شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
تنبیه بدنی وضریب هوشی کودکان
والدین همواره آرزوی داشتن فرزندانی باهوش دارند اما تحقیقات نشان میدهد تنبیه بدنی حتی از نوع خفیف باعث کاهش ضریب هوشی در کودکان میشود. براساس تحقیقات روی ۸۰۶ کودک در سنین ۲ تا ۴ و ۷۰۴ کودک ۵ تا ۹ ساله نشان داده شده است کودکان ۲ تا ۴ سالهای که یکبار تنبیه شده بودند از کودکانی که اصلاً تنبیه نشده بودند امتیاز هوشی پنج برابر پائینتری داشتند و کودکان بین ۵ تا ۹ سال که به همینگونه تنبیه خفیفی داشتند امتیاز هوشی ۸/۲ برابر کمتر از سایر کودکان تنبیه نشده داشتند.
بنابراین هرچه والدین تنبیه بیشتری انجام دهند رشد و پرورش روان و مغزی کودک کندتر میشود و تنبیه به میزان بسیار اندک تأثیری منفی بر ضریب هوشی کودکان میگذارد.
تنبیه بدنی استرس بزرگی به کودک بخصوص آن دسته از کودکانی که دو تا سه بار در هفته تنبیه میشوند وارد میکند. پس از آن استرس ناشی از تنبیه بدنی باعث شدت یافتن علائم پس از آسیب میشود.
از سوی دیگر متخصصان معتقدند تنبیه بدنی باعث افزایش خشونت در کودکان میشود. تحقیقاتی بر گروهی از خانوادههای شکننده به عنوان مثال (کسانی که در شرایط فرهنگی و یا مالی بدی زندگی میکنند، آنان که دارای تنها یک والد هستند، والدینی که مشغولیاتی بسیار داشته و کودکانی که در شرایط مناسبی رشد نمیکنند.) به این نتیجه رسیدهاند کودکان در معرض تنبیهات بدنی به خصوص اگر تنبیهات بیشتر از دوبار در ماه انجام شده باشد، معمولاً کودکانی هستند که رفتاری خشن داشته و در سالهای آتی زندگی خود، دارای رفتاری خشک، خشن، مخرب و مستعد جدال خواهند بود.
این نتیجه نظریههای روانشناسان و پزشکان متخصص را ثابت میکند. همچنین کودکانی که در سنین بسیار پائین تحت تنبیه بدنی قرار گرفتهاند هنگام آغاز دوره تحصیل به دانشآموزان مشکلآفرین در مدرسه تبدیل میشوند. بنابراین تنبیه بدنی هرگز نمیتواند در رشد و شکوفایی کودک مؤثر باشد.
خشونت فیزیکی راهحل مناسبی برای برقراری نظم و احترام به قوانین نیست.
راههای متفاوت دیگری برای تنبیه و تربیت کودک وجود دارند بطور مثال تنها گذاشتن او در اتاقاش و یا گوشهای از خانه، بیتوجهی به بهانهگیریهای بیدلیل او و بسیاری راهکارهای دیگر میتواند به سناریوی خشونت والدین و ابراز آن به طور فیزیکی به کودک، پایان دهد.
برای یافتن راهحل مناسب سومین اقدام شناخت خود و سپس شناخت کودک است.
تا از این راه از موقعیتی که در انتها به بحث، عصبانیت و حتی خشونتهای لفظی و شاید فیزیکی ختم میشود هر چه کوتاهتر و سریعتر خارج شد.
ستوده مرادی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست