دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

این آب های معدنی معدنی اند واقعا؟!


این آب های معدنی معدنی اند واقعا؟!

آب‌هایی که به اسم آب معدنی در بطری پر می‌شوند دو دسته‌اند؛ برخی واقعا آب‌معدنی‌اند و مستقیم از چشمه‌ها یا مناطقی به دست می‌آیند که آب آن در حد آب شرب است و برخی آب‌های بطری‌شده …

آب‌هایی که به اسم آب معدنی در بطری پر می‌شوند دو دسته‌اند؛ برخی واقعا آب‌معدنی‌اند و مستقیم از چشمه‌ها یا مناطقی به دست می‌آیند که آب آن در حد آب شرب است و برخی آب‌های بطری‌شده معمولی و فرموله هستند یعنی املاحی نظیر سدیم، پتاسیم، آهن، منگنز، کلسیم موجود در آنها، قلیایی‌بودن و سختی آن تنظیم شده و بعد از تصفیه میکروبی در بطری پر شده اند...

اما آب‌های معدنی که املاح و سختی بالایی دارند برای کلیه مفید نیستند و افرادی که دچار سنگ کلیه هستند، باید از مصرف آنها خودداری کنند. در ضمن، آب اغلب شهرها از نظر املاح و سختی مناسب نیست و شاید برای فردی که سنگ کلیه دارد، مصرف آب شهر یا آب بطری‌شده چندان تفاوتی نداشته باشد. این گروه از افراد ابتدا باید توجه کنند که آب لوله‌کشی شهرشان از نظر سختی و املاح چطور است و اگر آب شهر‌شان اصطلاحا سنگین است از مصرف آن خودداری کنند. البته جدول املاح و سختی آب که روی بطری‌ها درج شده نیز می‌تواند راهنمای این افراد باشد. معمولا میزان املاح آب‌های فرموله از آب‌معدنی‌ها کمتر است و برای این گروه از بیماران مفیدتر خواهد بود. فراموش نکنید، برای افرادی که ناراحتی‌های کلیوی ندارند مصرف هر نوع آبی بدون اشکال است.

پس می‌توان چنین نتیجه گرفت که تمامی آب‌های بطری?شده را نمی‌توان آب معدنی قلمداد کرد بلکه آنها آب‌های سالمی هستند که مصرفشان بدون اشکال است اما آب‌هایی که واقعا معدنی هستند به دلیل املاحی که دارند برای برخی افراد محدودیت مصرف داشته و نباید جایگزین آب معمولی شوند.

دکتر محمدحسین عزیزی

متخصص صنایع غذایی، مدیر گروه

صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس