پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
آش سماق، غذای محلی استان اصفهان
مواد لازم:
آرد برنج یا برنج خرد كرده: دویست گرم
سماق خشك: نیم كیلو
گوشت چرخكرده: ۲۵۰ گرم
سبزی (شامل تره، جعفری، ترخون، گشنیز و كمی نعناع:) یك كیلو
پیاز درشت: یك عدد
روغن: دویست گرم
طرز تهیه:
اگر آش سماق را با آرد بپزیم، زود پخته میشود ولی اگر خرده برنج باشد باید اول برنج را بار كنیم. برنج كه پخته شد سبزی را كه قبلاً شسته و خرد كردهایم در آن میریزیم. هرچه سبزی ریزتر باشد آش خوشمزهتر میشود. سپس جداگانه گوشت را نمك و فلفل زده و خوب مخلوط كرده و از آنها به اندازه یك گردو درست میكنیم و سپس در روغن، سرخ كرده و داخل آش میریزیم. وقتی كه كوفتهها پخته شد، سماق را تمیز كرده، میشوییم و در آب خیس میكنیم. سماق باید یك ساعتی در آب بماند. سپس آن را از صافی پارچهای رد كرده و فشار میدهیم و آب سماق را كه قرمز خوشرنگی است میگیریم. آب سماق را در آش ریخته و پیازی را كه داشتیم نیز خرد كرده، سرخ میكنیم و مقداری از آن را در آش ریخته و كمی برای روی آن نگه میداریم. آش را در ظرف ریخته و روی آن را با نعناع و پیاز داغ تزیین میكنیم. باید توجه داشته باشیم كه اگر این آش را در ظرف آلومینیومی یا لعابی بپزیم بسیار خوشرنگ میشود.
فروغ خسروی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست