چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

آلمان و چشم اندازهای سال ۲۰۰۸


آلمان و چشم اندازهای سال ۲۰۰۸

صدراعظم آلمان ارزیابی مثبتی از کارنامه دولت خود در سال ۲۰۰۷ ارائه کرد و چشم انداز سال آتی را روشن دانست در همین حال, بنا به یک نظرسنجی, سال ۲۰۰۸ در آلمان, چالش بر سر توزیع امکانات و تأمین عدالت اجتماعی شدت می یابد

صدراعظم آلمان ارزیابی مثبتی از کارنامه دولت خود در سال ۲۰۰۷ ارائه کرد و چشم انداز سال آتی را روشن دانست. در همین حال، بنا به یک نظرسنجی، سال ۲۰۰۸ در آلمان، چالش بر سر توزیع امکانات و تأمین عدالت اجتماعی شدت می یابد. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در پیام خود به مناسبت آغاز سال ،۲۰۰۸ ارزیابی مثبتی از کارنامه دولت خود در سال جاری ارائه کرد. خانم مرکل در این پیام گفت که دولت آلمان توانسته است در عرصه سیاسی تحرکات معینی را دامن بزند. او در این رابطه به طرح انتگراسیون بهتر خارجی ها در جامعه آلمان و ایجاد مبناهایی برای مراقبت بهتر از کودکان اشاره کرد. فراهم کردن امکانات بیشتر برای زنان در جهت ایجاد پیوندی متوازن تر میان مسئولیت های خانوادگی و شغلی اشان نیز نکته ای بود که مرکل در فهرست موفقیت های دولتش مورد تأکید قرار داد. به گزارش دویچه وله دولت آلمان در سال جاری طرح «تأمین مالی والدین» را به اجرا گذاشته است. این طرح به زن یا مرد خانواده ای که صاحب نوزاد شده اند امکان می دهد به طور متناوب برای یک سال در خانه بماند و بخش بزرگی از درآمد شغلی خود را از دولت بگیرد. انتظار دولت این است که با انجام این طرح، هم میزان زادو ولد افزایش یابد و هم مردان در امر بچه داری و مراقبت از نوزادان سهم بیشتری به عهده گیرند. گسترش هر چه بیشتر کودکستان ها نیز یکی دیگر از مصوبات دولت آلمان در سال جاری بوده است. هدف از این طرح آن است که زنان امکان هر چه بیشتری برای حضور و ارتقاء در فعالیت های شغلی و حرفه ای اشان داشته باشند.

● وعده هایی برای سال ۲۰۰۸

مرکل ضمن اشاره به ایجاد فرصت های بیشتر برای کارآموزی جوانان، کم شدن شمار بیکاران را نیز از دستاوردهای سیاست های دولت برشمرد. صدراعظم آلمان قول داد که با طرح هایی همچون اصلاحات در مالیات کارفرمایان و نیز در مالیات مربوط به ارث و میراث، میزان برچیده شدن فرصت های شغلی کاهش یابد و نگرانی شاغلان از بیکارشدن کمتر از گذشته شود.در عرصه بین المللی مرکل به ریاست کشورش در گروه ۸ در سال ۲۰۰۷ و برگزاری اجلاس رهبران این گروه در آلمان اشاره کرد. در گستره اروپا نیز آلمان در شش ماه اول سال جاری ریاست اتحادیه اروپا را به عهده داشت. به گفته مرکل آلمان در این دوره در تهیه و امضای پیمان مبنای اتحادیه اروپا سهم و نقش عمده ای به عهده داشته است.نقش آلمان در اینکه کنفرانس ها و اجلاس های مربوط به حفظ اقلیم زمین با توافق های موفقی همراه شوند. به گفته مرکل، در این زمینه هنوز کارهای بسیاری باید انجام شود تا همه مردم جهان به این درک برسند که حفاظت از جو زمین و تأمین مطمئن و سالم انرژی چالش های قرن بیست و یکم هستند.

● خوشبینی و بدبینی آلمانی ها نسبت به سال ۲۰۰۸

یک نظرسنجی نشان می دهد که تنها ۲۸ درصد مردم آلمان به بهترشدن وضعیت خود در سال ۲۰۰۸ امید دارند. در این نظرسنجی که مؤسسه معروف «امنید» آلمان به سفارش نشریه «بیلد ام زونتاگ» انجام داده، ۳۲ درصد پرسش شوندگان گفته اند که وضعیت را در سال آینده بدتر از اکنون پیش بینی می کنند. در نظرسنجی های ۶ سال اخیر این اولین بار است که، درصد کسانی که نسبت به وضعیت خود در سال بعد ابراز بدبینی می کنند به چنین رقمی رسیده است. از نظر ۳۸ درصد پرسش شوندگان اوضاع در سال ۲۰۰۸ نسبت به سال جاری تفاوتی نخواهد کرد.

● عمده شدن موضوع عدالت اجتماعی

در عرصه اقتصادی، ۳۹ درصد گفته اند که سال آینده میلادی سالی سخت تر خواهد بود. تنها ۱۴ درصد پرسش شوندگان نظری در جهت عکس داشته اند. به عقیده درصد قابل اعتنایی از پرسش شوندگان، سال آینده چالش ها و اعتصاب ها در شرکت ها و موسسات تولیدی و خدماتی افزایش خواهند یافت. در دهه گذشته این اولین بار است که چنین نظری از سوی ۶۵ درصد پرسش شوندگان ابراز می شود. این در حالی است که تنها ۳ درصد معتقدند که در سال آینده اوضاع در کارگاه ها و کارخانه ها در جهت کاهش تنش و اعتصابات پیش می رود. در زمینه چالش های بین المللی نیز بنا به نظرسنجی مؤسسه امنید، ۴۵ درصد آلمانی ها سال آینده را سالی توام با ناآرامی پیش بینی می کنند. تنها ۹ درصد آلمانی ها معتقدند که وضعیتی صلح آمیزتر بر جهان حاکم خواهد شد. کلاوس پتر شوپنر، رئیس مؤسسه امنید، در ارزیابی از نظرسنجی یادشده گفته است که آلمانی ها در این مورد که سال آینده تحولات اقتصادی به کدام سو خواهد رفت بسیار نامطمئن شده اند. به گفته شوپنر آلمانی ها به گونه ای بی سابقه به این نظر رسیده اند که سال آینده چالش بر سر توزیع ثروت و امکانات میان اقشار فرودست، میانی و فرادست جامعه شدت خواهد یافت. از نظر رئیس مؤسسه نظرسنجی امنید، در سال ۲۰۰۸ موضوع عدالت اجتماعی بسیار بارزتر از اکنون در صدر مسائل جامعه قرار خواهد گرفت.