سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

۱۰۰ روز با روحانی


۱۰۰ روز با روحانی

کابینه تدبیر و امید ۱۰۰ روز پیش دولت تدبیر و امید در حالی که کشور با انبوهی از مشکلات داخلی و خارجی دست و پنجه نرم می‌کرد کارش را آغاز کرد.

۱. کابینه تدبیر و امید ۱۰۰ روز پیش دولت تدبیر و امید در حالی که کشور با انبوهی از مشکلات داخلی و خارجی دست و پنجه نرم می‌کرد کارش را آغاز کرد. دکتر روحانی در نخستین گام بعد از تحلیف اعضای کابینه‌اش را به مجلس معرفی کرد. بهارستان‌نشینان بعد از چند روز بررسی به ۱۵ وزیر پیشنهادی رای اعتماد دادند. وزرای حوزه جوانان شامل (آموزش و پرورش، علوم و تحقیقات و ورزش و جوانان) پشت در بسته بهارستان ماندند. ماراتن رای اعتماد وزرای دولت تدبیر و امید چندان بی‌حاشیه نبود، توفیقی، سرپرست وزارت علوم تحقیقات وفناوری در آستانه رای اعتماد به سه وزیر باقیمانده به خاطرفشارهای افراطیون به دولت به مجلس معرفی نشد، فرجی داناجایگزین توفیقی شد. عملکرد دو ماهه توفیقی در وزارت علوم اگرچه رضایتمندی اصلاح‌طلبان و جامعه دانشگاهیان را به دنبال داشت ولی امواج خشم لایه‌های مختلف اصولگرایان به عنوان چالش زودهنگام گریبان دولت روحانی را گرفت. فرجی‌دانا از گردنه رای اعتماد به سلامت عبور کرد و رضا صالحی‌امیری، وزیر پیشنهادی ورزش در هاله‌یی از گردباد اصولگرایان قرار گرفت و نتوانست رای اعتماد بگیرد. از سه وزیر پیشنهادی فانی و فرجی‌دانا مجوز ورود به پاستور را گرفتند. در سومین مرحله معرفی وزیر پیشنهادی ورزش، سجادی به مجلس معرفی شد. با توجه به صلاحیت‌های علمی و سوابق درخشان این دانش‌آموخته تربیت‌بدنی کمتر کسی فکر می‌کرد که نصرالله سجادی مانندسلفش (صالحی‌امیری) از مجلس اصولگرا کارت قرمز بگیرد، امادرعمل چنین نشد و باز هم مجلسیان باعث شدند وزارت ورزش منتظر معرفی فرد بعدی شد. رییس‌جمهور بدون درنگ دکتر گودرزی که از جمله فارغ‌التحصیلان ورزش است را به عنوان چهارمین گزینه پیشنهادی وزارت ورزش به مجلس معرفی کرد. در یک جمع‌بندی کلی می‌توان دولت روحانی را هماهنگ با مطالبات و دغدغه‌های حامیان روحانی در ۲۴ خرداد دانست. کابینه کارآمد و با تجربه دولت تدبیروامیدباعث افزایش امید در سطوح مختلف جامعه گردیده است. نمره قبولی به روحانی در چینش وزرا و سپردن امور اجرایی کشور به مدیران خوشنام و موفق یک نماد رضایتمندی عمومی است که مورد اتفاق نظر اکثریت قریب به اتفاق فاتحان ۲۴ خرداد است.

۲. دیپلماسی هسته‌یی: دومین توفیق بزرگ روحانی در حل و فصل مذاکرات هسته‌یی رقم خورد. طی هشت سال حکفرمایی احمدی‌نژاد مذاکرات ایران و آژانس و کشورهای ۱+۵ به بزرگ‌ترین چالش سیاست خارجی ما در مواجهه با جامعه جهانی تبدیل شد. سفر راهگشا و با اهمیت روحانی به نیویورک آغاز استارت دیپلماسی روحانی بود که منجر به کاهش تنش در مناسبات بین‌المللی ایران شد. در ادامه نشست موفق نیویورک کار به ژنو کشید. وزیر خارجه و تیم مذاکره‌کننده هسته‌یی در ژنو به توفیق بزرگی دست یافتند. اینک تیم مذاکره‌کننده ما در آستانه بزرگ‌ترین توافق قرن با جامعه جهانی قرار گرفته است. سفر آقای آمانو دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و دستیابی به توافق بزرگ در تهیه بیانیه مشترک حاکی از کارآمد بودن دیپلماسی روحانی برای پایان دادن به کشمکش‌های ما و غرب است. حل مساله اتمی کار بزرگی است که در نهایت می‌تواند کشور را از خطر جنگ و تحریم‌های کمرشکن نجات دهد. منصفانه اگر نگاهی به ۱۰۰ روز اول دولت روحانی داشته باشیم، درمی‌یابیم که روحانی در جهت تحقق وعده‌های انتخاباتی‌اش و لحاظ کردن دغدغه ملی حدود ۱۹ میلیون ایرانی نشانه تدبیر و لیاقت رییس‌جمهوری باکفایت است که در راستای امانتداری واقعی جامعه رای‌دهندگان ایرانی در روز ۲۴ خرداد با هزاران امید و آرزو برای تغییر در وضع موجود به وی رای داده‌اند، عملکردی مطلوب و رضایتبخش داشته است. کارنامه ۱۰۰ روزه روحانی کارنامه‌یی درخشان و امید بخش است که می‌تواند به عنوان نقشه راه دولت تدبیر و امید برای غلبه بر تمام مشکلات ریز و درشت کشور مطلع امیدوار‌کننده‌یی باشد.

علی نظری

فعال سیاسی اصلاح‌طلب