سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
تا آینده
▪ سوم آبان ۷۵- این روزها همه آمادهاند تا مهندس میرحسین موسوی کاندیداتوری خودش را برای انتخابات هفتمین دوره ریاستجمهوری رسما اعلام کند. امیدهای زیادی در جناح چپ و گروههای خط امام برای به صحنه آمدن نخستوزیر دوران جنگ و ایجاد تعادل در فضای سیاسی کشور ایجاد شده است. دانشجویان دانشگاه تهران اعلام کردهاند هفته آینده برای دعوت از او تجمعی در برابر منزلش برگزار میکنند. امروز صبح نمایندگان ائتلاف گروههای خط امام به ملاقات مهندس موسوی رفتند. میگویند او به حدی برای نامزدی انتخابات آماده نشان میداد که حتی درباره مسائل اجرایی از قبیل مهیا کردن دفتر ستاد انتخاباتی هم صحبت شد. به نظر میرسد کاندیداتوری او دیگر قطعی شده است.
▪ هفتم آبان ۷۵- امروز مهندس موسوی در یک اقدام غیرمنتظره اعلامیهای منتشر کرد و در آن امتناع قطعی خود را از کاندیداتوری به اطلاع همه رساند. شوک عجیبی است. میگویند طی سه روز گذشته چند نفر به ملاقات او رفتهاند و نکاتی را به او متذکر شدهاند که کسی از محتوای آنها اطلاعی ندارد. مهندس هم بعد از صدور اطلاعیه، خودش را پنهان کرده است تا توضیحی ندهد. به منزل یا دفتر کارش که زنگ میزنی میگویند به مسافرت رفته! دوباره همه چیز باید از صفر شروع شود.
▪ هفتم بهمن ۷۵- روزنامه سلام امروز عکس بزرگی از حجتالاسلام والمسلمین خاتمی را در صفحه اول چاپ کرده و نوشته نامزدی او برای انتخابات ریاستجمهوری قطعی است. خیلی کار شده است تا او راضی شود. بعد از امتناع مهندس موسوی، دقیقا سه ماه طول کشیده است تا به این نقطه برسیم. با توجه به اینکه عامه مردم شناختی از آقای خاتمی ندارند خیلیها نسبت به پیروزی او امید چندانی ندارند اما انگیزه اصلی فعالان جناح چپ این است که نامزد مطرح جناح مقابل در یک صحنه یکطرفه و بیرقیب پیروز نشود. اگر آقای خاتمی بتواند حدود ۷ میلیون رای بیاورد هم کافی است تا جناح پیروز با توجه به این میزان پایگاه اجتماعی، عرصه سیاسی را بیش از حد تنگ و محدود نکند.
▪ پنجم فروردین ۷۶ - آقای خاتمی رئوس برنامههای خود را برای تصدی پست ریاستجمهوری به شرح زیر منتشر کرد:
۱) حاکمیت روح عدالت علوی بر سیاستها و برنامههای نظام
۲) پرهیز از خودکامگی و ممانعت از شکستن حرمتها و تجاوز به حقوق و آزادیهای قانونی
۳) تلاش برای حاکمیت قانون و ضابطه
۴) زدودن ننگ فقر و تامین زندگی شرافتمندانه برای همه
۵) دولت خدمتگزار مردم است نه ارباب آنان
۶) تلاش برای زدودن رذیلتهای اخلاقی از جمله ریا، تملق، نفاق و فساد و بیبند و باری
۷) تاکید بر حضور فعال همه قشرها و پذیرش رقابتها به عنوان یکی از مجاری اساسی مشارکت از سوی دولت.
▪ بیستودوم اردیبهشت ۷۶- ۱۰ روز تا برگزاری انتخابات باقی است، در حالی که موج حمایت اقشار مختلف مردم خصوصا جوانان از آقای خاتمی به شکل غیرقابل پیشبینی در سراسر کشور گسترش پیدا کرده است، در ساختمان <بهآفرین> غوغایی است. دیگر هیچ تردیدی وجود ندارد که اگر انتخابات در روند سالمی برگزار شود، خاتمی رئیسجمهور است. در جناح مقابل تقریبا امیدی به پیروزی وجود ندارد. بعضیها از شدت عصبانیت به چهره خاتمی چنگ میزنند. امرز یک روزنامه سنتی محافظهکار به نقل از یک چهره شاخص و بلندپایه جناح محافظهکار نوشته است: <کاندیداها نباید در تبیین مواضع خود بهگونهای حرف بزنند که افراد ناباب از آنان حمایت کنند. مگر اینجا آمریکا است که مردم با یک لبخند به کسی رای بدهند؟>
▪ سیویکم اردیبهشت ۷۶ - امروز آخرین روز مهلت قانونی تبلیغات انتخاباتی است. مردم مشتاق و هیجانزده در شهرها به باجههای روزنامهفروشی هجوم میآورند تا از آخرین اخبار مربوط به انتخابات مطلع شوند. در مطبوعات کشور، روزنامه <سلام> بار اصلی حمایت از خاتمی را بر دوش میکشد. اقبال شهروندان به <سلام> بیش از حد تصور شده است. طی یک هفته گذشته تیراژ روزنامه از مرز ۴۰۰ هزار نسخه گذشته است. امروز سلام در تیراژ ۴۵۰ هزار نسخه منتشر شده و بهسرعت به فروش رفته است. اما یک نکته نگرانمان میکند. امروز صبح روزنامه <ابرار> در صفحه اول با تیتر درشت به نقل از آیتالله مهدویکنی نوشته است: <حدس میزنیم نظر مقام معظم رهبری به آقای ناطق نوری است.> جناح محافظهکار از ابتدا درصدد القای این موضوع بود که بالاترین مقامهای حکومت و بهطور خاص مقام رهبری به ناطق نوری نظر دارند و خواستار پیروزی او در انتخابات هستند. در این صورت ممکن است بعضی دستاندرکاران با احساس تکلیف شرعی در نتایج انتخابات دست ببرند. هنوز دفتر رهبری نسبت به این خبر روزنامه ابرار واکنش نشان نداده است.
▪ اول خرداد ۷۶ - اگر تا دیروز یک نوع التهاب و نگرانی در وجودمان موج میزد، امروز صبح با اطمینان از خواب بیدار شدهایم. دیگر تردیدی در پیروزی آقای خاتمی نیست. دیروز رهبری در جمع مسوولان نظام سخنرانی کردند و خیال ما آسوده شد. اخبار ساعت ۱۴ فرازهای مهمی از آن سخنان را پخش کرد که از تایید ایشان نسبت به همه کاندیداها و تاکید بر سلامت برگزاری انتخابات حکایت میکرد.
▪ دوم خرداد ۷۶-خبرهایی که از صندوقهای اخذ رای میرسد حاکی از موج غیرقابل وصفی است که حضور مردم برای رای به آقای خاتمی در سراسر کشور ایجاد کرده است. فاصله او با سایر کاندیداها آنقدر زیاد است که همه، کار را تمامشده میدانند، حتی رقیب اصلیاش. آقای ناطق قبل از اینکه شمارش آرا تمام شود برای خاتمی پیام تبریک فرستاد و تصریح کرد که تمامی مساعی خود را جهت همراهی و همکاری با او بهکار خواهد بست.
آرای خاتمی: دقیقا ۲۰ میلیون و ۷۸ هزار و ۱۸۷ رای!
▪ دوم خرداد ۸۷- امروز دلمان برای خرداد ۷۶ تنگ شده است. برای آن همه شور و امید. برای آن همه تلاش و فداکاری. برای آن همه انرژی. بسیار افسوس و دریغ بر جانمان نشسته ازآنچه که باید میشد و نشد. هرچند دلمان نمیآید و نباید آنچه را هم که انجام شد نادیده بگیریم یا کم ببینیم. خیلی تلاش کردیم. خیلی سختی کشیدیم. خیلی بلا و فتنه دیدیم. بعضی، تا پای جان مایه گذاشتند. بعضیها تا دم مرگ پیش رفتند. البته اشتباه هم کردیم.
امروز دلمان خیلی تنگ است، خیلی. اما کسی که از گذرگاههای ۷۳ و ۷۴ عبور کرده و به خرداد ۷۶ رسیده، به خوبی میداند که در بدترین شرایط هم نباید به افسردگی و پژمردگی مجال داد. امر سیاسی حکایت همان سیبی است که هزار چرخ میخورد تا به زمین برسد. سیاستورزی یعنی امید و تلاش و ناامیدی یعنی مرگ.
تو زنده باش. صبور باش. تو تحمل داشته باش و برنامه. آرام حرکت کن و متین. سعی کن از گذشته پند بگیری و پا جای محکم بگذاری. شاید لازم باشد پوست بیندازیم. تو امروز به خوبی میدانی ۸ سال فرصت داشتن یعنی چه. پس سعی کن با صبر و تدبیر از کمترین فرصتها بهترین استفاده را ببری. رقابت در عرصه سیاسی نوعی بازی شطرنج است. همچنان که داشتههای خودت را جمع و جور میکنی و بر جای مناسب مینشانی، روی ناداشتهها و خطاهای طرف مقابل هم حساب باز کن. گاهی اشتباههای حریف تو را در موقعیت برتر قرار میدهد.طرف مقابل سر پرشوری دارد. چشمانش را بسته است و میبینی که همه را از هر طرف به تیغ شمشیری مینوازد. آنقدر که احساس بر رفتارش حکم میراند، تدبیر حکم نمیراند. گویی بر تخت سلیمان نشسته و بر آسمانها پرواز میکند. دید بلند داشتن خوب است و ارزشمند اما اگر چاه مقابل پایت را نبینی، سقوط در گام بعدی حتمی است.
تو چشمانت را باز کن؛ از گام بعدی، تا آینده!
حمید کاویانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست