دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
چرا بعضی بچهها خجالتی میشوند؟
گرچه خجالت در دوران کودکی شایع است، اما بسیاری از والدین را نگران میکند. برخی از کودکان به علت تجربههای سخت زندگی خجالتی میشوند، اما اغلب کودکان خجالتی با این صفت متولد میشوند. برای برخی از کودکان، موقعیتها و تعاملهای اجتماعی ترساننده است و هنگامی که این کودکان در تماس با کودکان جدید قرار میگیرند، احساس راحتی نمیکنند. گرچه اقلیتی از این کودکان ممکن است دچار مشکل عاطفی باشند، اغلب این کودکان بهطور طبیعی انزواجو هستند و در خو گرفتن نسبت به موقعیتهای جدید به کندی عمل میکنند....
اغلب کودکان خجالتی پس از اینکه دوره ابتدایی تطبیق یافتن با موقعیت جدید را طی میکنند، میتوانند رابطه برقرار کنند و در یک موقعیت اجتماعی عمل کنند. اما اگر پس از این دوره آشنایی تدریجی اولیه، باز هم کودک در ایجاد و حفظ رابطه دچار اشکال بود، باید توجه بیشتری به او کرد. نهایتا بسیاری (و شاید اغلب) کودکانی که خجالتی هستند، میآموزند که بر این گرایششان غلبه کنند.
کودکان طرد شده
اغلب کودکان میخواهند دوست پیدا کنند، اما برخی از آنها در یادگیری چگونه دوست پیدا کردن کند هستند. برخی از کودکان ممکن است به دنبال رفاقت با کودکان دیگر باشند، اما ممکن است از یک گروه کودکان یا گروهی دیگر طرد شوند که ممکن است به علل مختلفی از جمله نوع لباس پوشیدن، چاقی و بهداشت شخصی باشد. کودکان اغلب در صورتی که رفتار تهاجمی یا آشوبگرانه نشان دهند، به وسیله همسالانشان طرد میشوند.
همچنین برخی از کودکان ممکن است به حاشیه رانده شوند، بدون اینکه خودشان متوجه باشند. این کودکان فراموششده اغلب اوقاتشان را به تنهایی میگذرانند. این کودکان اغلب به پرخاشگری و آشوبگری تمایل دارند و نسبت به حاشیه رانده شدن بسیار حساسیت نشان میدهند. آنها ممکن است به قلدری و قانونشکنی روی بیاروند، یا اینکه آنقدر به خودشان نامطمئن باشند که موجب طرد شدن به وسیله دیگران شوند. برخی از این کودکان ممکن است به اختلال کمتوجهی بیشفعالی (ADHD) مبتلا باشند.
کودکان رهاشده
در مقابل، کودکان رهاشده بهطور آشکار طرد نمیشوند یا به حاشیه رانده نمیشوند، اما اغلب صرفا به امان خدا رها میشوند، فراموش میشوند، در گروههای کودکان پذیرفته نمیشوند و آخرین نفری هستند که برای یک تیم برداشته میشوند. این کودکان ممکن است تنها و انزواجو شناخته شوند، اما ممکن است منفعل باشند و از انزوایشان ناراحت باشند. برخی دیگر از این کودکان ممکن است واقعا ترجیح دهند که تنها باشند. این گروه ممکن است به وسیله دیگر کودکان مورد احترام و تحسین باشند، اما به سادگی در انجام فعالیتهای انفرادی یا گذراندن وقت با والدین، خواهر و برادر، سایر بزرگسالان یا حتی حیوانات خانگی احساس راحتی بیشتری میکنند.
والدین چهکار میتوانند بکنند؟
رابطه موفق با همسالان به داشتن مهارتهای گوناگون و شیوههای خاص تعامل با دیگران نیاز دارد. والدین باید این مهارتها را به کودکانشان بیاموزند و به آنها کمک کنند که بر آنها مسلط شوند و خودشان الگوی کودکان باشند.
منبع: HealthyChild
دکتر علی ملائکه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست