چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

پازلهای برهم ریخته جمهوریخواهان


پازلهای برهم ریخته جمهوریخواهان

در چنین فضایی که تقابل دموکراتها و جمهوریخواهان شدت گرفته است ,رسانه های آمریکا می کوشند توازن سیاسی و حزبی موجود در کشورشان را به سود یکی از این دو حزب دگرگون سازند

رفتارها و لفاظی های بوش پسر در نظام بین الملل وجهه ایالات متحده آمریکا را به شدت خدشه دار نموده است.در چنین شرایطی جمهوریخواهان امید زیادی جهت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ ندارند.آنها سعی دارند با تکیه بر نقاط ضعف دموکراتها از جمله عدم وجود انشجام حزبی در میان کبوتر ها باردیگر بخت خود را جهت حضور در راس معادلات سیاسی آمریکا امتحان کنند.آنچه مسلم است اینکه بازهای تندرو از سوی مردم آمریکا مورد تنفر قرار گرفته اند.بر این اساس شهروندان آمریکایی حاضر به تحمل افرادی مانند بوش در راس معادلات سیاسی کاخ سفید نیستند.از این رو شاهد هستیم که سیاستمدارانی مانند جولیانی و مک کین سعی دارند خود را افرادی متفاوت از بوش پسر جلوه دهند.این در حالیست که اکثر شهروندان آمریکایی نسبت به وجود روحیات تند و افراط گرایانه در میان این سیاستمداران دو چهره آگاه هستند.

در چنین فضایی که تقابل دموکراتها و جمهوریخواهان شدت گرفته است ،رسانه های آمریکا می کوشند توازن سیاسی و حزبی موجود در کشورشان را به سود یکی از این دو حزب دگرگون سازند.جمهوریخواهان که در این دوره عملا نامزد مطرح و شاخصی ندارند می‌کوشند شانس خود را برای کسب مجدد کرسی ریاست جمهوری آمریکا با رودی جولیانی بیازمایند که بسیاری از تحلیلگران معتقدند تنها یک حادثه غیرمنتظره همانند یک عملیات تروریستی گسترده در آستانه انتخابات، می‌تواند این آرزوی جمهوریخواهان را محقق کند.

جولیانی که عملا با توجه به اینکه چندین زن داشته و دیدگاههای ویژه ای نیز درباره سقط جنین دارد، بخش عمده‌ای از رای‌دهندگان محافظه کار مذهبی در آمریکا را که عموما از جمهوریخواهان حمایت می‌کردند، از دست داده و در همین راستا اکنون می‌کوشد تا با حملات گسترده لفظی به کشورهای اسلامی ، دستکم آرای صهیونیست‌های طرفدار اسرائیل در آمریکا را از آن خود کند. او در همین راستا در نشستی با یهودیان جمهوریخواه طرفدار اسرائیل، شدیدترین حملات را متوجه نه تنها کشورهای اسلامی- عربی بلکه اسلام کرد.

این حملات باعث شد تا روزنامه نیویورک تایمز در مقاله ای تاکید کند که جولیانی موضع تندی در قبال اعراب دارد.

جولیانی با انتقاد شدید از اوباما و کلینتون و مواضع آنها برای مذاکره و گفت وگو با ایران تاکید کرد که او به نسبت هیلاری درباره ایران مواضع سخت‌تری خواهد داشت .

از سوی دیگر ،برخی از نامزدهای حزب جمهوریخواه سعی دارند با استفاده از الفاظ و جملات عوام فریبانه وجهه خود را در میان رای دهندگان آمریکایی تقویت نمایند.میت رامنی یکی از نامزدهای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفته است که سازمان ملل در انجام وظیفه خود کوتاهی کرده و در صورتی که او رئیس جمهور شود ائتلاف جدیدی برای جهان به اصطلاح آزاد ایجاد خواهد کرد.

رامنی در جمع شماری از هوادارانش در ایالت کارولینای جنوبی افزوده است که این چه شورای حقوق بشر سازمان ملل است که مکررا اسرائیل را محکوم می کند! فرماندار سابق ایالت ماساچوست بر ناتوان بودن سازمان ملل متحد تاکید نموده است.رامنی نمی‌دانست که آمریکا اکنون نیز از اعضای شورای حقوق بشر نیست.

این اظهارات رامنی نشان می دهد که وی نیز همانند جولیانی و مک کین تحت تاثیر لابی صهیونیسم قرار داشته و در راستای تامین اهداف و افزایش قدرت مانور تل آویو حرکت می کند.اخیرا جیمی کارتر رئیس جمهور اسبق ایالات متحده نسبت به وجود لابی صهیونیسم در ماورای معادلات سیاسی ایالات متحده آمریکا هشدار داده است.در هرصورت جمهوریخواهان افراطی تلاش زیادی در جهت تطهیر چهره خود می کنند.این تلاشها سازماندهی شده است و از سوی کارخانه های اسلحه سازی مورد حمایت قرار گرفته است.

جولیانی و رامنی دو تن از اصلی ترین و پرنفوذ ترین اعضای حزب جمهوریخواه آمریکا محسوب می شوند.این دو در حالی که از خشونت طلب ترین سیاستمداران آمریکایی محسوب می شوند سعی دارند خود را طرفدار صلح جهانی جلوه دهندولازم به ذکر است که جولیانی از ابتدا در جریان حوادث مربوط به ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ قرار داشته است.جمهوریخواهان باتوجه به نظر سنجیهای انجام شده در خصوص موقعیت نومحافظه کاران و... مطمئن هستند که انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ را از دست می دهند.این احتمال پس از شکست اخیر جمهوریخواهان از دموکراتها در جریان انتخابات میاندوره ای مجلس نمایندگان و سنا شدت گرفته است.نباید فراموش کرد که جمهوریخواهان مسببان اصلی جنگ عراق و افغانستان محسوب می شود.از این رو هرگونه چالشی که در این کشورها شکل پذیرد به طور مستقیم موقعیت آنها را مورد تهدید قرار خواهد داد.در چنین شرایطی بوش پسر ،رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا که سیاستهای وی شکافهای عمیقی را در میان بازها بوجود آورده است از پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ سخن می گوید.جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا پیش بینی کرده است که حزب جمهوریخواه برنده انتخابات سال آتی ریاست جمهوری آمریکا شود.

رئیس جمهور جنگ طلب ایالات متحده آمریکا معتقد است که که مبارزه انتخاباتی سال ۲۰۰۸ پیکاری سخت بین دو حزب سرشناس این کشور خواهد بود.

البته این نکته بر هیچ کس پوشیده نیست که رقابتهای انتخاباتی آمریکا همواره حساس و سخت هستند.

بوش که پس از مصاحبه خود و در جمع خصوصی خبرنگاران صحبت می کرد همچنین پیش بینی کرد که هیلاری کلینتون سناتور اهل نیویورک یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از حزب دموکرات نامزدی حزب خود را برای شرکت در انتخابات نهایی ریاست جمهوری به دست آورد.مطابق آخرین نظر سنجیهای انتشار یافته در حزب دموکرات،هیلاری کلینتون بخت و اقبال بیشتری جهت حضور در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ دارد.از این رو بوش پسر در سخنان خود به نکته تازه ای اشاره نکرده است.به عبارت دیگر،سخن گفتن از پیروزی هیلاری کلینتون در شرایط فعلی کار دشواری نیست و یک شهروند عادی آمریکایی نیز می تواند چنین سخنی را بر زبان براند.

براساس یک نظرسنجی، هیلاری کلینتون یکی از نامزدهای دمکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیش از رقبای هم حزبی خود از امکان پیروزی در انتخابات برخوردار است.

به گزارش براساس این نظرسنجی که موسسه Opinion Research Corportation به سفارش شبکه خبری سی ان ان به عمل آورده است،‌هیلاری کلینتون ۵۱ درصد آراء را به خود اختصاص خواهد داد و این درحالیست که باراک اوباما دیگر نامزد دمکراتها با فاصله زیادی بعد از کلینتون فقط ۲۱ درصد آراء را جلب خواهد کرد. در نظرسنجی مشابهی در ماه گذشته نیز، هیلاری کلینتون ۴۶ درصد و اوباما ۲۳ درصد آراء را به خود اختصاص داده بودند.

نظرسنجی سی ان ان با ضریب خطای ۵/۴ درصد به عمل آمده است. درهمین حال، در نظرسنجی دیگری درمورد اردوگاه جمهوریخواهان نیز رودولف گیلیانی شهردار سابق نیویورک با ۲۷ درصد آراء همچنان از رقبای هم حزبی خود پیش است.

فرد تامپسون سناتور سابق تنسی که بعد از همه نامزدهای جمهوریخواهان وارد رقابت شد این ماه با ریزش آراء مواجه بود. وی در نظرسنجی مشابهی در ماه گذشته ۲۷ درصد آراء را به خود اختصاصی داده بود اما در این ماه این آراء به ۱۹ درصد کاهش یافت. سناتور جان مک کین از ایالت آریزونا نیز ۱۷ درصد آراء را به خود اختصاص داده است. این نظرسنجی با ضریب خطای ۵ درصد به عمل آمده است.

درمورد دمکرات های دیگر،‌ جان ادواردز سناتور سابق کارولینای شمالی ۱۵ درصد، بیل ریچاردسون فرماندار جدید مکزیکو ۴ درصد و سناتور جو بایدن ۱ درصد آراء را به خود اختصاص دادند. درمورد جمهوریخواهان دیگر نیز میت رومنی فرماندار سابق ماساچوست ۱۳ درصد و مایک هاکابی ۵ درصد آراء را به خود اختصاص داده اند.

در هر صورت معادلات انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ بر خلاف سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ چندان پیچیده نیست.هم اکنون جمهوریخواهان سعی دارند جهت فرار از شکستی سخت از بوش پسر و نومحافظه کاران فاصله بگیرند.رییس سابق مجلس آمریکا و از شخصیتهای برجسته حزب جمهوریخواه، اخیرا هشدار داده است که نامزدهای انتخابات باید از بوش دوری کنند وگرنه در انتخابات شکست می‌خورند.

به عقیده “نیوت گینگریچ” اگر تغییر واقعی ارائه نشود، انتخابات۲۰۰۸ به ضرر جمهوریخوهان از دست می‌رود.

وی ادامه داد که جنگ عراق، شکست پاسخ دولت فدرال به توفان کاترینا و ناتوانی دولت در زمینه کنترل ورود غیرقانونی مهاجرین، همه نشان از نیاز به وجود یک نظام دولتی کاملا تازه در آمریکاست.

او در این خصوص می گوید:

به نظر من، هر جمهوریخواهی که بخواهد انتخابات را ببرد، باید یک تغییر کلی و شجاعانه (از سیاست فعلی) ارائه دهد. اگر نامزدی را معرفی کنیم که این کار را انجام نداده، احتمال خیلی خیلی کمی برای برد وجود دارد.”

بسیاری از تحلیلگران با گینگریج هم عقیده‌اند و می‌گویند که مردم در انتخابات سال۲۰۰۸بدنبال یک تغییر بزرگ هستند و دمکراتها پس از حضور هشت ساله بوش در کاخ سفید، احتمال بیشتری برای انتخاب شدن دارند. گینگریچ درباره عراق گفت که ادامه سیاست فعلی دولت بوش در درازمدت راهبرد مناسبی نیست.

سیاست فزون خواهانه بوش در عراق تاکنون باعث مرگ صدها هزار غیرنظامی عراقی شده و از آن کشور یک ویرانه برجای گذاشته است.

حتی افرادی مانند جان مک کین نیز اخیرا از سیاستهای بوش پسر در عراق انتقاد نموده اند.مسئله ای که نشان می دهد بوش از سوی همحطپزبیهای خود نیز طرد شده است.آنچه امروز صورت ظاهری حزب جمهوریخواه را حفظ نموده است ،وحشت از پیروزی دموکراتهاست.اگر نه بر همگان مسلم است که در صورت شکست بازها در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ شاهد تصفیه حسابهای درون حزبی سنگین در دورن جمهوریخواهان خواهیم بود.

سعید سبحانی