چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
دیدن صداهایی که ضبط کرده اید
نام: حمید رضازاده محل تولد: تهران تحصیلات: مهندسی علوم کامپیوتر نام ایده: Recordium
حمید هشت سال بیشتر نداشت که وسیلهای پر رمز و راز به نام کامپیوتر که حاصل دسترنج تلاشهای بیوقفه مادر در کسب مقام دانشجوی نمونه کشوری آن سال بود، وارد خانهشان شد. در آن دوران کامپیوتر کالایی لوکس و تجملی به حساب میآمد که بیشتر خانوادهها با توجه به قیمت بالای این دستگاه در لزوم خرید آن با تردید مواجه بودند.
بازیهای رایانهای ابتدایی و محدود آن دوران مانند تلهای بود که حمید را در دام کامپیوتر نسل ۳۸۶ مادر انداخت. از آنجا که مادرش مجبور بود تا بسیاری از کارهای دانشگاهی و درسیاش را با همان کامپیوتر انجام دهد، حمید اجازه نداشت هر چقدر و در هر زمان که دوست داشت سراغ دستگاه سرگرمیاش برود، از اینرو تصمیم گرفت دورههای برنامهنویسی بخواند تا به این بهانه بتواند مدت زمان بیشتری از این دستگاه محبوب استفاده کند. به کلاس برنامهنویسی رفت؛ اما پس از گذشت مدت کوتاهی چنان شیفته برنامهنویسی شد که دیگر کامپیوتر برایش مفهوم بازی و سرگرمی نداشت.
● ایده
حمید که از همان دوران راهش را پیدا کرده بود، برای انتخاب رشته کامپیوتر در دانشگاه شک نکرد. دانشگاه و جلسات درس استادان برایش حکم گنجینهای ارزشمند را داشتند که مایل نبود ذرهای از آن را ازدستبدهد؛ به همین دلیل علاوه بر اینکه مثل هر دانشجوی دیگری سر کلاس جزوه مینوشت، تمام کلاس را با ضبط صوت تلفن همراهش، ضبط هم میکرد تا بعدا بتواند مجددا به آن مراجعه کند.
اما گوش دادن به یک فایل ضبط شده یکساعته برای پیداکردن بخش کوچکی از کلاس که نکته مهمی در آن گفته شده بود، خیلی دردسرآفرین بود. این مشکل ذهن حمید را اشغال کرده بود. وقتی شما جزوه درسی قطوری را میخوانید و جایی از آن به نظرتان مهم میآید، میتوانید زیرمتن را خط بکشید یا با مارکر (ماژیکی به رنگهای زرد، نارنجی یا صورتی که شفاف هستند و متن پشت خودشان را نشان میدهند) آن قسمت جزوه را علامت بزنید. بنابراین دفعه دیگر که جزوه یا کتاب را باز میکنید با یکبار ورق زدن سریع آن میتوانید نکات مهم را خیلی زود پیدا کنید.
حمید به مارکری برای فایلهای صوتیاش نیاز داشت. فایلهایی که از سوی تلفن همراهش ضبط شده بود. ایده حمید داشت کمکم پامیگرفت که همزمان تلفن همراه آیفون تازه وارد بازار ایران شد و با قابلیتهای نوآورانه خود نسل جدیدی از تلفنهای هوشمند را ایجاد میکرد. نسلی که بعدها با آمدن سیستمعامل اندروید توسعه بیشتری پیدا کرد. حمید با دیدن این وسیله و شناخت قابلیتهای آن متوجه شد که زمین مناسب برای کاشت ایدهاش را یافته است. او خیلی زود دریافت که عملیکردن یک ایده دانشبنیان در حوزه موبایل با توجه به روند روبهرشد این وسیله نهتنها سرعت پیشرفت بالاتری نسبت به کامپیوتر دارد، بلکه بازار بکری را در اختیار خواهد داشت که رقابتکردن در آن آسانتر است؛ به همین دلیل تولید برنامک موبایل به جای نرمافزار مخصوص رایانه را برگزید.
● چالشها
برای ساخت چنین برنامهای حمید نیاز به برنامهنویس حرفهای سیستمعامل آی او اس داشت، چیزی که کمتر در کشور یافت میشود؛ بخصوص در آن زمان که کمتر کسی چنین سیستمعاملی را میشناخت. اما حمید جوان بود و مدیریتکردن همان دو سه نفر همکار و به ثمر رساندن ایدهاش، کار دشواری شده بود. از آنجا که در این جور طرحهای دانشبنیان در ابتدا تیم کمتجربه و جوان باید زمان و انرژی زیادی را صرف پختن و قالب دادن به ایده و طرح اولیه بکند، روحیه همکاری و کار تیمی گروه کمتجربه و جوان باید بسیار بالا باشد. حمید به غیر از پیداکردن افراد تیمش باید در نقش یک رهبر با تجربه برای آنها نیز ظاهر میشد.
از سویی از آنجا که حمید از همان ابتدا بازار جهانی را هدف گرفته بود با مشکلات بسیاری برای رقابتکردن در این فضا روبهرو بود. رقابت با رقبای قدرتمند، تحریمها و نگاه منفی به صادرات نرمافزار از ایران، در کنار نداشتن سرمایه مالی کافی، چالشهایی بود که اگر حمید و تیمش با آنها نمیجنگیدند، هیچگاه نمیتوانستند زانوهای خمیده یک کسب و کار دانشبنیان را برای بلندشدن قوت ببخشند. علاوه بر اینها حمید و تیمش برای کار روی ایده نیاز به یک جایی داشتند تا بتوانند در کنار یکدیگر کار را جلو ببرند؛ از همین رو سراغ مرکز رشد دانشگاه رفتند. با فضای کوچکی که دانشگاه در اختیارشان قرار داد توانستند به شکل مطلوبتری کار خود را آغاز بکنند. برای اینکه در رقابت با سازندههای جهانی خیلی زود محو نشوند، در ابتدا تمامی برنامکهای مشابه را همراه نظرات کاربران مو به مو بررسی کردند تا به امکانات تمامی آنها مسلط شوند. سپس با سرمایه شخصی و جذب سرمایهای اندک توانستند برنامکی را با نام رکوردیوم (Recordium) تولید کنند.
رکوردیوم یک برنامک ضبطصوت مخصوص سیستمعامل آیاواس است که امکاناتی فراتر از یک ضبطکننده معمولی را در اختیار کاربر قرارمیدهد. با استفاده از این برنامک میتوان حین ضبط صدا از سوژه عکس گرفت، یادداشت یا تگ گذاشت و بخشهایی از صدا را برای شنیدن نکات مهم سخنرانی، نشانهگذاری کرد. این امکانات باعث میشود تا در زمان گوش دادن به فایل ضبط شده بتوان به آسانی تنها قسمتهای مهم و ضروری را همراه عکس، یادداشت یا تگهای گذاشته شده گوش داد. علاوه بر این قابلیتها، امکان جستجوکردن در یادداشتهای گذاشته شده، برش فایلها و به اشتراکگذاری آسان با دوستان و ذخیره در فضای ابری همراه طراحی ساده و کاربر پسند از عواملی است که برنامک تولیدی حمید را بسیار قدرتمند و بینظیر کرده است.
● آینده
حال ایده حمید مشتریانی فراتر از دانشجویان یک کلاس درس دارد؛ خبرنگاران و هرکسی که نیاز به ضبط صدا دارند میتوانند مشتری حمید باشند. اکنون شرکت چهار نفره حمید به مجموعهای تبدیل شده که۲۰ کارمند دارد و از نظر مالی خودکفا شده است. آنها الان حدود صد هزار کاربر در سراسر جهان دارند. حمید بر این باور است که ایده چیزی است که کار راهانداز باشد. او برای راهاندازی کسب و کار خودش از افراد خوشذوق و خلاق استفاده کرد، از همینرو پاشنه آشیل پیشرفت یک ایده را در همین نکته همراه صداقت در تمامی مراحل میداند. او باور دارد توان فنی جوانان کشورمان بالاست و موفقیت نداشتن تیمهای ایرانی را ضعف در کار گروهی میداند.
● رامین فتوت
نظرتان در مورد این ایده چیست؟ پیشنهادها و انتقادهای خود را درباره تلاش این هفته با ما در میان بگذارید. کلیک حرفهای شما را به گوش حمید میرساند. شاید در آینده نهچندان دور یکی از اعضای طرح او شدید! علاوه بر این، کلیک دست افرادی که توانستهاند ایده دانشبنیان خود در فضای آی.تی را به یک کسب و کار تبدیل کنند به گرمی میفشارد. ما را از شنیدن داستانهای خود محروم نکنید، کلیک بیصبرانه منتظر شماست!
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست