چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
دهان خودتان را چقدر می شناسید
۱) تعداد باکتریهای ساکن دهان نزدیک به جمعیت کدام کشور است؟
الف) هند ب) چین
۲) سگها و گربهها برای تمیزشدن، خودشان را میلیسند پس دهانشان خیلی تمیز است.
الف) صحیح ب) غلط
۳) اگر غذا زمین افتاد میتوانیم تا مدت ۵ ثانیه آن را برداریم و بخوریم زیرا تا این مدت کثیف نمیشود.
الف) صحیح ب) غلط
۴) همسران میتوانند بیماریهای لثهای را به هم منتقل کنند.
الف) صحیح ب) غلط
۵) اگر مسواک همراهمان نبود، اشکالی ندارد مسواک دوستمان را قرض بگیریم.
الف) صحیح ب) غلط
۶) کدامیک از موارد زیر باعث انتقال میکروبهای خطرناک میشوند؟
الف)رژلب ب) لیوان
ج) سازهای دَمی د) همه موارد
۷) برای مراقبت از مسواک در برابر میکروبهای خطرناک باید:
الف) آن را در هوای آزاد قرار داد.
ب) آن را در محفظهای بسته گذاشت.
ج) آن را در محلول دهانشویه ضدباکتری قرار داد.
د) آن را به مدت ۱۵ ثانیه در مایکروویو گذاشت.
۸) برای جلوگیری از تجمع باکتریها بر مسواک باید هر ماه یک مسواک نو بخریم.
الف) صحیح ب) غلط
۹) دهانشویههای ضدعفونیکننده میکروبهای عامل بوی بدن دهان را از بین میبرند.
الف) صحیح ب) غلط
۱۰) تمام میکروبها برای دهان و دندان مضر هستند.
الف) صحیح ب) غلط
۱) چین: دهان یک فرد عادی حاوی میلیاردها میکروب است. اگر اخیرا دندانهایتان را مسواک نزدهاید، تعداد این میکروبها به مراتب بیشتر هم شده است. دانشمندان تاکنون ۷۰۰ نوع باکتری مختلف را از محیط دهان جدا کردهاند که همه آنها دهان را محیطی مناسب برای رشد و تکثیر میدانند.
۲) غلط: هرکس چنین ادعایی کرده با شما شوخی داشته است! دهان سگ و گربه پر از باکتریهای مختلف است و ترشح زیاد بزاقشان به هیچ وجه دلیلی بر استریل بودن بزاقشان نیست.
۳) غلط: تنها ادعایی که میتوانیم درباره زمان ماندن غذا روی زمین و مقدار باکتریها بکنیم، این است که هرچه غذا مدت بیشتری روی زمین بماند، تعداد باکتریهای بیشتری روی آن مستقر میشوند. قانون ۵ ثانیه هیچ پایه علمیای ندارد. قانون ۳ ثانیه هم کاملا بیاساس است. در حقیقت غذا به محض افتادن بر سطح زمین، آلوده میشود زیرا باکتریها در مدت زمان واقعا کوتاه تولیدمثل میکنند، مدتی که به واحد ثانیه نمیرسد بنابراین اگر غذایتان زمین افتاد، از خیرش بگذرید.
۴) غلط: بیماریهای لثه مسری نیستند. اگرچه باکتریهای بیماریزای لثهای میتوانند از طریق بزاق منتقل شوند اما این بیماریها زمانی ایجاد میشوند که سطح سلامت دهان و دندان فرد واقعا پایین باشد و به همین دلیل به این بیماریها مصون نباشد.
۵ غلط: نباید از مسواک مشترک استفاده کرد. این کار باعث انتقال بیماریها و عفونتهای دهان و دندان میشود. شستن مسواک با آب هم چیزی را عوض نمیکند.
۶) همه موارد: تحقیقات دانشمندان نشان داده میکروبها میتوانند از طریق رژلب (حتی تِستِر فروشگاههای لوازم آرایشی و رژلبهایی که آرایشگران برای مشتریان میزنند)، رژلبهای بیرنگ مرطوبکننده لب، لیوان و فنجان و قاشق و حتی سازهایی که برای نواختن باید آنها را به دهان برد (مثل فلوت)، بیماریهای دهانی را منتقل کنند. یکی از راههای انتقال میکروبها، استفاده از آب سردکنهای قدیمی است.
۷) باید آن را در هوای آزاد قرار داد: انجمن دندانپزشکان اعلام کرده برای نگهداری بهداشتی از مسواک باید بعد از استفاده آن را آبکشی کرد؛ سپس در هوای آزاد قرار داد تا خشک شود. قرار دادن مسواک در محفظه کوچک در مسواک یا کابینت دستشویی باعث ایجاد محیط مرطوب و مناسب برای رشد و فعالیت باکتریها میشود. استفاده از محلولهای دهانشویه یا هر آنچه به عنوان استریلکننده مسواک تبلیغ میشود، تاثیری بر بهداشت مسواک ندارد نه مثبت نه منفی. گذاشتن مسواک در مایکروویو یا ماشین ظرفشویی هم آن را از بین میبرد.
۸) غلط: مسواک را میتوان ۴-۳ ماه استفاده کرد مگر آنکه پرزهایش خراب شوند. دلیل اصلی تعویض مسواک، کاهش عملکرد صحیح پرزهاست نه احتمال رشد باکتری.
۹) صحیح: دهانشویههای ضدباکتری احتمال ایجاد پلاک و التهاب لثهها را کاهش میدهند و تحقیقات جدید نشان داده که این محصولات میتوانند باکتریهای مسبب بوی بد دهان را هم از بین ببرند. البته بوی بدن دهان ممکن است ناشی از مصرف برخی مواد غذایی یا فقر بهداشت هم باشد.
۱۰) غلط: برخی از باکتریها برای دهان و دندان مضر و برخی از آنها هم برای سلامت دهان و دندان لازم هستند. این گروه با ترشح موادی باکتریهای مضر را از بین میبرند. دانشمندان در تلاشاند خمیردندانهایی تولید کنند که باکتریهای مفید دندان را از بین نبرند.
منبع: WebMD
ترجمه:یاسمین ثریا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست