چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
پترا در محاصره گردشگران
کشور اردن هر چند به عنوان یک کشور تازه تاسیس است و آن را میراث انگلیسیها میدانند که در معامله با فرانسویها در معاهده سایکس-پیکو به وجود آمده است و شاهآن نیز هنگام تاسیس تبار شیعی و حجازی داشت، به گونهای که نام آن را اردنهاشمی هم میگویند، اما این بیابان در خود یکی از آثار تاریخی را جای داده است که زمانی امپراتوری کوچک تجاری بود و در شهرسازی و کار با سنگ بیبدیل بودند. یکی از دیدنیترین نقاط اردن شهر تاریخی پترا است که به تازگی به دلیل هجوم گردشگران در ماههای اخیر و پنجبرابر شدن تعداد آنها، بهسوی نابودی پیش میرود.
پس از اعلام شهر تاریخی پترا بهعنوان یکی از عجایب هفتگانهدنیای مدرن، گردشگران زیادی از سراسر دنیا برای دیدن این شهر تاریخی که در صخرههای قرمزرنگ منطقه پترا ایجاد شده است، به کشور اردن سفر کردهاند.
شهر تاریخی پترا در منطقهتاریخی پترا در جنوب کشور اردن و در منطقهای که روزهای گرم و سوزان و شبهای بسیار سرد دارد، واقع شده است. اکنون روزانه دستکم سه هزار گردشگر خارجی از این شهر دیدن میکنند.
مدیر محوطهپترا دربارهافزایش تعداد گردشگران خارجی به شینهوا گفت: در ۲۰ سالی که در منطقهتاریخی پترا مشغول به کار هستم، هر سال شاهد افزایش گردشگران بودهام؛ ولی در ماههای اخیر تعداد بازدیدکنندگان از این بنای تاریخی بهدلیل قرار گرفتن آن در جمع عجایب هفتگانهدنیای مدرن بهطور چشمگیری افزایش پیدا کرده است.
او بر این باور است که افزایش تعداد گردشگران، صدمههایی را مانند فرسایش، لرزشهای خفیف و آلودگی هوا بهدلیل تردد اتوبوسها و وسایل نقلیه شخصی به این شهر تاریخی وارد کرده است.
این درحالی است که دولت اردن از مدتها پیش، پروژههای زیادی را برای جذب گردشگر آغاز کرده که از آن جمله به تبلیغ در شبکههای تلویزیونی جهانی، احداث شهرک گردشگری و توسعه فرودگاه میتوان اشاره کرد. در صورت به بهرهبرداری رسیدن پروژههای یادشده، تعداد گردشگران این شهر پترا پنج برابر خواهد شد.
اکنون باستانشناسان کشور اردن اتخاذ راهکاری را خواستهاند که بهوسیله آن، از وارد شدن صدمههای بیشتر به این شهر تاریخی جلوگیری شود. آنها بر این باورند که با پنجبرابر شدن گردشگران و افزایش صدمههای وارده، این شهر تاریخی بهسوی نابودی پیش میرود و موجب ثبت آن در فهرست میراث جهانی در خطر یونسکو خواهد شد.
شهر تاریخی پترا در سال ۱۸۱۲ میلادی توسط یک باستانشناس سوئیسی کشف شد و در سال ۱۹۸۵ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست