چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
چطور مراقب فرش زیر پایمان باشیم ؟
اکثر ما ایرانیها در هر وضعیت مالی که باشیم سعی میکنیم که در منازلمان فرشی پهن کنیم.
مهم نیست که این فرش چه قیمتی داشته باشد اما نفس عمل برای ما که همان پهن کردن فرش است سالیان سال است که ادامه دارد. آیا میدانید چطور باید از این دارایی خود نگهداری کنیدو چفدر در مورد آن اطلاعات دارید؟
- فرشها هفته ای یک بار باید جارو شوند. این عمل باعث بالا رفتن عمر فرش شما میشود زیرا از جرم گرفتن رشتههای آن جلوگیری میکند. هر چند هفته یک بار نیز وقت بیشتری بگذارید و دور آن را که امکان جمع شدن آلودگی وجود دارد به خوبی غبار رویی کنید.
-جارو کشیدن فرش خود را با قسمت کردن آن به تکههای کوچک در ذهنتان با دقت بیشتری انجام دهید.
-برای جارو کردن فرش عجله نکنید بخصوص اگر صاحب فرشهای پرز بلندی همچون گبهها هستید زیرا آلودگی در آنها دیر تر از بین میرود دسته جاروی خود را از یک نقطه خاص چندین بار عبور دهید تا مطمین شوید غبارها کاملا گرفته شده اند.
-نقاطی را که در دسترس تر است و معمولا جلوی راه و رفت و آمد است را با دقت بیشتری جارو بکشید.
-برای جلوگیری از بوی بد مقداری جوش شیرین را به کیسه جاروبرقی خود اضافه کنید.
تمیز کردن نقاط کثیف فرش:
اولین چیزی که هنگام ریختن هر چیزی روی فرشتان پیشنهاد میکنیم این است که سریعا آن را بشویید. اگر همان لحظه که چیزی روی فرشتان ریخته است آن را پاک کنید امکان از بین رفتن جای آن بیشتر وجود دارد.در ضمن از نکات زیر غافل نشوید:
- قبل از اضافه کردن هر شوینده ای با ناخن خود ماده افتاده روی فرشتان را بردارید.
-در قسمت کوچکی از فرشتان ماده پاک کننده را امتحان کنید تا مطمین شوید آسیبی به فرشتان نمیزند.
- نقطه لک شده را نسابید زیرا ممکن است کثیفی به نقاط دیگر فرشتان سرایت کند.
- ماده تمیز کننده را از بیرون از لک به سمت آن بریزید تا کثیفی به نقط دیگر نرسد و پس از انجام کار فورا آن نقطه را با دستمال خیس پاک کنید.
-اگر احساس کردید پس از خشک کردن نقطه شسته شده هنوز فرشتان خیس است یک حوله نازک را روی نقطه خیس قرار داده و جسم سنگینی را روی آن بگذارید.
راه حلهایی برای لکهای خاص:
لکههای اسیدی:
این لکهها که ممکن است حتی با ریختن مقداری سرکه پدید آیند به عکس العمل سریع شما نیاز دارند. فورا روی آن مقدار کمی جوش شیرین و آب بریزید و سپس مقدار بسیار کم محلول رقیق آمونیاک و آب اضافه کنید. دقایقی بعد فرش را آب بکشیدو آن را جارو بزنید.
لکه خون:
تا آنجا که میتوانید آن را با پارچه ای جذب کنید سپس یک قاشق چایخوری از مواد شوینده را با یک قاشق همان اندازه سرکه سفید مخلوط کرده و مقداری آب ولرم بریزید تا مایع رقیقی بدست آید انگاه آن را به نقطه لک بمالید و بگذارید خشک شود و به آرامی جارو بکشید.
کره:
هر چقدر میتوانید از کره را با دست خود بردارید و سپس مقدار کمی محلول شوینده را به محل بمالید و بگذارید خشک شود.
مایع شمع:
فورا مقداری یخ را روی لک آب شمع بگذارید زیرا باعث یخ زدن شمع میشود و براحتی از روی فرش کنده میشود.
آدامس:
سریعاً به روش مایع شمع آن را سرد کنید تا براحتی کنده شود.
شکلات و قهوه:
سریعا آن را از روی فرش بردارید و دقیقا به روش لکههای خون و با استفاده از مواد شوینده و آب و سرکه سفید آنرا تمیز کنید.
لک آبرنگ:
بلافاصله روی ان جوهر خشک کن قرار دهید و آنرا با اطو گرم کنید تا لک را به خود بکشد. سپس از مواد شوینده استفاده کنید و دقایقی بعد آنرا بشویید.
میوه:
لکههای میوه گاها خیلی سخت پاک میشوند. به محض افتادن میوه آنرا بردارید و جای آن را با ناخن بخراشید سپس به روشهای قبلی و با استفاده از مخلوط آب ولرم و کمی سرکه سفید و مایع شستشوی رقیق آنرا تمیز کنید و سپس آب بکشید.
لکههای سس سالاد و آب گوشت:
بدون آن که به آنها دست بزنید تا پخش تر شوند به روش استفاده از آب و سرکه سفید و مایع تمیز کننده اکتفا کنید و سپس آن را تمیز کنید و آب بکشید.
تمیز کردن اساسیتر فرشها:
زمانی میرسد که دیگر تنها جارو زدن این وسایل و زدودن خاک از آن پاسخگو نیست و باید فکر اساسی برای تمیز کردن آن کرد که معمولا این احساس زمانی رخ میدهد که فرش به رنگ سابق نباشد و کرک گرفته باشد و یا آنقدر خاک داشته باشد که شما آن را درک کنید. یک راه سپردن فرشتان به فرش شوییهات و راه دیگر ان است که خودتان دست بکار شوید و آن را تمیز کنید. اگر خودتان قصد این کار را کردید به روش زیر عمل کنید:
- ابتدا از اینکه رنگهای بکار رفته در فرشتان نمیروند مطمین شوید. با یک حوله کوچک که به مایع تمیز کننده فرشتان آغشته است قسمت کوچکی از فرش را که دیده نمیشود را با نگه داشتن حوله روی آن امتحان کنید. اگر رنگها به حوله منتقل نشده بود میتوانید کارتان را شروع کنید.
-ابتدا فرش را خوب جارو کنید و لکههای روی آنرا به روشهای بالا کم رنگ کنید.
- قبل از استفاده از شامپوی فرش روش استفاده از آن را دقیق بخوانید.
-شامپو را به آرامی روی فرش بمالید.
-اگر پایههای لوازم دیگر منزلتان به شامپو آلوده شدند فورا آنها را تمیز کنید.
-پس از شامپوی فرش آن را رها کنید و کشیدن حوله نمدار را فراموش نکنید.
- تا زمان خشک شدن فرشتان روی آن راه نروید.
مشکلات خاص فرش:
اگر فرش شما به دلایلی دچار سانحه ای همچون لکهای پاک نشدنی شد میتوانید پایه صندلی را روی آن نقطه قرار دهید و یا یکی از روشهای ما را امتحان کنید:
-اگر بخاطر پاک کردن یک لکه مقداری از رنگ فرشتان کم رنگ شده است مقداری رنگ اکرولیک یا جوهر رنگ مورد نظر را با احتیاط روی پرزهای فرشتان بچکانید.
-اگر پرزهای قسمتهایی از فرشتان بخاطر قرار گرفتن طولانی مدت پایههای وسایلتان دچار تو رفتگی شده است با حفظ فاصله اطوی بخار خود را روی محل بگیرید.و اگر جنس پرزهای فرشتان مواد مصنوعی است مراقب آب شدن آن باشید.
-اگر چلههای فرشتان کوتاه شده و یا از بین رفته اند سعی در بیرون کشیدن آن نکنید زیرا به فرشتان آسیب میرسد بلکه اها را با قیچی هم اندازه کنید.
-اگر قسمت کوچکی از فرش شما تا آنها سوخت پرزهای سوخته شده را بچینید. سپس مقداری چسب را به کف فرش و محلی که سوخته است بمالید. مقداری پرز را از فسمتهای دیگر فرش بطور نا محسوس بردارید و روی چسب بگذارید. محل سوخته شده کمتر به چشم میآید.
به هر حال امیدواریم با استفاده از این روشها بتوانیم از دور ریختن فرشتان و پرداخت پول برای جایگزین کردن فرش جدید جلوگیری نماییم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست