شنبه, ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 11 May, 2024
شکرهایی که چاق نمی کند
اگر تا به حال به ترکیبات مندرج روی بستهبندی محصولات رژیمی یا شکرهای تهیهشده از شیرینکنندههای مصنوعی توجه کرده باشید، حتما ترکیباتی چون آسپارتام، آسهسولفام پتاسیم، سوکرالوز، مانیتول، گزیلیتول، ایزومالت و سوربیتول نظرتان را جلب کرده است. اینها شیرینکنندههایی مصنوعی یا طبیعی است که در مقایسه با شکرمعمولی بر قندخون تاثیر کمتری داشته و برخی از انواع آن فاقد کالری بوده و اغلب مورد توجه مبتلایان به دیابت و افراد چاق قرار میگیرد. اما مگر میشود ترکیباتی که شیرینی آنها از شکر معمولی هم بیشتر است کمکالری یا فاقد کالری باشد و باعث افزایش قند خون نشود؟
شیرینکنندههای کمکالری به دو دسته مصنوعی و طبیعی تقسیم میشود. آسپارتام، آسهسولفام پتاسیم و سوکرالوز از قندهای مصنوعی و سوربیتول، گزیلیتول، ایزومالت و... از قندهای طبیعی رژیمی به شمار میرود.
● قند مصنوعی؛ شیرینی بیشتر، کالری کمتر
طعم شیرینکنندههای مصنوعی در مقایسه با انواع طبیعی قویتر بوده و تقریبا فاقد کالری است. البته مقدار کالری آنها مشابه شکر است و در هر گرم آن ۴ کالری انرژی نهفته است، اما از آنجا که ۱۵۰ تا ۲۰۰۰ برابر شیرینتر از شکر معمولی هستند، میزان استفاده از آنها بسیار ناچیز و در واقع فاقد کالری بوده و بر قندخون تاثیری نداشته و مصرف آن برای افراد دیابتی محدودیتی ندارد.
البته این را بدانید که آسپارتام برای افراد مبتلا به فنیل کتونوری (نقص متابولیکی مادرزادی) یا مادران بارداری که سابقه تولد کودک مبتلا به این بیماری را دارند، منع مصرف دارد. براساس تحقیقات انجامشده نیز بروز سردرد، تومورهای مغزی، مشکلات عصبی و... را به آسپارتام و آسهسولفام پتاسیم نسبت دادهاند. هرچند این تحقیقات کافی و مستدل نبوده است، اما شرط عقل است که اعتدال را در مصرف آن به کار ببریم.
سوکرالوز هم دیگر شیرینکنندهای است که این روزها ترکیب اصلی شکرهای رژیمی کمکالری را تشکیل میدهد و در پودر کیکهای صنعتی هم به کار میرود، ۶۰۰ بار شیرینتر از شکر بوده و از قند طبیعی تهیه میشود، به دلیل آنکه در بدن تجزیه نمیشود انرژیزایی نداشته و مناسب افراد چاق و دیابتی است.
شیرینکنندههای طبیعی رژیمی همچون سوربیتول و مانیتول نیز هنگام ورود به بدن به آرامی وارد خون شده و بتدریج قند خون را بالا میبرد. برای جذب نیاز به انسولین ندارد و اغلب در شیرینیهای بدون قند و مرباهای مخصوص بیماران دیابتی مصرف میشود، اما نکته مهم آنکه برخی از انواع این قندها در مقایسه با شیرینکنندههای مصنوعی حاوی مقادیری کالری بوده و مصرف بیش از حد آن میتواند موجب اضافهوزن شود.
● شکرهای رژیمی عوارض دارد
بنابه گفته متخصصان علوم غذایی، هر چقدر شیرینکنندههای مصنوعی موجود در محصولات کمکالری یا شکرهای رژیمی قدرت و سرعت اثربیشتری داشته باشد به همان اندازه عوارض بالاتری نیز خواهد داشت، بنابراین به جای استفاده بیرویه از محصولات حاوی این ترکیبات که به دلیل شیرینی زیاد تمایل افراد را نیزبه مصرف شیرینیجات دوچندان میکند، بهتر است با تعادل در مصرف کربوهیدراتهای پیچیده (مواد نشاستهای فیبردار همچون نان و برنج سبوسدار) تمایل افراد به مصرف قندهای ساده کمتر شود.
فاخره بهبهانی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
انتخابات مجلس ایران انتخابات مجلس شورای اسلامی انتخابات مجلس دوازدهم مجلس دوازدهم مجلس ستاد انتخابات کشور وزارت کشور رئیس جمهور دولت دولت سیزدهم
تهران هواشناسی سیل زلزله شهرداری تهران وزارت بهداشت فضای مجازی پلیس سازمان هواشناسی قتل بارش باران آموزش و پرورش
قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو گاز خودرو بورس بانک مرکزی ایران خودرو مالیات نمایشگاه نفت بازار خودرو دلار
نمایشگاه کتاب کتاب نمایشگاه کتاب تهران تلویزیون سینمای ایران رضا عطاران دفاع مقدس میراث فرهنگی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سریال نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مهران مدیری
فناوری
اسرائیل رژیم صهیونیستی فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه حماس سازمان ملل رفح اوکراین نوار غزه ترکیه
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر رئال مادرید سپاهان لیگ برتر ایران باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال لیگ قهرمانان اروپا بایرن مونیخ بازی
هوش مصنوعی ایلان ماسک اپل مایکروسافت اینترنت ناسا گوگل فیبرنوری ماهواره نخبگان
فشار خون چاقی استرس سیستم ایمنی آسم کبد چرب زوال عقل