چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا
ژنتیك و حس چشایی
به تقریب همه ی مردم از مزه ی تلخ خوششان نمیآید. حداقل در چشیدن اولیه.
این زدگی یك مكانیسم دفاعی است. مواد تلخ اغلب سمی هستند. پس عدم گرایش به مزههای تلخ یك راه آسان برای عدم مصرف مواد سمی است. حدود ۲/۳مردم ژنی دارند كه آنها را بیش از حد نسبت به مزه ی تلخ حساس میكند. برای تشخیص این ژن، آزمایشی وجود دارد كه در آن روی سطح یك كاغذ كوچك مادهای خاص چكیده میشود. مردمی كه كاغذ را در دهان میگذارند و مزهی تلخ را احساس میكنند، دارای این ژن هستند. آنهایی كه فقط مزهی كاغذ را احساس میكنند این ژن را ندارند. در افراد دارای این ژن، موادی مثل كافیین، ساخارین، تربچه، كلم، گل كلم و براكلی تلخمزه به نظر میآیند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست