شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

سن که رسید به ۲۰سال چک اش بکن, به هرحال


سن که رسید به ۲۰سال چک اش بکن, به هرحال

این تست اطلاعات کلسترولی شما را بالا می برد

کلسترول یکی از مولکول‌های زیستی و از گروه چربی‌ها و وظیفه‌ اصلی‌اش مستحکم‌کردن و انعطاف‌‌بخشی به غشای سلول‌هاست...

البته ما ۲ نوع کلسترول داریم؛ کلسترول غذایی و کلسترول خون که دومی، همان چیزی است که در نتایج آزمایش‌ها اندازه آن آمده است و اگر مقدار آن در خونتان بالا باشد (حدود ۲۰۰ تا ۲۳۹ میلی‌گرم)، در معرض خطر ابتلا به حمله قلبی خواهید بود. به سوال‌های این آزمون پاسخ دهید تا اطلاعاتتان را در مورد این بیماری افزایش دهید و اگر کلسترولتان بالاست به پزشک مراجعه کنید.

● بخش مهمی از کلسترول در کبد ساخته می‌شود.

درست

نادرست

حدود ۸۰ درصد از کلسترول در کبد ساخته می‌شود که در واقع کلسترول تمام بدن را تامین می‌کند. بخشی از کلسترول هم با غذایی که خورده می‌شود، به بدن می‌رسد. سن و سابقه فامیلی دیگر عوامل موثر در مقدار تولید کلسترول در بدن محسوب می‌شوند.

● بیشترین کلسترول را از خوردن این موادغذایی دریافت می‌کنیم.

گوشت و مرغ

ماهی و لبنیات

هر دوی این موارد

هیچ‌کدام

حدود ۲۰ درصد از کلسترولی که با دریافت موادغذایی جذب بدن می‌شود، از گوشت ‌قرمز، مرغ، ماهی و لبنیات است.

● کلسترول در بدن بی‌هیچ‌ دلیلی ایجاد می‌شود.

درست

نادرست

کلسترول در عملکرد برخی اندام نقش مهمی دارد. بدن از کلسترول برای تولید هورمون و ویتامینD استفاده می‌کند. همچنین برای تولید اسید از کلسترول استفاده می‌شود که به هضم چربی کمک می‌کند. در نتیجه میزان مشخصی کلسترول برای تک‌تک سلول‌های بدن ضروری است.

● ... از نشانه‌های افزایش کلسترول در بدن است.

نفخ، افزایش وزن و اشتها

ولع مصرف نمک، بی‌خوابی

همه موارد

هیچ‌کدام

معمولا کلسترول بالا نشانه بارزی ندارد. در واقع کلسترول بالا یک عامل خطرساز برای سایر بیماری‌هاست در نتیجه بیشتر افراد از اینکه کلسترول بالایی داشته باشند، آگاهی ندارند اما باید این مورد جدی گرفته شود چراکه کلسترول بالا و بی‌توجهی به آن باعث ایجاد انواع بیماری‌های قلبی و سکته می‌شود.

● بچه‌ها دچار کلسترول بالا نمی‌شوند

درست

نادرست

هر فردی می‌تواند دچار افزایش کلسترول یا همان کلسترول بالا شود. با توجه به نتایج تحقیقات سازمان قلب آمریکا، احتمال ایجاد کلسترول و روند آن می‌تواند از دوران کودکی شکل بگیرد. بچه‌ها بیشتر در معرض دچار شدن به بیماری‌های قلبی هستند چراکه والدین احتمال اینکه بچه‌هایشان هم می‌توانند دچار این عارضه شوند، نمی‌دهند درنتیجه کمتر برای بررسی این مورد به پزشک مراجعه می‌کنند.

● هر فرد بالای ۲۰ سال باید در ... یک بار برای بررسی‌ کلسترول به پزشک مراجعه کند.

هر ۶ ماه

سالی

۳ سال

۵ سال

سازمان بین‌المللی تحقیق و بررسی کلسترول پیشنهاد می‌کند همه افراد ۲۰ سال به بالا سطح کلسترول خونشان را هر ۵ سال یک بار بررسی کنند.

● بیماری‌های قلبی و سکته با کلسترول در ارتباط مستقیم‌اند.

درست

نادرست

این ۲ بیماری در نتیجه بسته‌شدن رگ‌ها ایجاد می‌شوند. حمله قلبی یا همان سکته قلبی در واقع روی ماهیچه‌های قلب تاثیر می‌گذارد. سکته مغزی هم در نتیجه بسته شدن رگ‌های مغز اتفاق می‌افتد که ارتباط مستقیمی با میزان کلسترول خون افراد دارد.

● دارویی که باعث کاهش میزان کلسترول در خون می‌شود «استاتین» نام دارد.

درست

نادرست

استاتین‌ها گروهی از داروهای کاهنده کلسترول خون هستند. آنها در پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی- عروقی که ناشی از افزایش چربی خون هستند، نقش موثری دارند. در واقع استاتین‌ها توانایی‌های اندام کبد را برای از بین بردن کلسترول بد یا همان LDL بالا می‌برند و در عوض باعث افزایش کلسترول خوب یا HDL می‌شوند.

● یک دوره کوتاه برای کنترل کلسترول کافی است.

درست

نادرست

در واقع کنترل کلسترول یک وظیفه طولانی‌مدت در تمام دوره زندگی‌تان است. اولین قدم در این راه، خوردن غذاهای سالم است یعنی غذاهایی که چربی بالایی نداشته باشند. قدم بعدی، ورزش مرتب، کنترل وزن و دوری از دخانیات است. اگر این نکته‌ها را رعایت کنید، مطمئن باشید کلسترول خونتان در حد طبیعی حدود ۲۰۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر باقی خواهد ماند اما اگر با رعایت همه این موارد، کلسترولتان بالاست باید با تجویز پزشک دارو مصرف کنید.

ترجمه: پروانه شهرکی

منبع:MedicineNet.com