چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

جذابیت پنهان بورژوازی


جذابیت پنهان بورژوازی

کنار هم قرار دادن این دو عکس را می شود در حد یک تمهید پیش پاافتاده ژورنالیستی تلقی کرد. چیزی در ردیف بازی موذیانه با احساسات بیننده و اخذ نتایجی بی پایه و اساس. اما حتی آگاهی از …

کنار هم قرار دادن این دو عکس را می شود در حد یک تمهید پیش پاافتاده ژورنالیستی تلقی کرد. چیزی در ردیف بازی موذیانه با احساسات بیننده و اخذ نتایجی بی پایه و اساس. اما حتی آگاهی از چنین نتایجی نمی تواند ما را از جاذبه کنار هم قرار دادن این دو تصویر رها کند. عکس اول تصویری خوشایند از دختران خانواده رومانف، آخرین تزار روسیه است. چهار دختر نوجوان زیبا و معصوم (از چپ به راست)، ماری، تاتیانا، آناستازیا (همان دختر معروف تزار که سرنوشت افسانه یی اش دستمایه فیلم ها و کارتون های فراوانی شد) و اولگا.

تاریخ عکس سال ۱۹۱۴ است. زمانی که ده ها میلیون شهروند روسی در کنار تحمل بی کفایتی پدر این دختران و همسرش (ملکه) و مشاور سادیست آنها (راسپوتین) باید حضور در یکی از بی معناترین و کمرشکن ترین جنگ های تاریخ را هم تجربه می کردند. تصویر دیگر (مربوط به تابستان ۱۹۱۷) به سه تن از زنان انقلابی ارتش سرخ اختصاص دارد که لباس رزم پوشیده اند؛ زنانی با کینه یی طبقاتی و غیرقابل مهار که دوشادوش بلشویک ها برای برقراری اتحاد جماهیر شوروی جنگیدند. چهره این زنان با موهای تراشیده و چهره هایی خشمگین، وقتی در کنار معصومیت چهره دختران تزار قرار می گیرد تمام درس ها و اسناد تاریخی را تحت الشعاع قرار می دهد و بیننده ناخودآگاه با خانواده سلطنتی رومانف احساس همدردی می کند، تمام خانواده رومانف پس از دستگیری توسط بلشویک ها تیرباران شدند؛ از جمله این چهار دختر.