شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

احمدی نژاد در برابر دانشجویان معترض


احمدی نژاد در برابر دانشجویان معترض

در چنین جوی است که خوشحال می شویم اعلام کنیم نشاط سیاسی در دانشگاه ها وجود دارد و دانشجوی ما فعال است و نقدش می تواند راهگشا و رهنمودی برای همه مسوولان در همه قوا باشد

محمود احمدی نژاد با دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک که روزهای گذشته به سیاست های دولت اعتراض کرده بودند، روبه رو شد. او به این دانشگاه رفته بود تا چند روز پس از ۱۶ آذر به مناسبت روز دانشجو سخنرانی کند.

سخنرانی برای این دانشجویان با وجود اعتراضات آنان به وزارت علوم و برخورد این وزارتخانه با فعالان دانشجویی و ایجاد محدودیت برای آنان مشکل به نظر می رسید، اما او صبح روز گذشته وارد دانشگاه پلی تکنیک شد. احمدی نژاد در ابتدا برای هیات علمی این دانشگاه سخنرانی کرد و برخی از اساتید همچون «میرسلیم» وزیر سابق ارشاد و عضو شورای مرکزی موتلفه تریبون را در اختیار گرفته و از افزایش سرانه آموزش سخن گفتند.

او سپس به سالن تربیت بدنی این دانشگاه رفت و با دانشجویانی روبه رو شد که از ساعات اولیه صبح منتظر حضور وی بودند. دانشجویانی که در جمع خود دانشجویان دانشگاه های امام حسین و امام صادق را پذیرا بودند. مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه پلی تکنیک در مورد حضور زودهنگام برخی از دانشجویان خارج از این دانشگاه گفت؛ «از ابتدا قرار بود که این برنامه مخصوص دانشجویان امیرکبیر باشد، اما از آنجا که در ابتدای مراسم سالن چندان شلوغ نبود، به همین دلیل انتظامات دانشگاه هم برای ورود دیگر دانشجویان چندان سخت گیری نکرد. البته آمدن دانشجویان دیگر سازمان یافته و به این صورت نبود که عده یی را با اتوبوس به دانشگاه بیاورند.» بنابراین زمانی که دانشجویان پلی تکنیکی راس ساعت ۳۰/۷صبح وارد سالن شدند، دیدند که بیش از دوسوم سالن تربیت بدنی از دانشجویانی با سیمایی شبیه به هم پر شده است. به هر حال آنان هم حضور یافتند و زمانی که رئیس جمهور وارد سالن شد، شعارهای انتقادآمیزی را خطاب به او بیان کردند.

همهمه و شعارهای دانشجویان علیه دولت در فضای سالن شنیده می شد که احمدی نژاد در پشت تریبون قرار گرفت و دانشگاه پلی تکنیک را بهترین دانشگاه صنعتی کشور دانست. رئیس جمهور در این حین شعارهای دانشجویان معترض را شنید و در پاسخ به آنان گفت؛ «در تمام فعالیت جنبش دانشجویی ما این شعار را دانشجویان سر می دادند که دانشجو می میرد و ذلت نمی پذیرد و دانشجویان این مملکت همواره ضددیکتاتور بوده اند و خواهند بود. امروز بدترین نوع دیکتاتوری امریکایی است که در لباس حقوق بشر جلوه کرده است.»

احمدی نژاد افزود؛ «دانشجویان ما آزاد هستند و دانشجوی ما می میرد، می رزمد ولی از بیگانه ماموریت نمی پذیرد و زیر بار بیگانه نمی رود.»در این هنگام بار دیگر دانشجویان معترض شعار دادند و او خطاب به آنان گفت؛ «شما حرف های خود را زدید، اجازه دهید که من نیز حرف های خود را بزنم. تاریخ به یاد دارد که عده یی حنجره خود را در دانشگاه پاره می کردند و شعار می دادند ولی به محض اینکه فارغ التحصیل شدند و شرکتی تاسیس کرده و به نان و نوایی رسیدند به ملت خود پشت کردند.»

در این حین بار دیگر شعاری توسط معترضین مطرح شد که احمدی نژاد خطاب به آنها گفت؛ «ما دیکتاتوری شاه سابق را چشیده ایم و به همین خاطر انقلاب کرده ایم و تا آخر و حتی هزار سال اجازه نمی دهیم که عده یی ولو به نام آزادی در این کشور دیکتاتوری برپا کنند.»

احمدی نژاد خطاب به احزاب گفت؛ «احزاب و گروه ها باید محیط دانشگاه را به حال خود رها کنند و اگر این کار صورت بگیرد دانشجویان ما هیچ مشکلی با یکدیگر نخواهند داشت.»او افزود؛ «در مورد بازنشسته شدن اساتید نیز دو تن از دانشجویان مطالبی را مطرح کرده اند ولی اگر شما می خواهید نظر احمدی نژاد را بشنوید باید بگویم استاد دانشگاه هیچ گاه بازنشسته نخواهد شد.» رئیس جمهور در این هنگام در برابر شعار برخی از دانشجویان که می گفتند؛ «آزادی آزادی حق مسلم ماست»، گفت؛ «عده یی گفتند که خفقان به وجود آمده است ولی شما می بینید که در این محیط همه توانستند صحبت های خود را بیان کنند.

افتخار این دولت این است که بازترین شرایط سیاسی را در طول تاریخ این کشور ایجاد کرده است و در حال حاضر در این مملکت افراد، رسانه ها و مطبوعات حرف های خود را می زنند. هرچه می خواهند می گویند، با آزادی در این مملکت راه می روند و بعد هم می گویند آزادی نیست و خفقان است،» در حین سخنرانی احمدی نژاد برخی از دانشجویان به سوی تریبون آمدند تا از تریبون دیدگاه خود را مطرح کنند که نتوانستند به این جایگاه نزدیک شوند.

احمدی نژاد ادامه داد؛ «هر گروهی که به نام جنبش دانشجویی حرکتی را آغاز کرده و از مسیر آرمانخواهی دور شده اند، بدنه حقیقی دانشگاه آنان را کنار گذاشته است. دانشجوی آزاده همه حرف ها را می شنود و بعد از آنکه تمام حرف ها را شنید در یک محیط عاقلانه و با فکری باز تصمیم می گیرد و خدای نکرده در بین دانشجویان کسی پیدا نمی شود که در گوش خود پنبه بگذارد و اجازه ندهد که حرف های دیگران را بشنود.»

رئیس جمهور سپس به نامه خود به رئیس جمهور امریکا اشاره کرد و در رابطه با آن نامه گفت؛ «قبل از سفر به امریکا همانطور که می دانید نامه یی را به جرج بوش نوشتم. به شما بگویم موقعی که می خواستم این نامه را امضا کنم با وضو نامه را امضا کردم و گفتم خدایا من این نامه را براساس تعالیم تو نوشته ام و برای هدایت کسی که پرچمدار نظام سلطه است و امید دارم که وی به سمت خداپرستی گرایش پیدا کند که این نامه را جرج بوش پاسخ نداد. بعد از آن پیشنهاد مناظره در سازمان ملل را دادم ولی قبول نکردند.

میردامادی دبیرکل حزب مشارکت در نشست مطبوعاتی دیروز خود، در مورد برخورد صورت گرفته با احمدی نژاد در دانشگاه امیرکبیر گفت؛ ما هتک حرمت را تقبیح می کنیم. در دوره های گذشته نیز همین نظر را داشتیم که باید حرمت رئیس جمهوری که با رای مردم روی کار آمده است، حفظ شود. وی افزود؛ اما در مورد دانشگاه ها با مسائلی مواجهیم که در یک سال و نیم اخیر فعالیت دانشجویان در دانشگاه ها محدود شده است.

دانشجویان امکان داشتن تریبون و تشکل را ندارند و نمی توانند حرفشان را بزنند. حتی قبل از انقلاب هم که سرکوب شدید بود، ما به عنوان دانشجویان مسلمان این حق را داشتیم که انجمنی داشته باشیم و بتوانیم حرفمان را بزنیم اما در یک سال اخیر این امکان از بین رفته است. وقتی این گونه با دانشجویان برخورد می شود، آنها خود به خود به مسیرهای دیگری می روند که قابل قبول نیست.

همچنین رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت؛ دانشگاه، محیط بحث و نقادی و انتقادات صریح و راهگشاست. اگر از مسوولان اجرایی یا مسوولان هر قوه در این دانشگاه شرکت می کنند برای این است که بی پرده بتوانند با واقعیات و نقطه نظرات آشنا شوند چون معتقدیم قشر متفکر و تحلیل کننده در دانشگاه ها و حوزه ها هستند. جایی که انسان ها فکر می کنند و نتایج افکار باید بدون پرده به مسوولان با زبان علمی و نقادانه مطرح شود.

علی عباس پور گفت: در چنین جوی است که خوشحال می شویم اعلام کنیم نشاط سیاسی در دانشگاه ها وجود دارد و دانشجوی ما فعال است و نقدش می تواند راهگشا و رهنمودی برای همه مسوولان در همه قوا باشد.

علی شکوری راد با بیان اینکه سیاست ها و روش های دولت شایسته نقد جدی و اعتراض مدنی است در عین حال تاکید کرد که روش های اعتراضی باید در چارچوب و قابل دفاع باشد. عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به حرکات برخی از دانشجویان در جلسه سخنرانی رئیس جمهور در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت؛ از دید من، با توجه به آموخته های دوره انقلاب و تجربه یی که از روش و منش رئیس جمهور در دوره اصلاحات داشته ایم، سیاست ها و روش های آقای احمدی نژاد و دولت وی شایسته نقد جدی و اعتراض مدنی هست و سرزدن حرکت های اعتراضی از دانشجویان هم غیرمنتظره نباید باشد و کسی هم نباید و نمی تواند دانشجویان را به خاطر آن بازخواست کند.

شاهین منصوری



همچنین مشاهده کنید