جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
نابرابری تغذیه در کشور
سبد غذایی از مهمترین عاملهای رشد در یک جامعه به حساب میآید. خیلی از مردم ایران کالری مورد نیاز بدن خود را از طریق عواملی غیراز سبدهای غذایی تامین میکنند. ما دو سبد غذایی داریم که برای شرایط مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. نخستین سبد را سبد غذایی مطلوب و دومی را سبد غذایی سقف نامگذاری کردهاند. سبد غذایی مطلوب برای شرایط جنگی و نامناسب است که تمامی موردهای این سبد از جمله گوشت و مرغ و میوه در حداقلترین میزان خود قرار دارند. سبد غذایی سقف برای شرایط مناسب است که تقریبا میتوان گفت میزان حداکثر مواد غذایی در نظر گرفته شده است.
در سبد مطلوب که حداقل است روزی یک کیلو میوه و سبزیجات باید استفاده شود. تقریبا به میزان یک لیتر از شیر و ماست و به طور کلی لبنیات استفاده شود و از نظر گروههای گوشتی حداقل ۲واحد یعنی ۶۰گرم برای هر نفر باید استفاده شود. مقدار استفاده از روغن هم باید نزدیک به ۳۰گرم باشد که این نکته را هم باید در نظر داشته باشیم که روغن مطلوب روغن مایع است. اما اساسیترین نکتهیی که درباره این موضوع میتوان گفت مساله نابرابری در تغذیه است که ما در ایران با آن روبهرو هستیم. نابرابری در تغذیه یعنی الان در استانها و روستاهایی از ایران حتی روزی یک نصف لیوان شیر هم به بچههای خانواده نمیرسد و در این شرایط ما با بیماریهای خطرناکی مثل سوءتغذیه مواجه میشویم. تصور کنید خانوادهیی که روزی یک نصف لیوان شیر را نمیتواند برای فرزندان خود تامین کند چگونه قدرت گردآوری سبدغذایی مطلوب که در آن برای هر نفر ۶۰گرم گوشت و یک کیلو میوه هست را دارد؟ مسوولان باید با اتخاذ سیاستهای درست و براساس مناطق مختلف در ایران به تغذیه مردم رسیدگی کنند.
در واقع مسوولان باید حداقل نیازهای یک خانواده از نظر سبد غذایی را فراهم کنند زیرا هزینههای درمان بسیار بیشتر از هزینههای تامین سبد غذایی خانوار است.
مشکل بعدی این است که باید مردم تا میتوانند از فست فودها و این گروه غذایی دوری کنند، فست فودها به خاطر روغنهای غیر بهداشتی و گوشت و مرغهای نامرغوب و در کل مواد با کیفیت پایین باعث بروز بیماریهای قلبی و عروقی میشوند و از همه مهمتر باعث از بین رفتن و نرسیدن کلسیم و پروتئین به بدن میشوند. این سبدهای غذایی وظیفه تامین مواد اولیه بدن انسان را دارند و نحوه استفاده از آنها با توجه به سلیقه غذایی هر خانواده فرق میکند اما داستان تاثیرگذار در این ماجرا، مساله اقتصادی در شرایط فعلی به صورت مستقیم به سبد غذایی خانوار تاثیر میگذارد. افزایش قیمتها و نبودن ثبات قیمت تمام سرپرستهای خانواده را دچار مشکل کرده است و به نوعی آنها مجبورند که برای تامین حداقل نیازها از مواد غذایی استفاده کنند که کیفیت پایینتری دارند یا از تعداد دفعات استفاده از لبنیات یا گوشت کم کنند و غذاهای دیگری استفاده کنند. اتخاذ شیوههای صحیح مدیریتی در این عرصه به ویژه در بعد اقتصای بسیار تاثیرگذار و مهم است. اگر سرپرستهای خانواده دغدغه آنچنانی مسائل مالی را نداشته باشند و بتوانند سبد غذایی مطلوب را خریداری کنند عمده مشکلات ما در زمینه تغذیه به راحتی حل خواهد شد.
مسعود کیمیاگر
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
انتخابات عراق احمد وحیدی حسن روحانی حجاب مجلس شورای اسلامی دولت نیکا شاکرمی مجلس رهبر انقلاب شهید مطهری رسانه
ایران هواشناسی سیل آتش سوزی یسنا تهران روز معلم قوه قضاییه پلیس معلم شهرداری تهران آموزش و پرورش
قیمت خودرو سهام عدالت قیمت طلا دولت سیزدهم مالیات طلا بازار خودرو قیمت دلار خودرو بانک مرکزی حقوق بازنشستگان ایران خودرو
مهران غفوریان موسیقی تلویزیون سریال عمو پورنگ ساواک سینمای ایران عفاف و حجاب تبلیغات مسعود اسکویی سینما دفاع مقدس
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل غزه جنگ غزه آمریکا روسیه ترکیه حماس نوار غزه انگلیس اوکراین
استقلال فوتبال پرسپولیس علی خطیر سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر تراکتور جواد نکونام لیگ برتر ایران رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا
ناسا هوش مصنوعی فناوری اپل گوگل اینستاگرام تلفن همراه کولر
طب سنتی خواب فشار خون کبد چرب دیابت