جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
بهترین روغن های موجود
![بهترین روغن های موجود](/web/imgs/16/160/7zc4s1.jpeg)
تنها نکته مشترک در بین همه روغنها ۱۰۰ درصد چرب بودن آنهاست به این معنی که همگی پرکالری هستند یعنی حدود ۱۲۰ کالری در هر ۱۵ میلیلیتر. در این مطلب میخواهیم در مورد خواص چند روغن با شما صحبت کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
روغن کلزا
بهتر است روغن کلزا (البته به همراه روغن زیتون) انتخاب اولتان باشد. این روغن طعم خاصی ندارد و میشود گفت کاملا بیمزه بوده و برای تهیه انواع غذاها مناسب است. علاوه بر این در مقایسه با روغن زیتون قیمت مناسبتری هم دارد. روغن کلزا سرشار از اسیدهای غیراشباع مونو و پُلی میباشد. این چربیها خواص مفیدی دارند و به کاهش کلسترول بد خون کمک زیادی میکنند. میزان بالای اسیدهای چرب غیراشباع پُلی باعث شده است که روغن کلزا نقطه جوش بالایی داشته باشد برای همین برای سرخ کردن نیز مناسب است.
روغن زیتون
پرطرفدارترین روغن در بین افرادی که میخواهند تغذیه سالمتری داشته باشند. اگر اهل مطالعه مطالب مربوط به سلامتی و تغذیه باشید حتماً بارها و بارها با مقالات مختلفی در خصوص خواص بینظیر روغن زیتون مواجه شدهاید. بدون شک خودتان هم میدانید که چند نوع روغن زیتون داریم یعنی همان روغن زیتون فوق بکر (extra virgin)، روغن زیتون بکر یا خالص و روغن زیتون معمولی. توصیه میکنیم از روغن زیتونهای ارزانقیمت برای پخت و پز و از روغن زیتونهای باکیفیت برای صرف سالاد استفاده کنید. باید بدانید که این روغن پایه اصلی رژیم مدیترانهای محسوب میشود که یکی از رژیمهای سالم دنیا به شمار میآید. نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهد که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی در مناطقی که مردم از این رژیم پیروی و فقط از روغن زیتون استفاده میکنند کمتر است. این روغن مفید سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع مونو و حاوی ترکیبات فنولیک و آنتیاکسیدانها میباشد که خطر ابتلا به برخی از سرطانها و مشکلات قلبی عروقی را کاهش میدهند. خوشبختانه روغن زیتون برای آشپزی بسیار مناسب است و شما میتوانید از خواص آن به بهترین وجه استفاده کنید.
روغن ذرت
روغن ذرت نیز تقریباً طعم و بوی خاصی ندارد و حاوی میزان قابلتوجهی اسیدهای چرب غیراشباع مونو و پلی میباشد. میزان اسیدهای چرب اشباعشده این روغن کم است. از این روغن بیشتر برای پخت و پز استفاده میشود تا تهیه سس.
روغن بادامزمینی
این روغن از بادامزمینی استخراج میشود. از این روغن بیشتر برای سرخ کردن استفاده میشود به خاطر اینکه حاوی هر دو نوع اسیدهای چرب اشباعشده و غیراشباع میباشد. برای همین هم در برابر حرارت زیاد مقاوم است و نقطه دود بالایی دارد. با این حال توجه داشته باشید اگر به بادامزمینی حساسیت دارید از این روغن استفاده نکنید.
روغن آفتابگردان
این روغن از نظر ترکیبات چرب، شبیه روغن زیتون میباشد و برای تهیه سس سرکه بسیار مناسب است. باید بدانید که این روغن یکی از تامین کنندههای ویتامین E بدن میباشد.
روغن گردو
روغن گردو یکی از مطبوعترین روغنهاست که البته برای پخت و پز مناسب نیست. میتوان از این روغن به تنهایی یا در ترکیب با روغنهای دیگر به عنوان چاشنی و طعمدهنده سالاد و یا تهیه سس استفاده کرد. این روغن طعم خوبی به غذا میدهد. حواستان باشد که این روغن را دور از نور و در جای خنک نگهداری کنید.
فاطمه مهدی پور
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست