دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
شستشوی بهداشتی سبزیجات و میوه جات
برای شستشو مناسب سبزیها باید چنین عمل کرد :
ـ ابتدا باید سبزیجات خریداری شده را خوب تمیز کرد و سزیجات پلاسیده شده جدا گردد .
ـ سبزیها را با آب سرد می شوئیم تا گل و لای و مواد اضافی آنها از بین برود .
( آب گرم هم باعث از بین رفتن برخی مواد مغذی موجود در آنها می گردد ، هم آنها را بیش از حد نرم می کند )
ـ البته اگر شستشو تحت فشار آب انجام شود ، بهتر تمیز می شوند .
ـ برای از بین بردن تخم انگلها باید سبزیها را در یک ظرف مناسب با حجم سبزی ریخت و ظرف را از آب پر کرد . برای هر لیتر آب باید ۵-۳ قطره مایع ظرفشویی در ظرف ریخت ، سپس با دست هم زد تا تمام سبزیها در کف حاصل از مایع ظرفشویی قرار گیرد . بعد از ۵ دقیقه باید سبزیها را از بالای ظرف برداریم چون تخم انگل سنگین است در ته ظرف قرار می گیرد ( نباید ظرف همراه سبزیجات را در آبکش برگردانیم ) بعد با آب سرد کاملا آبکش کنیم .
ـ برای از بین بردن میکروبها باید سبزیهایی را که در مرحله قبلی با مایع ظرفشویی شسته شده اند در مایع ضد عفونی کننده ریخت برای این کار باید در یک ظرف ۱۰لیتری آب ، یک قاشق چایخوری پرکلرین ( گرد کلر ) را حل کرد و سبزیها را به مدت ۵ دقیقه در آن نگهداشت .
ـ پس از ضد عفونی کردن ، باید سبزیها را با آب سالم به خوبی شست .
برای شتشوی میوه ها و سبزیهایی که در زیر زمین کشت می شوند مثل هویج ، سیب زمینی و باید خاک روی آنها را با دقت پاک کرد . بهتر است کاهو ابتدا پرپر شود و سپس شستشو گردد.
● چند نکته در مورد خرید سبزیجات :
بهترین شرایط برای خرید سبزیجات ، خریداری سبزی تازه بدون مواد ضد عفونی کننده و یا مواد شیمیایی و به طور مستقیم از محل کاشت می باشد .
ـ سعی کنید از سبزیجاتی که به طور طبیعی رسیده اند استفاده نمائید نه از سبزیجاتی که به طور نارس چیده شده و به طور مصنوعی می رسند .
ـ برای خرید سبزیجات از پلاستیک رنگ روشن یا پاکت کاغذی استفاده کرد از پلاستیک مشکی ( زباله ) و روزنامه استفاده نکنید . اگر سبزیجات به مدت طولانی لابه لای روزنامه قرار گیرد جوهر نوشته های روزنامه به تدریج جذب سبزی می شود .
ـ در خرید سبزیجات توصیه می گردد هر چه سبزی اندازه اش کوچکتر باشد تردتر است .
ـ اگر نوعی سبزی در فصل خاصی وجود ندارد ، به جای انواع کنسرو شده ، از انواع منجمد شده آن استفاده نمائید .
سبزیجات حاوی مقدار زیادی آب هستند که در صورت تبخیر باعث از بین رفتن بسیاری مواد مغذی موجود در سبزی و تغییر مزه آن نیز می شوند با نگهداری سبزیجات در محیط مرطوب می توان مانع جذب این تغییرات شد .
ـ نگهداری سبزیجات در مغازه در صورتی که در یخچال صورت پذیرد مواد مغذی آنها به میزان بیشتری حفظ می شود .آنزیمهای موجود در سبزیجات باعث تغییر ترکیب سبزیجات و از دست دادن مواد مغذی آنها و همچنین باعث تبدیل قند موجود در سبزیجات به نشاسته می شود . سرما باعث می شود فعالیت آنزیم ها کاهش یافته و در نتیجه دوام سبزی بیشتر می شود .
ـ برای نگهداری سبزیجات خریداری شده در منزل توصیه می شود هر چه سریع تر آن را شسته و پس از خارج شدن آب ، آن را در پارچه نازک تمیز قرار داده و در یخچال نگهداری می کنیم .
● چه کنیم تا در زمان پخت غذا ، ارزش غذایی سبزیجات بیشتر حفظ شود ؟
چهار عامل عمده باعث تخریب مواد مغذی می شوند : حرارت ، نور ، هوا ، آب
ـ بیشتر سبزیجات برای حفظ ارزش غذایی خود ، به محیط سرد نیاز دارند ، بنابراین توصیه می شود سبزیجات در یخچال نگهداری شوند .
سبزیجات و میوه جات باید خیلی خوب شسته شوند تا علاوه بر از بین رفتن آلودگی های میکروبی و انگلی ، مواد ضد عفونی کننده احتمالی موجود در آن نیز شسته شود .
محمدجواد محمدی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران رهبر انقلاب حج آمریکا مجلس شورای اسلامی دولت شورای نگهبان انتخابات دولت سیزدهم حجاب رسانه جنگ
هواشناسی تهران شهرداری تهران فضای مجازی قتل آموزش و پرورش سلامت سیلاب شهرداری سازمان هواشناسی باران آتش سوزی
قیمت دلار ایران خودرو قیمت طلا خودرو بانک مرکزی قیمت خودرو دلار بازار خودرو حقوق بازنشستگان مسکن تورم قیمت
تئاتر محمدعلی علومی برنارد هیل تلویزیون سریال سینما دفاع مقدس نمایشگاه کتاب سینمای ایران صدا و سیما مسعود اسکویی موسیقی
مغز دانش بنیان فضا
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه حماس فلسطین جنگ غزه روسیه اوکراین طوفان الاقصی طالبان نوار غزه نتانیاهو
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر نساجی عبدالله ویسی رئال مادرید لیگ برتر ایران سپاهان جواد نکونام بازی بارسلونا
هوش مصنوعی باتری اپل مایکروسافت آیفون گوگل سامسونگ پهپاد عکاسی ناسا
رژیم غذایی مواد غذایی چای زیبایی بیمه کاهش وزن توت فرنگی سیگار