخون، گشنیز و كمی نعناع:) یك كیلو

پیاز درشت: یك عدد

روغن: دویست گرم

طرز تهیه:

اگر آش سماق را با آرد بپزیم، زود پخته می‌‌شود ولی اگر خرده برنج باشد باید اول برنج را بار كنیم. برنج كه پخته شد سبزی را كه قبلاً شسته و خرد كرده‌ایم در آن می‌‌ریزیم. هرچه سبزی ریزتر باشد آش خوشمزه‌تر می‌‌شود. سپس جداگانه گوشت را نمك و فلفل زده و خوب مخلوط كرده و از آنها به اندازه یك گردو درست می‌‌كنیم و سپس در روغن، سرخ كرده و داخل آش می‌‌ریزیم. وقتی كه كوفته‌ها پخته شد، سماق را تمیز كرده، می‌‌شوییم‌ و در آب خیس می‌‌كنیم. سماق باید یك ساعتی در آب بماند. سپس آن را از صافی پارچه‌ای رد كرده و فشار می‌‌دهیم و آب سماق را كه قرمز خوشرنگی است می‌‌گیریم. آب سماق را در آش ریخته و پیازی را كه داشتیم نیز خرد كرده، سرخ می‌‌كنیم و مقداری از آن را در آش ریخته و كمی برای روی آن نگه می‌‌داریم. آش را در ظرف ریخته و روی آن را با نعناع و پیاز داغ تزیین می‌‌كنیم. باید توجه داشته باشیم كه اگر این آش را در ظرف آلومینیومی یا لعابی بپزیم بسیار خوشرنگ می‌‌شود.

فروغ خسروی