دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
از بین بردن چین و چروک ها با ۲ حرکت
![از بین بردن چین و چروک ها با ۲ حرکت](/web/imgs/16/161/7beqj1.jpeg)
عشق به زیبایی و جوان بودن و ماندن، عشقی است که در وجود همه ما آدمها وجود دارد و شاید به همین خاطر با دیدن اولین چروک روی صورتمان احساس بدی به ما دست میدهد و خودمان را به آب و آتش میزنیم و انواع کرمها را روی پوستمان امتحان میکنیم تا جلوی زیاد شدن چروکهای صورتمان را بگیریم و جوانیمان را از دست ندهیم...
اما با بالا رفتن سن، دیگر نمیتوان به راحتی با چینوچروکهای صورت جنگید و جلوی زیادشدن آنها را گرفت. بنابراین باید به روشهای جدید درمانی مانند لیزردرمانی برای جوانسازی پوست روی آورد. کاری که خانم هایده مهران ۶۲ ساله و خانم هما خرسند ۵۹ ساله آن را انجام دادهاند و ظاهرا از این کار خیلی هم راضی هستند.
در میزگرد زیبایی این هفته پای صحبتهای این دو عزیز و متخصصان سلامت نشستهایم تا بیسشتر با روشهای جدید درمان چینوچروک صورت و جوانسازی پوست آشنا شویم. اگر شما هم طرفدار جوانی و زیبایی هستید پس با ما همراه شوید.
▪ هایده مهران: پوسـت خوب و شفـافـی داشتـم امـا پـر از چیـنوچـروک
▪ هما خرسنـد: بـرای از بیـن بردن چروکهـای عمیـق صورتـم لیـپـولیـز کردم
● هایده مهران
۱) پوست صورت من خیلی خوب و شفاف بود و اصلا خال یا لکی روی آن وجود نداشت. اما در ناحیه پیشانی، دور چشمها و اطراف لبم خیلی چینوچروک افتاده بود و دوست داشتم که آنها هر چه زودتر از بین بروند و پوستم صاف شود. به همین خاطر تقریبا ۲ ماه پیش نزد دکتر باریکبین رفتم و ایشان گفتند که به وسیله لیزردرمانی میتوانم از شر این همه چینوچروک خلاص شوم. من هم قبول کردم به خاطر صاف، جوان و شاداب شدن پوست صورتم، لیزردرمانی کنم.
۲) من یک جلسه، پوست صورتم را لیزر کردهام و احساس میکنم که همین یک جلسه کلی پوستم را بهتر کرده به هر حال باید چند جلسه دیگر برای ادامه روند درمانم به کلینیک مراجعه کنم تا چروکهای صورتم کاملا از بین بروند.
۳) شاید برایتان جالب باشد که بدانید من بسیار آدم پرتحمل و مقاومی هستم و آستانه دردم خیلی بالاست. اما راستش را بخواهید به نظرم لیزردرمانی خیلی درد و سوزش داشت. من هنگام کار، احساس میکردم که سوزن داغی را داخل صورتم فرو میکنند و انگار که با تاباندن اشعه لیزر، جرقه آتشی به وجود میآمد. اما این را بگویم که در تمام مدت درمان چشم من بسته بود.
۴) بله. دکتر بعد از لیزردرمانی یک اسپری و کرم به من دادند تا روی پوست صورتم بزنم و از من خواستند که ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد هم به صورتم آب نزنم. بعد از این ۴۸ ساعت اجازه داشتم که به حمام بروم و صورتم را با شامپو بچه شستوشو دهم اما نباید شامپو را روی پوستم با دست میزدم بلکه باید با ریتم آهستهای با شامپو بچه به صورتم ضربه میزدم. استفاده از کرم و اسپری بچه تا یک هفته ادامه داشت و بعد همه چیز به حالت سابق برگشت با این تفاوت که پوستم خیلی بهتر شده بود و خودم هم احساس خیلی خوبی داشتم و فکر میکردم که روحیه و اعتمادبهنفسام بسیار بالا رفته است.
۵) در پاسخ به این سوال هر دو میهمان میزگرد این هفته خندیدند و گفتند: «ما همیشه ضدآفتاب میزدیم و مراقب پوستمان هم بودیم اما استرس زندگی، بالارفتن سن و حتی خندیدن و اخم کردن، باعث چروکشدن پوست صورت به مرور زمان میشود که از هیچ کدام آنها گریزی نیست.»
● هما خرسند
۱) هر چند هدف من هم از لیزردرمانی مانند خانم مهران از بین بردن چینوچروکهای صورتم بود اما مشکلم من کمی با ایشان فرق میکرد. پوست صورت من خیلی خراب و پر از لکههای قهوهایرنگ و خال بود. به علاوه چروکهای بسیار عمیقی که در صورتم وجود داشت، برایم آزاردهنده بود و دیگر نمیتوانستم تحملشان کنم. به همین خاطر کارهایی مانند استفاده از انواع کرمها یا پاکسازی پوست را انجام دادم و چون به نتیجه دلخواه نرسیدم، تصمیم گرفتم که پس از مشاوره، روند درمانم را با شیوههای جدید مانند لیزردرمانی ادامه بدهم تا به نتیجه مطلوب و موردنظرم برسم.
۲) روش درمانی اصلی من لیپولیز بود. تا حالا یک جلسه لیپولیز کردهام و ۳ جلسه لیزردرمانی و به جرات میتوانم بگویم که بیشتر از ۷۰ درصد چروکها و لکههای صورتم از بین رفته است. حتی آن تعداد کمی از چروکهای پوستم هم که باقی ماندهاند بسیار کمعمق شدهاند و مطمئنم که با یکی، دو جلسه دیگر لیزردرمانی، آنها هم کاملا از بین میروند.
۳) همانطور که گفتم عمل اصلی من لیپولیز بود و قبل از این عمل تقریبا مرا بیهوش کردند و در تمام مدت کار، حالت نیمه خواب داشتم. ولی بعد از اتمام عمل و به هوش آمدن کامل، احساس درد و سوزش شدیدی داشتم که البته غیرقابل تحمل نبود.
۴) من هم تا یکی، دو روز به صورتم پماد میزدم و نباید آن را میشستم. برای از بین رفتن ورم و اندکی کبودی پوستم هم باید از کمپرس یخ استفاده میکردم. بعد از لیپولیز در جایی که تزریق انجام شده بود کمی احساس خوابرفتگی میکردم که خیلی زود این حالت از بین رفت. بعد از جلسات لیزر هم کمی سوزش پوست داشتم که یک روزه و با استفاده از کمپرس یخ از بین میرفت. حالا خدا را شکر خیلی خوبم و احساس بسیار خوبی هم نسبت به خودم دارم.
۵) در پاسخ به این سوال هر دو میهمان میزگرد این هفته خندیدند و گفتند: «ما همیشه ضدآفتاب میزدیم و مراقب پوستمان هم بودیم اما استرس زندگی، بالارفتن سن و حتی خندیدن و اخم کردن، باعث چروکشدن پوست صورت به مرور زمان میشود که از هیچ کدام آنها گریزی نیست.»
● نگاه اول
دکتر بهروز باریکبین، متخصص پوست و مو و استادیار دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی
هر کسـی که دغدغـه جـوانترشدن پوسـت خـود را دارد میتواند لیزر کند!
▪ آقای دکتر! تفاوت لیزر لیپولیز با لیزر درمانی چیست؟
- لیزر لیپولیز، روشی است که در آن به کمک اشعه لیزر، چربی زیر جلدی را ذوب میکنیم و بعد در مواردی این چربی ذوب شده را ساکشن هم میکنیم. همچنین در این روش، اشعه لیزر باعث تحریک کلاژنسازی در پوست و در نتیجه، لیفتینگ پوست میشود. این یک مزیت برای لیزر لیپولیز نسبت به لیپوساکشن معمولی است. در مورد لیزر درمانی برای چروکهای پوست میتوان از دو نوع لیزر تهاجمی و غیرتهاجمی استفاده کرد. از گروه اول میتوان به لیزر فراکشنال CO۲ اشاره کرد و از گروه دوم میتوان لیزر Affirm را نام برد. از لیزرهای دیگری هم که کارشان غیر از جوانسازی پوست است، میتوان به دستگاههای IPL و از جمله نسل ۴ آن (FPJ) اشاره کرد.
▪ به چه کسانی توصیه میشود که لیزردرمانی را برای جوانسازی پوستشان انجام دهند؟
- در هر کسی که دغدغه جوانتر شدن پوست خود را دارد به خصوص بعد از ۴۰ سالگی این لیزرها قابلاستفادهاند. برای هر نوع پوستی متخصص پوست برنامه لازم درمانی و نوع لیزر را تعیین میکند. بیمار باید بداند که بعضی از لیزرها نیاز به چند جلسه درمان دارند و به دست آمدن نتایج عالی، نیازمند پیگیری خود او است. ناگفته نماند که درمان با لیزرهای تهاجمی مانند فراکشنال CO۲ یا CO۲ معمولی، بهتر است در فصل پاییز و زمستان که نور آفتاب شدت کمتری دارد انجام شوند.
▪ انجام دادن حداقل چند جلسه لیزردرمانی یا لیپولیز برای از بین بردن چینوچروکهای صورت لازم است؟
- برای لیزر لیپولیز که بیشتر به منظور بهبود غبغب و افتادگیهای قسمت پایین صورت (که به ویژه در خانمها بعد از یائسگی شایع است) کاربرد دارد، معمولا یک جلسه درمان کافیست. لیزرهایی مانند فراکشنال CO۲ که از روی پوست به کار میروند را هم میتوان در یک جلسه انجام داد اما در مورد FPJ معمولا ۴، ۵ جلسه درمان، لازم است.
▪ مراجعهکنندگان باید چه توقعی از این روش درمانی داشته باشند؟
- همه افراد باید بدانند که بعضیها از این روشهای درمانی با لیزر نتایج فوقالعادهای میگیرند و برخی دیگر نتایج متوسط و حتی ضعیف! اما آنچه مهم است، این است که این روشها امروزه جایگزین خوبی برای جراحی پلاستیک هستند و خطرات آنها هم بسیار کمتر از جراحی پلاستیک است.
▪ آیا مراقبت خاصی برای قبل و بعد از عمل وجود دارد؟
- بله. بعد از لیزر لیپولیز صورت، بهتر است بیمار هر روز تا یک هفته از گن مخصوص استفاده کند و تازه ممکن است در این مدت، او کبودی یا تورم را هم تجربه کند. بهتر است بدانید که نتایج درمانی از ماه چهارم بیشتر خودش را نشان خواهد داد. بعد از لیزر فراکشنال CO۲ یا CO۲ معمولی، بیمار نیاز به استراحت و پانسمانهای مکرر طی ۲ تا ۳ روز اول دارد. در این حالت، صورت دچار زخمی میشود که طی۳ تا ۷ روز با مراقبت بهبود پیدا میکند.
▪ آقای دکتر! خانم مهران و خانم خرسند ادعا میکنند که لیزردرمانی و لیپولیز درد و سوزش دارد. آیا این درد و سوزش طبیعی است؟
- بله طبیعی است. البته ما نهایت سعی خود را میکنیم که بیمار در حین انجام کار درد نداشته باشد اما به هر حال هر که طاووس خواهد جور رنج هندوستان کشد! ما هم از داروهای بیحسی موضعی استفاده میکنیم و هم از داروهای تزریقی. بیمار هنگام انجام لیزر درمانی بیهوش نیست ولی کمیگیج است. بسیاری از بیماران از حس خوب زمان عمل به دلیل داروهای مصرف شده خوراکی قبل از لیزر درمانی یاد میکنند و اکثرا اقدامات انجام شده حین لیزردرمانی را به یاد نمیآورند. به هر حال لیزردرمانی به خصوص لیزر فراکشنال CO۲ یا CO۲ معمولی، اعمالی دردناک هستند و فرد نباید انتظار داشته باشد که عملش ۱۰۰ درصد بدون درد باشد. آنچه میتوانم بگویم این است که این درد قابل تحمل است و قطعا به نتیجه عمل میارزد!
▪ بیماران چند روز بعد از عمل میتوانند حمام بروند یا صورتشان را بشویند؟
- در مورد لیزر لیپولیز از فردای عمل و در مورد فراکشنال CO۲ یا CO۲ معمولی از ۴۸ ساعت بعد شستن آهسته صورت یا حمام کردن، اشکالی ندارد.
▪ آیا برای عمل لیپولیز، بیهوشی کامل الزامی است؟
- خیر. هر چند در دورهای که برای آموزش کامل این دستگاه در سئول دیدم آنها برخی بیماران را بیهوش میکردند اما به نظر من به هیچ عنوان نیازی به این کار نیست و بیحسی موضعی تزریقی در کنار یک سدیشن ساده به عنوان نمونه با میدازولام خوراکی کافی است.
▪ برای رفع کبودی و تورم صورت بعد از لیزر چه باید کرد؟ و آیا اصلا کبودی و تورم صورت بعد از لیزر برای همه طبیعی است؟
- بله طبیعی است. این تورم ممکن است تا یک هفته هم طول بکشد و برای بهبود سریعتر کبودی احتمالی، کمپرس یخ بعد از عمل و مصرف آناناس تازه مفید خواهند بود.
▪ آیا خال و لک روی صورت هم بعد از لیزردمانی به منظور از بین بردن چینوچروکها از بین میروند؟
- بستگی دارد. اگر به عنوان جوانسازی از فراکشنال CO۲ یا CO۲ معمولی استفاده شود معمولا خالها و لکهها باقی میمانند مگر اینکه ما آنها را به طور ویژه مورد هدف قرار دهیم اما اگر از FPJ به عنوان جوانسازی استفاده کنیم لکها و خالها هم در طول درمان از بین خواهند رفت.
▪ آیا لیزر درمانی عوارض خاصی هم دارد؟
- بله. به دنبال لیزر لیپولیز تورم و گاه کبودی تا ۷ تا ۱۰ روز وجود دارد که میتواند بیمار را آزار دهد. گاهی گزگز پوست صورت ممکن است تا چند ماه ادامه داشته باشد. بعد از لیزرهای فراکشنال CO۲ یا CO۲ معمولی احتمال لک شدن بعد از عمل وجود دارد که این مساله با انتخاب صحیح بیمار و تجربه متخصص پوست قابل پیشگیری است. بهتر است بدانید که تجربه نشان داده استفاده از لیزر فراکشنال CO۲ لوترونیک(eCO۲) ، بهترین نتایج بالینی و کمترین عوارض را به همراه داشته است.
▪ به چه کسانی توصیه میشود که دور لیزردرمانی را خط بکشند؟
- به نظر من هیچ کس! هر فردی با توجه به رنگ پوستش و بر اساس تجربه و علم متخصص پوست میتواند از این روش درمانی سود ببرد. برای این کار انتخاب نوع دستگاه لیزر و انتخاب پارامترهای مربوطه بسیار اهمیت دارند.
▪ اگر توضیح خاصی در مورد این ۲ بیمار یا لیزر درمانی و لیپولیز هم دارید، ممنون میشویم اگر بفرمایید!
- حرف آخر اینکه اگر از دستگاههای لیزر با مهارت و به درستی استفاده شود، این کار میتواند جایگزین خوبی برای جراحی پلاستیک باشد. به ویژه برای بیمارانی که از جراحی پلاستیک وحشت دارند یا امکان تحمل بیهوشی عمومی را ندارند، امروزه این امکانات میتواند کمک بزرگی به جوانسازی پوست و لیفتینگ آن بکند. جالب است بدانید که میتوان با ترکیبی از لیزر لیپولیز (که در آن فیبر لیزر وارد پوستشده و چربیهای مورد نظر را ذوب میکند و نیز موجب تحریک کلاژنسازی میشود)، لیزر فراکشنال CO۲ یا FPJ و نیز رادیو فرکوئنسی در کنار تزریق بوتاکس و فیلر (چربی خود فرد یا ژلهای استاندارد)، تحول عظیمی در چهرههای چروکیده و دچار افتادگی ایجاد کرد.
● نگاه دوم
جوانسازی پوست میتواند اعتماد به نفس افراد را بالا ببرد
دکتر بهروز بیرشک/ روانشناس، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
نمیدانم بگویم متاسفانه یا خوشبختانه یکی از بحثهایی که در خارج از کشور هم خیلی مطرح است، بحث افزایش آمار انجام دادن اعمال جراحی مختلف برای زیبا و جوانتر شدن پوست در خانمهای ایرانی است! شاید جالب باشد بدانید که به همین منظور، چند سال قبل یکی از مجلات معروف خارجی چند خبرنگار را به ایران فرستاده بود تا با متخصصان پوست و خانمهای ایرانی گفتوگو کند و دلیل این علاقه فراوان به زیبا و جوان شدن پوست صورتشان را بپرسند. یکی از جراحان پلاستیک به آن خبرنگار گفته بود که مردم از ما میخواهند تا جوان و زیبایشان کنیم و ما هم این کار را انجام میدهیم! به همین خاطر خبرنگار خارجی تصمیم گرفته بود که با یک روانشناس ایرانی هم صحبت کند تا دلیل اشتیاق فراوان ایرانیان را به جراحیهای زیبایی متوجه شود و او من را برای این مصاحبه انتخاب کرد. حالا من جوابی را که آن روز به آن خبرنگار گفتم، در پاسخ به سوال شما که چرا اینقدر خانمهای ایرانی علاقه دارند زیباتر و جوانتر از آنچه که هستند به نظر برسند و آیا جوانسازی پوست راهی برای بالا بردن اعتماد به نفس و تقویت روحیه افراد هست یا نه، میگویم.
اولین نکتهای که باید به آن اشاره کنم این است که زیبا بودن و زیبا به نظر رسیدن بخشی از دغدغه ذهنی همه افراد را به خود اختصاص داده است و حس زیبادوستی، یک حس ذاتی است. اما اینکه چرا این حس بین خانمهای ایرانی خیلی قوی عمل میکند به احتمال زیاد به خاطر نوع پوششی است که زنان ما دارند. خیلیها فکر میکنند که چون به خاطر حفظ حجاب و پوشیده بودن موهایشان، چهره اولین عضوی است که در برخورد با دیگران به چشم میآید، پس باید چهرهشان زیباترین و بدون عیبونقصترین عضو از بدنشان باشد تا دیگران قضاوت بدی درباره آنها در نگاه اول نداشته باشند. بنابراین زیبا و جوان کردن صورت با انجام دادن کارهای مختلفی مانند جراحی پلاستیک، تزریق بوتاکس، لیزردرمانی و ... میتواند برای مدتی باعث بالا رفتن اعتماد به نفس افراد و حتی تقویت روحیه آنها به خصوص در سنین بالا شود. اما ناگفته نماند که این افزایش اعتماد به نفس در بیشتر مواقع آنی است و پس از مدت کوتاهی از بین میرود. البته گاهی اوقات از بین رفتن اعتماد به نفس پس از اعمال جراحی زیبایی و حتی ابتلا به افسردگی و ناراحتیهای روانی میتواند به دلیل اشتباه بیمار در انتخاب پزشکش باشد. اگر کسی که میخواهد اعمال زیبایی یا جوانسازی پوست را انجام بدهد، متخصص خوبی و کاربلدی پیدا نکند و به نتیجه دلخواهش نرسد و تازه از چیزی که بوده، بدتر هم بشود، مسلم است که روحیهاش نه تنها تقویت نمیشود بلکه به مرور زمان، افسردگی و عدم اعتماد به نفس به خاطر افتادگی پوست و به هم خوردن فرم اصلی چهره هم به سراغش میآید! از طرف دیگر، کسی که میخواهد همواره ظاهری زیبا، جذاب و البته جوان داشته باشد، باید درمان پوستش را سالیان سال ادامه دهد و مدام در پی درمانهای نگهدارنده و ترمیمی باشد. نکته دیگری که بد نیست در اینجا به آن اشاره کنم هم این است که خیلیها زبان بدن خودشان را به خوبی نمیشناسند و این مساله، باعث پایین آمدن اعتماد به نفسشان میشود. این افراد باید برای تقویت قدرت زبان بدن و ارتباط برقرار کردن با دیگران از این طریق، پیش مشاور بروند و تنها در زیبا و جوان کردن ظاهرشان برای افزایش اعتماد به نفسشان نباشند. در واقع، درست است که جوانسازی پوست میتواند راهی برای تقویت روحیه افراد در سنین بالا باشد اما باید یاد بگیریم که نگاه درستی به خودمان داشته باشیم و هر مرحله از زندگیمان را با زیباییهای همان مرحله بپذیریم!
● نگاه سوم
تاریخچه لیزر و لیزر درمانی
دکتر محمدعلی نیلفروشزاده/ متخصص پوست و مو رییس مرکز تحقیقات پوست و سالک
تاریخچه لیزر به سال ۱۹۴۸ میلادی برمیگردد. پروکروف تاونز در آمریکا وسیلهای ساخت که توسط گاز آمونیاک باعث تقویت میکروموج میشد و این وسیله لیزر نام گرفت. در سال ۱۹۵۵ تا ۱۹۵۸ تاونز و پاسوف، اولین تئوریهای تقویت نور را در جهان مطرح کردند. هنگامی که در سال ۱۹۶۴ این افراد جایزه نوبل فیزیک را دریافت کردند عامه مردم بیش از پیش به اهمیت علمی و عملی لیزر پی بردند.
در سال ۱۹۶۰، مین آمریکایی موفق شد با ساخت اولین تقویتکننده گسترده نور در طول موج ۶۹۴، سازنده اولین لیزر باشد و پس از آن افتخار ساخت اولین لیزر گازی مخلوط هلیوم نئون در آمریکا نصیب دانشمند جوان ایرانی شد و پس از آن انواع لیزرهای دیگر ساخته شد.
جالب است بدانید که استفاده از لیزر در درمان ناهنجاریهای پوست، ۳۰ سال قدمت دارد. اولین بار در سال ۱۹۷۰ از لیزر آرگون در درمان ضایعات پوستی استفاده شد. برای ایجاد یک اثر بالینی در پوست ابتدا باید اشعه، جذب پوست شود که این امر بستگی به طول موج لیزر دارد و در طول موجهای مختلف لیزر جذب قسمتهای انتخابی در داخل بافت زنده پوست میشود و اثرات مطلوب به دست خواهد داد.
ندا احمدلو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست