پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
همبرگر از سوسیس و کالباس سالمتر است
در دنیا از انواع فرآوردههای گوشتی از جمله همبرگر به مقدار فراوانی استفاده میشود و در تهیه آنها علاوه بر گوشت اجزای دیگری نیز به کار میرود، بنابراین این فرآوردهها از نظر کمی و کیفی، طبق ضوابط و استانداردهای ملی هر کشور تهیه و تولید میشوند...
یکی از ترکیبهای اصلی تشکیلدهنده همبرگر، گوشت است که علاوه بر آن مواد دیگری مانند ادویهجات، پیاز و مواد پرکننده نیز به آن افزوده میشود. اما تفاوت اصلی در کیفیت و قیمت فرآوردههای گوشتی مانند همبرگر در میزان گوشت استفاده شده در آنهاست.
از سوی سازمان استاندارد ایران حداقل گوشت مصرفی در تهیه همبرگر، ۷۰ درصد اعلام شده که در این صورت باقیمانده آن (۳۰ درصد) به اصطلاح از موادپرکنندهای مانند مواد نشاستهای، منبع پروتئین گیاهی مانند سویا و چربی استفاده میشود. با توجه به اینکه انواع همبرگر بخش قابلتوجهی از غذای روزانه تعداد بسیاری از مردم سطوح مختلف اجتماعی و سنی را تشکیل میدهد، ضرورت تشخیص انواع نامطلوب آن بسیار اهمیت دارد. هرچه درصد گوشت فرآوردههای گوشتی بالاتر باشد، کیفیت و ارزش غذایی آنها هم بالاتر میرود. مثلا یک همبرگر ۸۰ درصد گوشت به نوع ۷۰ درصد آن ارجحیت دارد. در حال حاضر نیز در سطح بازار همبرگر با ۹۸ درصد گوشت وجود دارد که فقط ۲ درصد آن شامل مواد بهاصطلاح پرکننده است. گرچه مصرف همبرگر با درصد گوشت پایین مشکلی ندارد اما در مقایسه با همبرگرهایی که درصد گوشتشان بالاست، کیفیت و ارزش غذایی آن کمتر خواهد بود.
از آنجا که در فرآیند تولید همبرگر، برخلاف تولید سوسیس و کالباس کارخانجات مجاز نیستند مواد نگهدارنده، پایدارکننده یا قوامدهنده در تهیه آن به کار ببرند، به همین دلیل میتوان گفت این ماده غذایی در مقایسه با محصولاتی مانند سوسیس و کالباس سالمتر است. بر اساس استاندارد ایران به کار بردن پروتئین گیاهی، سیب زمینی، تخممرغ، انواع ادویهجات و سبزیها در همبرگر بلامانع است. همبرگر در کارخانههای صنایع غذایی توسط دستگاه مکانیکی مخصوص، بهشکل مدور و با وزن ۱۰۰ گرم تهیه میشود و آن را بین کاغذهای مومی مخصوص قرار میدهند که پس از انجماد عرضه میشود. استفاده از گوشت حیوانات حرامگوشت و مکروه در این فراورده ممنوع است.
یکی از عوامل موثر در مرغوببودن این ماده غذایی، نحوه نگهداری آن است. درواقع باید این محصول از لحظه تولید تا مصرف به صورت کاملا منجمد نگهداری شود. بنابراین اگر همبرگر را از فروشگاه یا سوپرمارکت تهیه میکنید، باید بافت سفت و محکمی داشته باشد و پس از خرید نیز باید تا زمان سرخ کردن، در فریزر (منهای ۱۸ درجه سانتیگراد نه شرایط دمای یخچالی) نگهداری شود.
دکتر آراسب دباغ مقدم
متخصص بهداشت مواد غذایی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست