پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

عمو سام و شبکه هرمی سرمایه داری جهانی


عمو سام و شبکه هرمی سرمایه داری جهانی

درحالی که ۱۳ مستعمره آمریکای شمالی, در ۴ ژوئیه ۱۷۷۶م, با صدور «اعلامیه استقلال», تاسیس ایالات متحده آمریکا را اعلام می کنند, «آدام اسمیت», این پیامبر بریتانیایی سرمایه داری مدرن, دست به کار انتشار «درباره ماهیت و علل ثروت ملل» است

درحالی که ۱۳ مستعمره آمریکای شمالی، در ۴ ژوئیه ۱۷۷۶م، با صدور «اعلامیه استقلال»، تاسیس ایالات متحده آمریکا را اعلام می کنند، «آدام اسمیت»، این پیامبر بریتانیایی سرمایه داری مدرن، دست به کار انتشار «درباره ماهیت و علل ثروت ملل» است. با وقوع همزمان این دو رویداد است که جهان مدرن وارد مرحله ای تازه می شود؛ مرحله ای که انسان بدل به گرگ انسان دیگر می شود تا در رقابتی منفعت جویانه، به کسب بیشترین سهم از ثروت هستی بپردازد. با ورود به این مرحله است که به تدریج سرمایه های بزرگ شکل می گیرد و از پی سرمایه گذاری های تازه، صنایعی نو خلق می شود و «انقلاب صنعتی» بریتانیا، اروپا و سپس ایالات متحده را فرا می گیرد.

این چنین است که ایالات متحده، این سرزمین جویندگان منفعت، به «دنیای قشنگ جدید» سرمایه داران بزرگ بدل می شود تا کانونی برای بلعیدن سرمایه های بزرگ جهان باشد؛ کانونی که به ویژه شامه تیز یهودیان سرمایه دار را به زودی متوجه خود می کند تا ایالات متحده را همان «اسراییل بزرگ» رویاهای خویش بدانند.

با ناامن شدن اروپا از پی رویاهای رایش های ژرمن و به ویژه «رایش سوم» و وقوع دو جنگ جهانی، ایالات متحده به عنوان مامنی امن برای سرمایه های باقی مانده اروپایی، تتمه سرمایه های جهان اروپایی را می بلعد تا از فردای جنگ جهانی دوم، بزرگترین کانون ثروت تاریخ جهان شکل بگیرد.

در تمامی سال های پس از جنگ دوم، «عمو سام» با حرص و ولعی بی مانند، به بلع سرمایه های جهان مشغول است. او با ایجاد «شبکه هرمی سرمایه داری جهانی»، فرایندی تمام عیار برای بلع ثروت جهان ایجاد کرده است و با نشستن بر نوک تیز این هرم، خود را امپراتور بلامنازع جهان می داند. به عهده گرفتن هر نقشی خارج از شبکه هرمی عمو سام، مستحق مجازات مرگ و نابودی است و هر جوینده منفعتی باید در شاخه های زیردستی هرم عمو سام، به دنبال منفعت بگردد تا در این میان باج سبیل و حق سرشاخه ای امپراتور نیز ناحق نشود!

با این حال هرم عمو سام از فردای انقلاب اسلامی ایران، آهنگی ناموزون به خود گرفته و خشم صاحبان آن را برانگیخته است. از انقلاب اسلامی ایران، موجودی تازه پا به عرصه هستی گذاشته که مکتب الهام بخش آن، نگاهی گرگ صفتانه به انسان های دیگر ندارد و تفسیری دیگر از منفعت و جویندگی منفعت می کند. شبکه هرمی مکار و وسوسه گر عمو سام اگرچه توانست برای مدتی موجود نوپای انقلاب اسلامی را مشغول توهمات دنیایی خود کند اما سماجت و پایداری آن، لرزه ای تاریخی بر ساختار هیولایی این شبکه جهانی انداخته است.

این چنین است که در این سال ها، تلاش های سرمایه داران بزرگ جهان برای خفه کردن جمهوری اسلامی صورتی مضاعف یافته و در این راه به بهانه های گوناگون دستاویز شده است. اما آموزه های اسلامی، پیروزی را نتیجه صبر و پایداری در مقابله با دشمنان شیطانی دانسته است تا رهبر انقلاب اسلامی نیز پایداری ملت پارسی را خنثی کننده «بیش فعالی» این سال های صاحبان هرم اختاپوسی سرمایه داری جهان بداند و رییس جمهور ایران، به محکوم کردن سلطه گری صاحبان شاخه های بالادستی هرم سرمایه داری در سرزمین عمو سام بپردازد.

سخنان «محمود احمدی نژاد» در ایالات متحده اگرچه با بی مزگی تمام، از سوی شبه روشنفکران داخلی به سخره گرفته می شود اما عموما برخاسته از آموزه های اصیل انقلاب اسلامی در مواجهه با نظام سلطه جهانی و نهراسیدن از هیمنه هیولایی نظام مدرن است؛ هیمنه ای که هر روز از درون پوک و سست می شود و صاحبان آن با هزار مکر و فریب به حفظ ظاهر قدرتمند آن مشغولند.

انقلاب اسلامی ایران برخلاف القائات عمو سام با انداختن پوستی تازه، این سال ها وارد مرحله ای تازه شده است؛ مرحله ای که با گذر از یک سده دچار بودن به بیماری شبه مدرنیسم، آغاز شده است و نیاز به عبور از قشری گرایی مذهبی و توجه دوباره به اخلاق و معنویت اصیل اسلامی دارد.

منبع: هفته نامه - پنجره - ۱۳۸۹ - شماره ۶۱ - تاریخ شمسی نشر ۰۰/۰۰/۱۳۸۹