یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
دیگر جایی برای بازگشت بعثی ها و فرقه گرایان نیست
این روزها خبرهایی به گوش میرسد مبنی بر این که از مقامهای عراقی میخواهند که اجازه بازگشت به بعثیها، متعصبین قومی و تفرقهگرایان طایفهای به قدرت داده شود. موضوعی که نگرانیهایی را در میان مردم و ناظران عراقی بوجود آورده و به نوبه خود مرا نیز بر آن داشت که به بیان مواضع واضح و بیپرده سیاستهای عراق جدید بپردازم.
ما فراموش نکردهایم همین کسانی که اکنون داعیه بازگشت به قدرت دارند در گذشته چه جنایتها که نکردند، چه شهرها که به آتش نکشیدند و چه تلاشها که برای سرنگونی دولت و پارلمانی ملی عراق انجام ندادند. تلاشهایی که بر زحمت دولت عراق مضاعف ساخت ولی دولت نیز با جان و دل و برای دفاع از ملت و تمامیت ارضی عراق به دفاع از آن برخواست و توانست بسیاری از توطئههای آنها را خنثی کند. امروز دیگر القاعده و عناصر خارج از قانون در عراق شکست خوردهاند. امروز به مدد از جان گذشتگیهای دولت شیعی، وضعیت کشور با سال گذشته قابل قیاس نیست. ملت عراق بدانند که هیچ راهی برای بازگشت به گذشته وجود ندارد. در این جا به سه نکته مهم اشاره میکنم.
- بعثیها همان کسانی هستند که کمر همت به نابودی عراق و منطقه بسته بودند. کسانی که روز به روز پرونده سیاهشان آشکارتر میشود. اکنون همین افراد در به در به دنبال پناهندگی سیاسی هستند تا مبادا دست قانون به آنها برسد و جزای جنایتهای خود را به ملت بدهند.
- تفرقه اندازان طائفهای همواره گمان میکردند که شیعه حکومت را از دست آنان گرفته است. یا این که شیعیان بخش بزرگی از حکومت را از چنگالشان در آوردهاند. از این رو لازم میدانستند که حکومت را از دستان شیعیان خارج کرده و صرفا در اختیار خود نگه دارند. در حالی که شیعیان همواره به دنبال یک حکومت ائتلافی، مشارکتی و یکپارچه بودهاند که دولت وحدت ملی در راس امور آن باشد.
قومیگرایان و متعصبان نژادی، اینها کسانی هستند که به اسم عرب و پانعربیسم به جان ملت افتادند، خون آنان را ریختند، به نسل کشی کردها و شیعیان پرداختند، ۸ سال جنگ خونین را با همسایه غربیمان ایران به پا کردند و کویت همسایه جنوبی عراق را تار و مار کردند. کسانی که با همین اندیشههای دگم و به دور از تمدن بازسازی عراق را متوقف کردند و کشور را دهها سال به عقب برگرداندند و روابطمان را با کشورهای جهان قطع کردند. قومیگرایی اصولا به ارث رسیده از استعمار است. این نظریه در ابتدای قرن گذشته مطرح بوده و در دنیای جدید دیگر طرفداری ندارد. ملت عراق دیگر از این فلسفهسازیها خسته شدهاند و اجازه نمیدهد چنین اندیشههایی دوباره به عراق بازگرد. آنها کسانی هستند که ملت عراق را به کشتن دادند و خود راسا دستشان به خون ملت آلوده است.
آنها در مقابل ملت شکست خوردهاند و مردم عراق با وجود محدودیتهای فراوان به شکست آنها پافشاری کرده است. پانعربیستها اکنون پروژه خسته کردن ملت را در پیش گرفتهاند تا مردم مجبور شوند به گذشته باز گردند. آنها میخواهند با سوء استفاده از بحران خدماترسانی تجربه عراق جدید را شکست خورده جلوه دهند. اما به کوری چشم آنها باید گفت، پروژه عراق جدید به رغم بحرانهای فراوان پیروز شده است و از ملت میخواهم کمی دیگر صبر کنند تا دولت بتواند نفسی تازه کرده، اصلاحات گسترده در وزارتخانهها انجام دهد و مبارزه جدی خود را با فسادهای اداری و مالی به رغم وجود محدودیتهای خدماترسانی آغاز کند. گرچه مهار این فساد خود میتواند تا اندازه بسیاری وضعیت خدمات رسانی را بهبود بخشد. درست است صدای مردم بلند شده و از دولت یاری میخواهند. دولت هم دست یاری به سویشان دراز خواهد کرد. دولت خوب میداند تنها با اتحاد با ملت است که میتواند بر بحرانها فایق آید.
نویسنده : سید صدرالدین قبانچی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست