چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
تپش قلب
وقتی فردی از تپش قلب شکایت دارد، به معنی شکایت از تپش عادی و طبیعی قلب نیست؛ چراکه قلب ما همیشه و به طور عادی در حال تپیدن است و نمیتوان از آن گلهای داشت. جالب است که علیرغم فعالیت مداوم و تپش همیشگی آن، وجود این عضو در بدن براحتی قابل احساس نیست؛ اما زمانی که این حالت (تپش قلب) برای ما مشکلساز میشود، به معنای حس کردن واضح ضربان قلب است.
این تپش که ناراحتکننده و آزاردهنده است، به شکل احساس تپش و کوبش قلب بروز میکند. تپش قلب میتواند در گلو یا گردن درست همانند قفسه سینه نیز احساس شود. علیرغم اینکه تپش قلب باعث نگرانی و ناراحتی افراد است، در اکثر موارد بیضرر بوده و مشکل خاصی ایجاد نمیکند؛ ولی گاهی نیز میتواند نشانه مشکل و بیماری مهمی باشد که نیاز به پیگیری جدی دارد.
اکثر مواقع تپش قلب به دلیل استرس و اضطراب یا فعالیتهای شدید بدنی مانند دویدن ایجاد میشود. البته در برخی موارد این تپش میتواند به معنای بیماریهای جدیتری مانند آریتمی قلب باشد که به درمان نیز احتیاج دارد. البته در صورتی که تپش قلب با سرگیجه، تنگی نفس، درد قفسه سینه یا غش کردن همراه باشد، باید حتما و سریع به اورژانس مراجعه شود.
دلایل بروز تپش قلب
دلایل عمده ایجاد تپش قلب معمولا شامل موارد زیر هستند:
- برانگیخته شدن احساساتی مانند ترس، استرس، اضطراب و هیجان
- فعالیت بدنی شدید مانند دویدن
- مصرف مواد حاوی کافئین مانند قهوه و چای غلیظ
- نیکوتین نیز موجب تپش قلب میشود، پس سیگار هم عامل موثری در ایجاد تپش قلب است.
- تب
- تغییرات هورمونی مرتبط با دوران قاعدگی، بارداری یا یائسگی
- مصرف برخی داروها که شامل مواد محرک هستند
- مصرف داروهای آسم استنشاقی که محتوی مواد محرک هستند
اما همان طور که گفتیم، تپش قلب میتواند نشانه مشکلات جدیتری نیز باشد؛ بیماریهایی مانند پرکاری غده تیروئید یا برخی بیماریهای قلبی مانند به هم ریختن ریتم طبیعی ضربان قلب (آریتمی قلب)
چگونه تپش قلب خود را کاهش دهیم؟
شاید بتوان با تغییر شیوه زندگی و کاهش عوامل استرسزا، ترک سیگار، کاهش مصرف مواد حاوی کافئین و... تپش قلب را کاهش داد؛ ولی حتما به خاطر داشته باشید که هیچگاه بدون تجویز پزشک از دارو برای رفع این مشکل استفاده نکنید. در هر صورت این نکته بسیار مهم است که در پی بروز تپش قلب باید حتما به پزشک مراجعه کرد.علل تپش قلب بسیار متفاوتند و با علائم ایجاد شده نمیتوان علت اصلی و زمینهساز را مشخص کرد. پس مراجعه به پزشک و انجام معاینات و آزمایشهای لازم، تنها راه تشخیص و درمان بموقع و مطمئن است.و مهمترین نکته این است که همه ما باید همیشه مراقب قلب خود باشیم.
منبع: www.mayoclinic.com
نیلوفر اسعدی بیگی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست