چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
پا توی کفش کودکان
برای نوزادان چه کفشی مناسبتر است؟ برای نوپایان چطور؟ و برای کودکان؟ این سوالها از آن دست سوالهایی است که خیلی از والدین میپرسند. اگر شما هم دنبال پاسخ این پرسشها میگردید، با ما همراه شوید....
برای نوزادانی که هنوز راه نمیروند، یعنی نوزادان تازه متولد شده، بچههای ۱۲ماهه (و حتی بعضی از کودکان ۱۸ماهه) انتخاب کفش چندان سخت نیست چون اولا آنها به کفشی که برایشان انتخاب میکنید، اعتراضی نمیکنند و بهانهای نمیگیرند. ثانیا از آنجا که آنها نمیتوانند راه بروند، هر کفشی که انتخاب کنید، آسیب چندانی به پای آنها نخواهد رسید. در این سن و سال، کافی است کفشی که انتخاب میکنید، سبک باشد. حتی در این سن صرفا پوشیدن جوراب هم کفایت میکند و دیگر نیازی به پوشیدن کفش نیست!
● اگر فرزندتان تازه راه افتاده...
برای کودکانی که تازه راه افتادهاند، یعنی بین ۲۱ تا ۳۶ ماه سن دارند، بهتر است کفشهای ساقبلند بخرید تا پا و مخصوصا قوزک پای آنها را به خوبی بپوشاند. بهتر است کفشهایی که برای این سن انتخاب میشوند محکم باشند زیرا استخوان کودکان نوپا سست و ضعیف است. نکته دیگر آنکه باید به کف کفش توجه کرد و نمونههایی را انتخاب کرد که کف آنها صاف نباشد تا کودک در مسیرهای خیس لیز نخورد. مهمترین مساله در انتخاب کفش برای این رده سنی، طبی بودن کفش و برخورداری از قوس مناسب است.
● برای بچههای بزرگتر
وقتی کودکان کمی بزرگ میشوند، شروع به نظر دادن در انتخاب کفش خود میکنند اما مراقب باشید و بدانید که نباید همه چیز را به سلیقه کودک و انتخاب او موکول کرد. در این سن انتخاب کفشهای سبک و مقاوم بسیار مهم است. وزن کفش باید به حدی باشد که سبب خستگی پای آنها نشود، به ویژه آنکه معمولا در این سن، آنها ساعات زیادی را در مدرسه یا بیرون از خانه میگذرانند و کفش برای ساعات طولانی به پای آنها است. ضمنا این را بدانید که اگر کفش چرمی نیز برای کودکان بخرید، معمولا کفش آنها بیش از یک ماه عمر خواهد کرد.
● ۱۵ توصیه مهم
هنگام انتخاب کفش برای کودکان به جای توجه به مُد باید این مساله را درنظر داشته باشید که آیا کفش بهترین حافظ پاهای در حال رشد آنها هست یا خیر. در عین حال این نکات را هم در نظر بگیرید:
۱) بیشتر کودکان تا زمانی که دستکم ۶ تا ۸ هفته از راهرفتنشان گذشته باشد، نیازی به کفش ندارند و حتی پس از این زمان، کفش برای کودک، بیشتر برای محافظت از اشیای تیز، مواد کثیف و مانند اینها هنگام گردش در پارک یا بازار است.
۲) در محیط مناسب، پابرهنه بودن بهترین راه برای آموختن راهرفتن به وسیله کودک است، زیرا میتواند چیزهایی را که پاهایش لمس میکند، احساس کند.
۳) اگر قرار است کفشی برای کودک انتخاب کنید، کف کفش باید نرم و انعطافپذیر باشد مانند اسنیکرز.
۴) کفشهای نرم و بدون کف لغزنده سبک بوت میتواند به محافظت و گرم نگهداشتن پای کودک در آب و هوای سرد کمک کند.
۵) کفش باید اندازه پای کودک باشد، نه خیلی گشاد و نه خیلی تنگ و بهخصوص باید جای کافی برای پنجه پای کودک داشته باشد. به این خاطر به دنبال کفشهای با پنجه پهن باشید تا پنجه پای کودک به راحتی درون آن حرکت کند.
۶) در ۵، ۶ سال اول زندگی، کفش کودک را با دقت انتخاب کنید. بهتر است کودک یک جفت کفش خوب داشته باشد تا دو جفت کفش باکیفیت پایین.
۷) اگر کودک شما بهطور مکرر کفشهایش را درمیآورد، ممکن است کفشهایش ناراحت باشد. به نشانههای فشار کفش روی پا مثل تاول، قرمزی یا پینه روی پاها توجه داشته باشید.
۸) اگر کف پای کودکتان صاف است، پزشک ممکن است استفاده از کفیهای درون کفش یا بالشتک درون کفش را تجویز کند.
۹) بهتر است که کودکتان را به یک کارمند باتجربه برای اندازه کردن کفش بسپارید. پای کودک تا حدود ۶ سالگی کاملا شکل نگرفته است. استخوانها، رباطها، عضلهها و تاندونها نرم هستند و به آسانی تحت کشش قرار میگیرند. کفشهای بیش از حد تنگ به پای کودک آسیب میرساند.
۱۰) کفشهای بنددار بهتر از کفشهای سگگدار یا چسبی هستند زیرا بیشتر از پا محافظت میکنند.
۱۱) پا نزدیک انگشتان پا خم میشود و کفش نیز باید اینگونه باشد. ببینید کف کفش به راحتی خم میشود یا نه.
۱۲) کفش کودک باید در محل قرار گرفتن پاشنه پا محکم باشد. اگر صندل برای کودک میخرید، باید دور پاشنه داشته باشد. هنگام خرید کفش اگر کنارههای عقب کفش را در دست بگیرید، نباید بتوانید دو طرف آن را به هم برسانید یا پاشنه کفش را به عقب خم کنید.
۱۳) کفش را روی یک سطح صاف بگذارید و به آن نگاه کنید. کف برخی از کفشها قوسدار است. کفش کودک نباید کف قوسدار داشته باشد.
۱۴) کفش کودک را براساس مارک انتخاب نکنید. کفشهای گرانقیمت همیشه بهتر نیستند. کفش کودک را براساس نکاتی که در بالا ذکر شد، انتخاب کنید.
۱۵) به سایز مناسب کفش هنگام خرید توجه کنید. پای کودکان تا ۲ سالگی هر سال ۴ سانتیمتر رشد میکند و از ۲تا ۵ سالگی، سالی یک سانتیمتر رشد میکند. بهترین کار برای تشخیص سایز مناسب، اندازهگیری پای کودکان است. پای او را روی زمین بگذارید و با متر اندازه بزنید. بعد از انتخاب سایز مناسب کفش، آن را پای کودک کنید و به او بگویید پایش را به جلو فشار دهد تا جایی که شست او به نوک کفش برسد. اگر توانستید انگشت اشارهتان را پشت پای او فرو کنید، یعنی کفش برای او بزرگ است.
منبع: infants
دکتر علی ملائکه
سمیه مقصودعلی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست