چهارشنبه, ۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 29 May, 2024
روغنهای ترانس در شیرینیپزی محدود میشود
نزدیک به سه سال پیش، اسیدهای چرب ترانس تقریبا در تمام مواد غذایی صنعتی وجود داشت. تحقیقات اروپایی نشان داده است طی سه سال اخیر مصرف این نوع چربی که برای سلامت انسان بسیار مضر است، در کشور فرانسه و اکثر همسایههای اروپایی آن متوقف شده و تقریبا تمامی شیرینیهایی که در سوپرمارکتهای این کشورها به فروش میرسند عاری از روغنهای چرب ترانس هستند.
روغنهای چرب ترانس در واقع روغنهای مایع (کلزا، سویا) هستند که در پی هیدروژناسیون- روندی شیمیایی که سبب اصلاح ساختار مولکولی میشود- جامد میشود. در اواخر سالهای دهه ۱۹۹۰ محققان نشان دادند که مصرف این روغنها سبب افزایش کلسترول خون شده و مصرف روزانه ۵ گرم از آنها میتواند احتمال ابتلا به بیماریهای عروقی را ۲۵ درصد افزایش دهد. در واقع تنها فایده آنها سود تجاری آنهاست زیرا سبب افزایش مدت نگهداری مواد غذایی شده و بافتی نرم و سبک به آنها میدهد و هیچ نوع ارزش تغذیهای ندارند.
در اروپای غربی تحت فشارهای گوناگون، صنایع غذایی به تدریج مصرف آنها را کنار گذاشتند اما هنوز استفاده از اسیدهای چرب ترانس در ساخت بیسکوییت و شیرینیهایی که در اروپای شرقی و به ویژه لهستان و مجارستان به فروش میرسد،ادامه دارد. طبق تحقیقات پژوهشگران دانمارکی دانشگاه کپنهاگ، بیسکوییتهای مارک carre four که در فرانسه فروخته میشوند تنها ۸/۰ درصد اسید چرب ترانس دارند، در حالی که همان بیسکوییتها با همان مارک در لهستان فروخته میشوند و ۳/۱۴ درصد اسید چرب ترانس دارند. این به آن معنی است که فشار انجمنها و تحقیقات آنها در غرب موثر و در شرق بیتاثیر بوده است. آمار آژانس فرانسوی امنیت و بهداشت مواد غذایی نشان میدهد مقایسه اروپای شرقی و غربی از نظر میزان اسیدهای چرب ترانس در صنایع شیرینیپزی آنها در سال گذشته نیز همینطور بوده و هیچ تلاشی برای کاهش مصرف اسید چرب ترانس در موادغذایی در این منطقه نشده است.
سالهاست که محققان دانمارکی مبارزهای را علیه مصرف اسیدهای چرب ترانس در صنایع غذایی و شیرینیپزی آغاز کرده و سعی کردهاند اعتراض خود را به کشورهای همجوار نیز برسانند. در سال ۲۰۰۳ اعتراض آنها سبب ممنوعیت مصرف اسیدهای چرب ترانس در دانمارک شد. محققان میگویند حذف اسیدهای چرب ترانس به هیچ صنعتی آسیبی وارد نمیکند و تنها کافی است صنایع غذایی با حذف آن برای تضمین سلامت مردم کمی دما را کم کرده و با زمان طولانیتری مواد غذایی را بپزند. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که اتحادیه اروپا نیز روزی مثل دولت دانمارک، مصرف اسیدهای چرب ترانس را ممنوع اعلام کند.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات مجلس دوازدهم مجلس شورای اسلامی ایران مجلس سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور سیدابراهیم رئیسی انتخابات ریاست جمهوری 1403 ریاست جمهوری دولت
تهران پلیس قتل هواشناسی قوه قضاییه شهرداری تهران سرقت سازمان هواشناسی افزایش حقوق بازنشستگان فضای مجازی وزارت بهداشت آتش سوزی
بانک مرکزی خودرو دولت سیزدهم قیمت دلار قیمت خودرو بازار خودرو حقوق بازنشستگان قیمت طلا بورس مسکن ایران خودرو تورم
تلویزیون سینما الناز شاکردوست سینمای ایران سریال هنرمندان بازیگر رسانه ملی بنیاد شهید و امور ایثارگران موسیقی تئاتر کتاب
دانشگاه تهران دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم دانش بنیان
فلسطین اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه جنگ غزه روسیه آمریکا حماس نوار غزه ترکیه طوفان الاقصی اوکراین
استقلال فوتبال لیگ برتر شمس آذر قزوین لیگ برتر فوتبال ایران باشگاه پرسپولیس لیگ برتر ایران جواد نکونام بازی باشگاه استقلال تیم ملی والیبال ایران مهدی طارمی
هوش مصنوعی اپل تبلیغات خودروهای وارداتی هواپیما سامسونگ ایلان ماسک ماهواره بنیاد ملی نخبگان گوگل تسلا
رژیم غذایی مغز طب سنتی بیماری قلبی استرس نمک سازمان غذا و دارو کاهش وزن آلزایمر